جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تلاش ترکیه برای ساخت کارخانه های اسلحه سازی در مصر

تهران- ایران- نایب رئیس حزب عدالت و توسعه ترکیه امروز (سه شنبه) اعلام کرد که «متین گوراک» رئیس ستاد مشترک این کشور با «اسامه عسکر» همتای مصری خود درباره ساخت کارخانه های اسلحه سازی در مصر گفت وگو کرده است.

روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد

تهران-ایرنا- روسیه امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد که سامانه‌ پدافند هوایی این کشور ۶ موشک دوربرد موسوم به «اتکمز» ساخت آمریکا و ۲ بمب هوایی هدایت‌شونده «هامر» که اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته پرتاب کرده بود را سرنگون کرده است.

Loading
تاثیر منفی نابودی داعش بر خاورمیانه

آیا نابودی داعش وضعیت خاورمیانه را وخیم‌تر می‌کند؟

۱۳۹۵/۰۸/۰۹ | موضوعات

شورا آنلاین - رسانه ها: یکی از تحلیل‌گران حوزه خاورمیانه در موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک هشدار داد، نابودی حتمی و اجتناب ناپذیر گروه تروریست داعش در واقع وضعیت در خاورمیانه را وخیم‌تر خواهد ساخت.

امیل هوکایم، تحلیل‌گر حوزه خاورمیانه در موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک می‌گوید: نابودی قریب الوقوع تروریست‌های داعش به طور کلی تاثیر منفی بر خاورمیانه خواهد گذاشت.

به نوشته روزنامه دیلی اکسپرس، وی ضمن هشدار نسبت به ظهور مجدد “گسل‌ها” گفت: در همین لحظه که تمامی نگاه‌ها مجذوب گزارشات موصل، عراق و دیگر نقاط این منطقه شده، خوش بینی اندکی وجود دارد و قطعا هیچ شادی و رضایتی در اینجا بدست نخواهد آمد. هوکایم افزود: همه می‌دانند که تضعیف داعش با ظهور مجدد گسل‌های قدیمی همراه است. اختلافات شیعه و سنی، تحرکات پیچیده قومی، قبیله‌ای، منطقه‌ای و سیاسی را که به دنبال حمله آمریکا به عراق شتاب گرفته و با فروپاشی دولت شدیدتر شده، تحت الشعاع قرار داده است. داعش علاوه بر پدیدار کردن مسائل قدیمی، خسارت‌های پایدار و ماندگار را به این منطقه وارد کرده است.

 این تحلیل‌گر ادامه داد: علاوه بر خسارات گسترده انسانی و فیزیکی، خسارت‌ها به شیوه‌هایی گمراه کننده، موذیانه و پایدار صورت گرفته‌اند. داعش خودش را در روح و روان فردی و جمعی اعراب جای داده است. بسیاری از شیعیان، مسیحیان و دیگر اقلیت‌ها در عراق در حال حاضر معتقدند که در درون هر فرد سنی دوز اندکی از انتقام جویی، تکفیری‌گری و جاه طلبی‌های هژمونیک و در یک کلام “داعش” وجود دارد.

 هوکایم گفت: بسیاری از سنی‌ها نیز ظهور داعش را به عنوان امری نشأت گرفته از گلایه‌های قانونی و بی‌عدالتی‌ها توجیه می‌کنند اما در عین حال نیز بیان تند آن‌ها را محکوم و داعش را به عنوان یک گروه غیر اسلامی رد می‌کنند.

منبع : ایسنا

انتشار یادداشت به معنای رد یا تایید نظرات نویسنده از سوی پایگاه اینترنتی شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *