جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading
جهان در صبر و انتظار

آینده مبهم با ترامپ

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: تحلیل‌ها درباره اوضاع خاورمیانه با توجه به غیرقابل پیش بینی بودن ترامپ مشخص نیست و این مساله وضعیت بازیگران منطقه را دشوار می کند، بنابراین باید به مرور زمان ابعاد روی کار آمدن رئیس جمهور جدید آمریکا را بررسی کرد.

حسین امیرعبداللهیان در سخنانی در سومین همایش بین المللی نظام بین الملل، تحولات منطقه و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که صبح روز دوشنبه در دانشکده حقوق و علوم سیاسی علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: شیب تحولات در غرب آسیا تند و شتابان است و گستره تحولات و عمق آنها نیز بسیار بالاست. همچنین کنش‌گران و بازیگران در عرصه تحولات غرب آسیا شرایطی متفاوت از گذشته از دوران جنگ سرد را تجربه می کنند.

وی گفت: علاوه بر آمریکا، روسیه، انگلیس و فرانسه که قدرت‌های سابق در عرصه بین الملل بودند امروز بازیگران نوظهور در 5 سال گذشته در غرب آسیا را شاهد هستیم. در تحولات منطقه می‌بینیم که عمارت متحده عربی در کنار عربستان در جریان تجاوز نظامی به یمن حضور دارد و یا قطر با نوعی از حمایت مسلحانه از اقدامات عربستان و تروریسم ها در منطقه حمایت می کند و رژیم اسرائیل در این میان از فرصت ها سوء‌استفاده می‌کند و تلاش دارد فضا را به سمتی سوق دهد که امنیتش تامین شود. در این میان عمان با وجود آنکه در شورای همکاری خلیج فارس حضور دارد تلاش می کند ضمن حفظ ساختار و تعامل با سایر کشورها به عنوان بازیگر مستقل عمل کند. تا جایی که با وجود عدم تمایل عربستان به حل و فصل موضوع هسته ای عمان در این موضوع ابتکار عمل را به دست گرفت.

امیرعبداللهیان، بازیگران دیگری در منطقه از جمله داعش را بازیگران فروملی خواند و گفت: این بازیگران در وزنه منفی نقش آفرینی دارند و به سمت تشدید درگیری ها حرکت می کنند. داعش یک جریان در هم تنیده و تیکیده است. که با ایجاد رعب و وحشت تلاش دارد هویت محوری را جایگزین دولت محوری کند. البته بازیگران فروملی مثبت هم مثل حزب الله، جهاد اسلامی و حماس وجود دارند که در دفاع از استقلال خود سهم عمده ای دارند.

وی با تاکید بر اینکه کنش ها در عرصه غرب آسیا به سمت روندهای نظامی و امنیتی می رود اظهار کرد: تعدد نظام عملیاتی در منطقه کم نظیر است و دلیل نقش آفرینی گروه های تروریستی امروز کشورها و دولت ها نگرانی های عمده ای پیدا کرده اند. امروز نگرانی از تجزیه عراق و سوریه بسیار جدی است.

امیر عبداللهیان در نقل قولی از آیت الله سیستانی در دیداری که با ایشان در بغداد داشته است گفت:  ایشان معتقد بودند دشمنان به دنبال تجزیه عراق هستند و اگر بتوانند از تکه تکه کردن یک روستا در عراق پرهیز نخواهند کرد.

دستیار ویژه رئیس مجلس، محیط خاورمیانه را متزلزل و پیچیده دانست و گفت: خاورمیانه امروز آشکارا محل جولان قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای شده است و برخی بازیگران منطقه‌ای قدرت سهم تحولات را ندارند، چرا که از منابع قابل توجه نفت و گاز برخوردارند و به واسطه همین منابع وارد بازی بزرگی شده‌اند که در اندازه آن بازی نیستند و در جریان این ورود ناشیانه منطقه را به چالش کشیده‌اند.

امیرعبداللهیان با اشاره به پدیده مهاجرت به اروپا و آمریکا از کشورهایی مثل عراق و سوریه در جریان ناامنی های 5 سال گذشته اظهار کرد: پدیده مهاجرت باعث شده دستگاه های امنیتی برخی کشورهای قدرتمند که به دنبال استفاده ابزاری از تروریست ها بودند به سمت این دیدگاه بروند که باید راه حلی را در جهت متوقف کردن سیل مهاجرت پیدا کنند، چرا که این پدیده در مکانی خاص متوقف نمی شود و در حال حرکت است و تاثیرات خود را دارد.

وی با طرح این پرسش که چرا برای حل مسائل منطقه به راه حل مشخص نمی رسیم؟ اظهار کرد: شرایط خاورمیانه پیچیده است و در تحولات جدید به ویژه انتخابات در آمریکا و نتایجی که حاصل شد باید گفت تا قبل از انتخابات آمریکا وضعیت منطقه پیچیده بود و بعد از انتخاب ترامپ از آنجایی که وی و شرایط پیش رو غیر قابل پیش بینی است تحلیل عملکرد بازیگران منطقه ای نیز دشوار شده است.

امیرعبداللهیان خاطر نشان کرد: در برابر وضعیت فعلی باید صبر کرد تا به مرور زمان ابعادش مشخص شود، متاسفانه سرعت تحولات در منطقه بالاست اما سرعت ارائه راه حل سیاسی پایین است.

دستیار ویژه لاریجانی با اشاره به دیدگاه های وزیر خارجه عربستان در رابطه با منطقه و عراق گفت: وقتی عادل الجبیر در رابطه با مسائل منطقه صحبت می کند با افتخار از مداخله های عربستان در منطقه سخن می گوید و معتقد است در عراق باید حکومت در اختیار اقلیت اهل سنت باقی می ماند. این دیدگاه مشخص می کند که عربستان نمی تواند تحو لات مبتنی بر سطحی از دموکراسی در داخل عراق را هضم کند و همچنان نقش غیر سازنده را در این زمینه ایفا می کند. این در حالی است که در این شرایط که عربستان به دنبال نقش آفرینی منفی در عراق است، ایران به تولید برق در عراق پرداخته است و اکنون 5 استان عراق با تلاش متخصصان ایرانی دارای برق هستند.

امیرعبداللهیان با اشاره به تحولات سوریه خاطر نشان کرد: ما در سوریه در جهت مثبت آن هستیم. ما در مبارزه با تروریسم کنار سوریه قرار گرفته ایم و در عین حال برای رسیدن به راه حل سیاسی با معارضان سوری ارتباط برقرار کردیم و نشست معارضان و نمایندگان دولت سوریه را در تهران برگزار کردیم و حتی معارضه معتقد به راهکار سیاسی مورد حمایت ایران بود.

دستیار ویژه رئیس مجلس خاطر نشان کرد: ایران بهترین افراد و مستشاران نظامی خود را در مقابله با تروریسم در سوریه و عراق و در منطقه از دست داده است و امروز رهبری واقعی و جدی مبارزه با تروریسم دست ایران است. در مقابل آمریکایی‌ها در این پرونده بازی می کنند. ما در هیچ یک از مناطق مورد مناقشه نمی بینیم که آمریکا عزم جدی داشته باشد بلکه بیشتر به دنبال مدیریت ناامنی است.

معاون عربی آفریقایی پیشین وزارت خارجه تصریح کرد: ما برای دفاع از مرزهای کشورمان هر اقدامی لازم بوده انجام داده و با اقتدار به حفاظت از مرزها ادامه می دهیم، ایران امروز امن ترین کشور در منطقه است.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *