جدیدترین مطالب

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

استقرار انبوه تانک‌ها در نزدیکی رفح؛ «اسرائیل آماده حمله زمینی به این شهر می‌شود»

ارتش اسرائیل ده‌ها تانک و خودروی زرهی را در امتداد مرز خود با نوار غزه در جنوب این باریکه مستقر کرده است. به نظر می‌رسد این رژیم برای حمله زمینی به رفح آماده می‌شود. این تانک‌ها و خودروهای زرهی روز جمعه ۲۶ آوریل در نزدیکی گذرگاه کرم شالوم اسرائیل که در مجاورت رفح است، مستقر شدند.

گزارش منابع امنیتی عراق از حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه و توقف کار پمپ بنزین ها

تهران-ایرنا- منابع امنیتی جمعه شب در تشریح حمله به میدان گازی شمال عراق گفتند: میدان گازی «کورمور» در شهر «چمچال» در استان سلیمانیه با موشک کاتیوشا بمباران شد و تلفات انسانی برجای گذاشت.

شهادت ۲ فرمانده جماعت اسلامی لبنان در حمله اسرائیل

جماعت اسلامی لبنان و نیروهای الفجر، شاخه نظامی آن با صدور بیانیه‌ای شهادت دو تن از فرماندهان خود «مصعب سعید خلف» و «بلال محمد خلف» در جریان حمله اسرائیل را تایید کرد.جماعت اسلامی لبنان اعلام کرد این دو فرمانده حین انجام وظیفه خود در دفاع از ملت لبنان و در حمایت از ملت فلسطین در جریان حمله هوایی اسرائیل به یک خودرو در منطقه «البقاع غربی» واقع در شرق لبنان، بعد از ظهر امروز به شهادت رسیدند.

Loading
توصیه اعراب به ترامپ

مهار ایران به جای لغو برجام

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: روزنامه واشنگتن‌پست نوشته است که نمایندگان کشورهای عربی در نشستی که هفته گذشته در امارات برگزار شد، معتقد بوده‌اند که ترامپ باید به برجام پایبند بماند، اما در منطقه با ایران مقابله کند.

هفته گذشته در جزیره «صیر بنی یاس» در جنوب شهر «ابوظبی» امارات نشستی غیرعلنی با حضور شمار زیادی از مقامات و کارشناسان سیاسی از جمله «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و «وندی شرمن» معاون پیشین وزارت خارجه آمریکا برگزار شد.

در نشست سالانه «مجمع صیر بنی یاس» موضوعات مختلفی از جمله توافق هسته‌ای با ایران، آینده سیاست آمریکا در خاورمیانه و بحران سوریه مورد بحث قرار گرفت، اما به دلیل آنکه این نشست غیرعلنی بود، محتوای بحث‌ها منتشر نشد.

«دیوید ایگناتیوس» ستون‌نویس روزنامه «واشنگتن‌پست» که در این نشست حضور داشته، بخشی از اظهارات مطرح شده در این نشست را بدون نام بردن از افراد در گزارشی منتشر کرده است.

به گفته وی، سیاست دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جدید آمریکا در قبال ایران و بحران سوریه در صدر موضوعات مورد بحث در این نشست قرار داشته است.

ایگناتیوس با بیان اینکه نمایندگان کشورهای عربی در این نشست چندان هم از پایان دوره ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» ناراحت نبودند، نوشته است: «ترامپ در طول رقابت‌های انتخاباتی گفته بود که یا توافق هسته‌ای را فسخ می‌کند یا آن را مورد مذاکره مجدد قرار می‌دهد. اما اینجا تقریبا اجماع وجود داشت که ترامپ باید توافق هسته‌ای را به عنوان یک کار انجام شده بپذیرد و در عوض بر مقابله با رفتار تهاجمی ایران متمرکز شود. این اجماع حتی مقاماتی را هم که جزو سرسخت‌ترین منتقدان توافق بودند، در بر می‌گرفت.»

یکی از مقامات برجسته کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس گفته است: «فقط کسی که بخواهد ما را به دنیای مجهولات بفرستد، این (توافق) را پاره می‌کند.»

یک مقام دیگر هم با وجود انتقاد از نحوه مذاکره در مورد برنامه جامع اقدام مشترک، گفته است: «واقعا هیچ‌کس مخالف توافق نیست.»

بنا بر این گزارش، بسیاری از حاضران در این نشست ابراز امیدواری کرده‌اند که ترامپ محکم‌تر در برابر ایران بایستد. ایگناتیوس به ادعای ترامپ در طول رقابت‌های انتخاباتی اشاره کرده که گفته بود در صورتی شلیک قایق‌های ایرانی به سمت ناوهای آمریکایی، این قایق‌ها قرار خواهند گرفت.

وی در بخش دیگری از گزارشش نوشته است که احتمال همسویی ترامپ با روسیه در مورد سوریه از دیگر موضوعات مورد بحث بود.

به گفته ایگناتیوس، هرچند تصور می‌شود که کشورهای عربی احتمالا از چنین احتمالی ناخرسند باشند، اما از آنجا که اکنون روسیه طرف برنده بحران به نظر می‌رسد، برخی کشورها به سمت مسکو متمایل شده‌اند.

وی نوشته است که شرکت‌کنندگان چندان هم با برگزاری نشستی برای ایجاد مصالحه بی‌میل نبودند و تعدادی از سخنران‌ها در مورد احتمال مذاکرات اعضای دائم شورای امنیت با کشورهای ذی‌نفوذ منطقه از جمله ترکیه، ایران و عربستان صحبت کرده‌اند.

به نوشته ایگناتیوس، با این حال کارشناسان هشدار داده‌اند که چنین نشستی نباید به یک نشست «یالتا 2» بدل شود، که در آن روسیه و آمریکا بخواهند «حوزه نفوذ» خود را در منطقه مشخص کنند.

منبع: فارس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *