جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند

امروز شنبه بار دیگر هزاران مهاجر صهیونیست در نقاط مختلف فلسطین اشغالی از جمله در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو دست به تظاهرات زده و خواهان امضای فوری توافق آزادی اسرا و برگزاری انتخابات زودرس شدند.

شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند

امروز شنبه بار دیگر هزاران مهاجر صهیونیست در نقاط مختلف فلسطین اشغالی از جمله در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو دست به تظاهرات زده و خواهان امضای فوری توافق آزادی اسرا و برگزاری انتخابات زودرس شدند.

ببینید | شوک جدید به تل‌آویو؛ دومین حادثه رانندگی وزرای اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته

خودرو «حیم زیتون» وزیر آموزش رژیم اسراییل دچار حادثه شد. گفته شده پدر این وزیر مجروح شده است. روز جمعه هم «ایتامار بن‌گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم اسراییل با خودرو خود دچار حادثه و مجروح شد./هم میهن

Loading
با تاکید به شکل گیری مثلث ایران، روسیه و چین

السفیر: آمریکا قادر به فروپاشی توافق هسته ای نیست

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:روزنامه لبنانی السفیر تاکید کرد: مثلث ایران، روسیه و چین، تهران را مطمئن ساخته است، دولت آمریکا شاید بتواند در توافق هسته ای تشویش ایجاد کند اما محکوم است در چارچوب ضوابط داخلی و خارجی آن عمل کند و این ضوابط جلوی فروپاشی توافق هسته ای توسط آمریکائی ها را می گیرد.

السفیر روز سه شنبه نوشت: بیستم ماه ژانویه 2017 دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا آغاز می شود و انتظار می رود گفت وگوهای آمریکائی – روسی هم برای مرحله بعداز عملیات آزادسازی حلب توسط ارتش سوریه کلید بخورد به ویژه اینکه دو طرف ترجیح می دهند، شروع دوران ترامپ با درگیری های دو جانبه و یا بین المللی در ارتباط با پرونده های مختلف به ویژه سوریه همراه نباشد.
این روزنامه لنبانی افزود: با ورود ترامپ به کاخ سفید، پرونده سوریه هم از وزارتخارجه آمریکا به پنتاگون منتقل خواهد شد و این تصیمم را تیم ترامپ اتخاذ کرده و فقط زمان اجرای آن باقی مانده است.
السفیر خاطرنشان کرد:«جیمز ماتیس» ژنرال بازنشسته که ترامپ او را برای وزارت دفاع انتخاب کرده در44 سال زندگی نظامی نشان داده است در قلبش جائی برای دلسوزی وجود ندارد تا آنجا که به « سگ دیوانه» معروف است و او میدان های عراق ، افغانستان ، لبنان ، یمن ، ایران، سوریه و ترکیه و دیگر کشورهای منطقه را به دلیل سال ها فرماندهی نیروهای نظامی آمریکا در منطقه بخوبی می شناسد.
این روزنامه لبنانی با بیان اینکه« تهران، ریاض و آنکارا خود را برای دوران ترامپ آماده می کنند»، تصریح کرد: سفر دوره ای « سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی به پایتخت های کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بجز عمان گامی است که سعودی ها در چارچوب آمادگی خود برای ورود به دوران ترامپ برداشته اند.
السفیر تاکید کرد:مخاطب پیام این سفر آمریکائی ها هستند، سعودی ها که احساس کرده اند به طور بی سابقه تحت فشار دولت جدید آمریکا قرار خواهند گرفت، می خواهند، بگویند که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس وارد مرحله اتحاد شده اند.
این روزنامه لبنانی نوشت:اما واکنش تهران متفاوت است و علت هم روابط طبیعی بین ایران با روسیه و چین است، این مثلث تهران را مطمئن ساخته است دولت آمریکا شاید بتواند در توافق هسته ای تشویش ایجاد کند اما محکوم است در چارچوب ضوابط داخلی و خارجی آن عمل کند و این ضوابط جلوی فروپاشی توافق هسته ای توسط آمریکائی ها را می گیرد.
السفیر افزود:منافع مشترک بین دو کشور بر خطرهائی که لابی صهیونیستی در آمریکا درصدد بزرگنمائی آن است، برتری دارد و چه بسا دولت جدید آمریکا را مجبور کند تا گام هائی را بردارد که هرگز تغییری را در اصل توافق هسته ای ایجاد نکند.
این روزنامه لبنانی اضافه کرد: همکاری بین مسکو و تهران در پرونده های راهبردی و سرنوشت ساز، اساسی و عمیق است، ایران و روسیه در منطقه منافع مشترک دارند تا جائی که « بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت خارجه ایران هم بر آن تاکید می کند.
السفیر خاطرنشان کرد:یک مقام لبنانی بسیار آگاه خواستار بررسی دقیق این امور شده و گفته است که علاوه بر درگیری روسی – آمریکائی شاهد درگیری بزرگ اقتصادی آمریکائی – چینی هستیم.
این روزنامه لبنانی تصریح کرد:برخی مقامات عرب که بتازگی به استانبول سفر کرده اند، از « رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه که در بحران های سیاسی و اقتصادی غرق شده است، سخنان جدیدی شنیدند و آن این که خروج از این مرحله بدون پرداخت هزینه های بزرگ هرگز ساده نخواهد بود.
السفیر نوشت:اردوغان به میهمانان عرب خود گفته است که تصمیم قاطع خود را برای قرار گرفتن زیر سقف روسی – چینی در خصوص پرونده های منطقه به ویژه سوریه اتخاذ کرده است.
این روزنامه لبنانی به نقل از منابع خود افزود:با این وجود که ترک ها اوضاع مرحله ترامپ را با دقت رصد می کنند، اردوغان در اجرای برنامه خود برای حذف منصب نخست وزیری و تحمیل نظام ریاست جمهوری در ترکیه اصرار دارد و بر این اساس« احمد داود اوغلو» نخست وزیر سابق در اقامت شبه اجباری در منزلش بسر می برد و هرگونه تماس مقامات رسمی با او ممنوع است.
السفیر خاطرنشان کرد:در میان این فضای بین المللی و منطقه ای ، ایران اعلام کرد که در دو مرحله با سعودی یعنی انتخابات ریاست جمهوری لبنان و توافق سازمان اوپک برای معین کردن سطح تولید نفت همکاری کرده است.
السفیر نوشت: براساس گفته بهرام قاسمی وزیر خارجه ایران،« همکاری این چنینی می تواند مشکلات در میدان بین المللی را حل کند».
این روزنامه لبنانی افزود: قاسمی با تاکید به اینکه منطقه در زمان حاضر با بحران های متعددی مواجه است و حل آنها با مشورت ممکن است.
السفیر اضافه کرد: قاسمی گفت که ایران در گذشته دستش را به سوی هر یک از کشورهای همسایه در صورتی که حسن نیت داشته باشند و بخواهد برای تقویت ثبات در منطقه کار کنند، دراز کرده است.
این روزنامه لبنانی همچنین تصریح کرد:یک سیاستمدار لبنانی معتقد است که گفت وگوی غیرمستقیم سعودی – ایرانی پایه اصلی حل پرونده انتخابات ریاست جمهوری لبنان و تشکیل دولت جدید لبنان( انتخاب ژنرال « میشل عون» به عنوان رئیس جمهوری و بازگشت« سعد حریری» به کاخ نخست وزیری» بوده است.
السفیر تاکید کرد:با وجود همه تلاش ها و رایزنی های گروه های سیاسی، همه نشانه ها حکایت دارند که دولت جدید لبنان بزودی تشکیل نخواهد شد اما نتیجه بخش نبودن ابتکار رئیس جمهوری و هر روز تاخیر در تشکیل دولت جدید به کاهش جایگاه سیاسی و مردمی ژنرال عون منجر خواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *