جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading
عقبگرد سعودی ها در تمام حوزه ها

سال 2016 برای سعودی ها چگونه گذشت؟

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: با انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا ریاض مقابل سناریوی مبهمی قرار گرفته است. عربستان در پایان سال جاری میلادی خود را مقابل شکست‌هایی در تمامی جبهه‌ها می‌یابد.

سال ۲۰۱۶ برای عربستان سالی بسیار بد و پر از شکست بود. در دومین سال از حکومت ملک سلمان بن عبدالعزیز و تنها پس از یک سال از آغاز سیاست اقتصادی “جسورانه” محمد بن سلمان ریاض با کاهش قیمت نفت، وخامت اوضاع اقتصادی، غرق شدن در باتلاق یمن در مقابل صعود ایران مواجه شد. با انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا ریاض مقابل سناریوی مبهمی قرار گرفته است. عربستان در پایان سال جاری میلادی خود را مقابل شکست‌هایی در تمامی جبهه‌ها می‌یابد.

به نقل از روزنامه السفیر لبنان، ژانویه گذشته محمد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان و جانشین ولیعهد این کشور که اداره عربستان تقریبا در دست وی است پایان عصر “به خواب رفتن” سیاست خارجه این کشور و پافشاری بر مقابله با ایران را اعلام کرد، شورشیان سوری مورد حمایت عربستان را به گونه‌ای جلوه داد که گویی شکستشان در حلب امکان پذیر نیست. ژنرال‌هایش از سیطره قریب الوقوع بر صنعا و گرفتن آن از حوثی‌ها و منع ایران و حزب الله از تحقق گزینه خود برای پست ریاست‌جمهوری لبنان صحبت کردند. مسئولان از ورشکستگی ایران از طریق غرق کردن بازارهای نفت صحبت کردند.

اما ثامر السبهان، سفیر سابق عربستان در عراق از موج اهانت‌هایی که از سوی سیاستمداران عراقی در معرض آن قرار گرفت فرار کرد. مخالفان سوری بعد از اینکه از سوی نظام سوریه و روسیه مورد هدف قرار گرفتند اکنون در آستانه شکست در حلب قرار دارند و عربستان نامزدی را که ایران برای ریاست‌جمهوری لبنان تأیید می‌کرد، قبول کرد. در کنفرانس سازمان اوپک که ۳۰ نوامبر گذشته برگزار شد عربستانی‌ها با برعهده گرفتن بخشی از کاهش تولید برای بالا رفتن قیمت نفت موافقت کردند. در همان زمان نیز به ایران اجازه دادند تا سهم خود را از تولید نفت افزایش دهد. توافق اوپک با کاهش صادرات نفت به گفته یک سیاستمدار آمریکایی “شکست ضمنی” برای عربستان محسوب می‌شود.

به گفته بروس ریدل، تحلیلگر امنیتی مشهور آمریکایی عربستان با هرگونه کاهش صادراتی که شامل ایران نباید مخالفت می‌کرد اما اوپک در نهایت با افزایش صادرات نفتی ایران موافقت کرد و عربستان بار سنگین‌تر کاهش صادرات را به دوش کشید.

مجله اکونومیست انگلیس درباره جنگ عربستان علیه یمن می‌نویسد که حوثی‌ها مصمم هستند اجازه ندهند محمد بن سلمان سربلند به زعم خود از جنگ یمن بیرون بیاید برای همین همچنان به حملات خود در مرزها ادامه می‌دهند.

ریدل معتقد است که جنگ علیه یمن هزینه سنگینی را روی دست دست عربستان گذاشت. مناطق مرزی عربستان در معرض حملات موشکی قرار گرفتند و این جنگ در درازمدت هزینه بسیار زیادی داشته است.

براساس گزارش اکونومیست کاهش شانس عربستان با پیروزی‌ها و حمایتی مرتبط است که ایران از گروه‌های هم‌پیمان خود از جمله ارتش سوریه، ارتش عراق و حشد شعبی و حزب الله لبنان به عمل آورده است.

این مجله به نقل از احمد عسیری، مشاور وزیر دفاع عربستان می‌نویسد: “ما را با شبه‌نظامیان احاطه کردند.”

این روزنامه می‌نویسد: عربستان نیروی قوی را از دست داده است طوری که حمایتش را از هم پیمانان سنی خود که دنبال هم‌پیمان جدید هستند، کاهش داده است.

این مجله نوشت: پس از اینکه شرکت سعودی اوجیه با مشکلات مالی مواجه شد سعد حریری، نخست وزیر مکلف لبنان این پست را پذیرفت و عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر پس از اینکه عربستان نفت را از این کشور قطع کرد، برای نزدیک شدن به سوریه و روسیه و حتی ایران تلاش کرد.

ریدل همچنین معتقد است که قانون جاستا شکست بزرگی برای گروه‌های فشاری است که به نفع عربستان در واشنگتن کار می‌کنند.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *