جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading
تحلیل رسانه های عرب زبان

نگاه ایران به سیاست خاورمیانه ای ترامپ؟

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سبب ارایه تحلیل ها و گمانه های گوناگونی در زمینه آینده سیاست خارجی آمریکا به خصوص در قبال خاورمیانه و تحولات این منطقه شده است. در این میان، برخی رسانه های عربی طی روزهای گذشته پیامدهای روی کارآمدن رییس جمهوری تازه آمریکا را برای ایران و سیاست های خاورمیانه ای تهران مورد بررسی قرار داده اند.

راهیابی ترامپ به کاخ سفید با شعارهای جنجالی چون پاره کردن برجام یا پایان دوره سایه گستری چتر امنیتی آمریکا بر فراز کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس سبب شد تا تحلیل و گمانه زنی درباره رویکردهای آینده سیاست خارجی واشنگتن مورد توجه بسیاری از ناظران و تحلیلگران قرار گیرد. در این میان، پیامدهای روی کار آمدن ترامپ برای ایران از جمله محورهای مورد توجه رسانه های عربی بوده است.

** سود و زیان ایران از روی کار آمدن ترامپ
تارنمای «ارم نیوز» امارات و روزنامه های «القدس العربی» و «رای الیوم» چاپ لندن و روزنامه «الثوره» یمن پیش بینی کردند که سیاست های خاورمیانه ای ترامپ در نهایت به سود ایران تمام شود.
تارنمای ارم نیوز هجدهم آذرماه نوشت: در شرایط کنونی، ایران با جذب سرمایه های خارجی در بخش های نفتی، پیام هایی را برای شریکان تازه ارسال می کند. این موضوع برای اقتصاد ایران خوشحال کننده است، افزون بر این، ترامپ را برای عملیاتی سازی وعده انتخاباتی اش مبنی بر لغو توافق هسته ای در شرایط سختی قرار می دهد. طی چند روز گذشته برای نخستین بار پس از برداشتن تحریم ها، شرکت «شل» برای انعقاد تفاهمنامه ای در جهت توسعه صنایع نفت و گاز ایران پیشگام شد. اگر این تفاهمنامه عملی شود برای اقتصاد ایران، پیروزی بزرگی به شمار می آید.
به نوشته ارم نیوز، هم اکنون ایران با شرکت «توتال» فرانسه برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی تعامل دارد. اگر روند سرمایه گذاری خارجی در ایران افزایش یابد، ترامپ را با چالش روبرو خواهد کرد. با افزایش حضور شرکت های غربی در ایران، ماموریت ترامپ در بازنگری و لغو توافق هسته ای دشوارتر خواهد شد. هر چه اقتصاد ایران بیشتر در اقتصاد جهانی ادغام شود قدرت های جهانی برای تغییر رویکرد خود و قطع روابط با ایران تردید بیشتری خواهند کرد. همه کشورهایی که با آمریکا و ایران برای رسیدن به توافق تلاش کردند از این توافق سود می برند. در حالی که این کشورها به ایران کالا صادر و در این کشور سرمایه گذاری می کنند برای حفظ قراردادهای خود تلاش خواهند کرد.
روزنامه القدس العربی پانزدهم آذرماه در گزارشی به قلم «محمد المذحجی» نوشت: پیروزی ترامپ و تمدید قانون تحریم های آمریکا علیه ایران بر تهران تاثیر خارجی یا داخلی نخواهد داشت. با وجود اینکه تمدید تحریم ها پیامدی منفی در روابط ایران و آمریکا به بار خواهد آورد اما تهدیدی را متوجه تهران نخواهد ساخت. پایگاه های نزدیک به وزارت امور خارجه ایران هم بر این مساله تاکید کرده اند که سیاست ترامپ خطری برای جمهوری اسلامی نیست و با استفاده از راهبردهای کارآمد می توان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد.
به نوشته بیست و چهارم آذرماه روزنامه رای الیوم، ترامپ در تبلیغات انتخاباتی خود توافق هسته ای میان ایران و کشورهای گروه 1+5 را مصیبت بار توصیف کرد و وعده داد که با راهیابی به کاخ سفید این توافق را لغو خواهد کرد. لغو این توافق اما بهترین هدیه ای است که او به ایران می دهد. آژانس بین المللی انرژی اتمی با انتشار بیانیه ای رسمی اعلام کرده است که ایران به طور مطلوب به همه تعهدهای خود عمل کرده است.
رای الیوم افزود: گام ها برای برداشتن حصر اقتصادی ایران به کندی برداشته خواهد شد و در دولت جدید آمریکا کسانی خواستار افزایش تحریم ها هستند. جایگزین لغو توافق هسته ای خطرناک خواهد بود. در این صورت، ایران غنی سازی اورانیوم با درصد بالا را از سر می گیرد و برای رسیدن به اهداف هسته ای خود تلاش خواهد کرد.
روزنامه الثوره دوازدهم آذرماه نوشت: «دانیله پلتکا» تحلیلگر سیاسی موسسه «امریکن اینترپرایز» بر این باور است که ایران برنده اصلی سیاست خارجی ترامپ در منطقه خاورمیانه است. به گفته این کارشناس با توجه به ائتلاف قوی میان روسیه و ایران در حمایت از نظام سوریه، هر اقدامی که ترامپ برای نزدیک شدن با روسیه برای رویارویی با تروریسم در پیش گیرد به یقین به سود ایران تمام می شود. ترامپ گفته است برای پایان دادن به حمایت عربستان، قطر، امارات از مخالفان مسلح دمشق تلاش خواهد کرد و ایران از این مساله سود خواهد برد.

** ترامپ و گزینه های پیش رو در برابر ایران در خاورمیانه
به نوشته الثوره به نقل از پلتکا اگر آمریکا توافق هسته ای را نادیده بگیرد این مساله توجیه لازم را برای ایران فراهم خواهد کرد تا به تعهدهای خود عمل نکند که این به سود تهران است. از سوی دیگر، اکنون وضع تحریم های دوباره برای آمریکایی ها دشوار است و ساختار تحریم های آمریکا علیه ایران 25 سال زمان برد تا نتیجه داد. همه شواهد نشان می دهد کشورهای اروپایی و آسیایی تمایلی برای همکاری با آمریکا برای تحریم ایران ندارند. در نتیجه ایران از این موضوع سود خواهد برد.
در ادامه می خوانیم: توافق هسته ای از نظر ترامپ بسیار ناکارآمد است زیرا ایران به وسیله آن توانست با بسیاری از کشورهای منطقه روابط برقرار کند و بر قدرت منطقه ای خود بیافزاید. با این حال، رویگردانی ترامپ از این توافق تنها فرصت قدرت نفوذ ایران را در منطقه افزایش می دهد.
روزنامه «العربی الجدید» چاپ لندن هم شانزدهم آذر ماه در گزارشی به قلم «محمد أبورمان» نوشت: با وجود موضعگیری های ضد ایرانی ترامپ، امکان تغییر واقعی در منطقه محدود است. تنها چیزی که ترامپ می تواند انجام دهد افزایش تحریم های ایران است اما سیاست آمریکا در عراق و سوریه تغییر نخواهد کرد زیرا گزینه های آمریکا در این زمینه محدود است و ائتلاف ایران و روسیه اکنون به وزنه بزرگی در موازنه قدرت در منطقه تبدیل شده است.
در ادامه آمده است: علت پیروزی ایران در منطقه و ناکامی کشورهای عربی و ترکیه آن است که ایران در موضع گیری های منطقه ای خود جدی و شفاف عمل کرد. تهران منافع حیاتی خود را در منطقه تعریف و در راه دستیابی به آن هزینه کرد. ایران در این زمینه، به بالابودن هزینه ها هیچ توجهی نکرد و حمایت از نظام سوریه و عراق را اولویتی برای امنیت ملی خود به شمار آورد. ایران می داند در منطقه به دنبال چیست. این در حالی است که کشورهای عربی متحد نبودند و هدف های گوناگونی را دنبال می کردند. این کشورها اختلاف های خود را پنهان می کردند و حاضر به پرداخت هزینه واقعی برای منافع خود در منطقه نبودند. ترکیه هم از کشورهای عربی وضع بهتری ندارد. اردوغان به طور پنهان از مخالفان مسلح سوریه حمایت کرد. او شهامت نداشت مانند ایران موضع آشکاری را در پیش گیرد. اکنون او با جنگ سختی با ارتش و دشمنان خود در داخل و نبرد منطقه ای و بین المللی در خارج روبرو و روابط او با همه تیره است.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *