جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ادعای رسانه آمریکایی: اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد

تهران- ایرنا- روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

بورل: اسرائیل خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است

لندن- ایرنا- جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به جنگ غزه و بحران انسانی در این باریکه تصریح کرد که پاسخ نامتناسب (رژیم) اسرائیل به عملیات هفتم اکتبر (طوفان الاقصی)، خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است.

آیا آتش‌بس در غزه از کانال مصر برقرار می شود؟

«دولت مصر به تازگی از طرح جدید خود برای آتش بس در جنگ غزه رونمایی کرده است. طرحی که در ادامه ابتکارهای پیشین مصری ها در این رابطه قرار دارد و البته اما و اگرهای زیادی در مورد به نتیجه رسیدن این طرح وجود دارد.»

Loading
گزارش یک گروه تحقیقات تسلیحاتی درباره داعش :

داعش در حد یک ارتش سلاح می‌سازد

۱۳۹۵/۰۹/۲۴ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:براساس گزارش یک گروه تحقیقات تسلیحاتی، داعش در حال ساخت تسلیحات در موصل و نواحی اطراف آن در مقیاس صنعتی است که وسایل اولیه مورد نیاز برای آن به صورت گسترده از ترکیه خریداری می‌شود.

“موسسه تحقیقاتی تسلیحات جنگی” مستقر در لندن در گزارش امروز خود آورده است، این یافته ها نشان می دهد که داعش همچنان یک زنجیره تامین منابع قوی و قابل اعتماد میان ترکیه و عراق را داراست که به شبه نظامیانش اجازه می دهد تا ده ها هزار سلاح تولید کنند.

محققان این گروه، تسلیحات داعش یافت شده در تاسیسات کارگاهی و صحنه نبرد در جریان عملیات نیروهای عراقی برای باز پس گیری موصل را مورد مطالعه قرار داده‌اند.

این گروه در گزارش خود آورده است که داعش مقررات پیچیده‌ای را در سراسر مناطق تحت اشغال خود برای تولید سلاح رعایت می‌کند که از سوی یک نهاد مرکزی صادر می‌شود. برای مثال گلوله‌های خمپاره‌ای که داعشی‌ها در موصل می‌سازند امکان پرتاب به وسیله لوله‌هایی که در مناطق دیگر ساخته شده‌اند را دارند و این یعنی اینکه تسلیحات توسط داعش بر اساس الگوها و مقیاس‌های رعایت‌ شده‌ای در سراسر قلمرو این گروه ساخته می‌شود.

در حالیکه نیروهای عراقی در موصل به پیشروی دست می‌یابند، شبه نظامیان داعش ظرفیت های فیزیکی خود را برای ساخت سلاح در مقیاس صنعتی از دست می دهند اما جیمز باون، مدیر اجرایی این گروه تحقیقاتی هشدار داده که شبه نظامیان آموزش دیده داعش می توانند همچنان از تجربیات خود برای ساخت تسلیحات بهره ببرند.

وی گفت: این گروه شبه نظامی سازمان یافته است و بر این باورم که داعش قبلا بمب سازان حرفه ای و آموزش دیده اش را از موصل خارج کرده و به سوریه و جنوب ترکیه فرستاده است. داعش برای ظرفیت های تکنیکی خود ارزش زیادی قائل است و هر کاری برای حفظ آنها انجام می دهد. نیروهای داعش احتمالا برای خرید مواد برای ساخت سلاح به ترکیه روی آورده اند و می دانند که با توجه به اوضاع در عراق باید نیازهایشان را از خارج تامین کنند.

نیروهای عراقی از زمان آغاز درگیری ها در موصل در اکتبر 2016 هنوز هم با شرایط بدی در موصل روبرو هستند.

در این گزارش آمده است که این گروه‌های تندرو مواد خامی دارند که آن را از ترکیه وارد می‌کنند و با دقت تمام سلاح‌هایی را تولید می‌کنند که تقریبا در سطح سلاح‌های یک ارتش است. به رغم اینکه تأسیسات تولیدی داعش از مواد غیراستاندارد و مواد شیمیایی در ساخت مواد منفجره‌ استفاده می‌کنند اما سطح تنظیم و نظارت و اداره انبار آن به نظام پیچیده‌ تولید صنعتی اشاره دارد.

این مؤسسه که به مشخص کردن و پیگیری سلاح و مهمات در درگیری‌ها می‌پردازد، اعلام کرد: تأسیساتی که اخیرا در شرق موصل از آن‌ها بازدید کرده بخشی از سامانه تولید سلاح براساس قواعد دقیقی هستند که مسئولان اصلی آن را تعیین می‌کنند.

پژوهشگران این مؤسسه می‌گویند داعش طی چند ماه گذشته ده‌ها هزار موشک و خمپاره را در موصل تولید کردند.

این مؤسسه اعلام کرد که داعش تلاش می‌کند تا برای نشان دادن قدرت خود و مشروعیت بخشیدن به اقداماتش، مثل ارتش‌های جهان عمل کند.

در این گزارش آمده است که اسناد و مدارک به دست آمده در موصل بیانگر این است که داعش به نیروهایش آموزش‌های پیچیده‌ای درباره ساخت و کار گذاشتن بمب‌ها و استفاده از موشک ضد تانک داده است.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *