جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading
شوک به هیبت امنیتی ترکیه

ترور سفیر روسیه و پیام های آن

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:خطرناک بودن این ترور که در مرکز آنکارا، صورت گرفت و سفیر کشوری ابر قدرت را هدف قرار داد در ضربه شدید وارد آوردن بر چهره ترکیه و هیبت امنیتی این کشور نهفته است، مسئله ای که احتمالا تاثیر منفی بر اقتصاد این کشور خواهد گذاشت که از کاهش میانگین تولید ملی به پایین ترین میزان خود در طی بیست گذشته و افزایش نرخ بیکاری و کاهش ارزش پول ملی به نصف اگر بیشتر نباشد، رنج می برد

رور سفیر روسیه در قلب آنکار، آخرین چیزی است که رئیس جمهور اردوغان به آن نیاز داشت . مهم بودن ماجرا در این جا است که عامل آن یکی از نیروهای امنیتی ترکیه بوده است. قصد ارسال چه پیام هایی داشت؟چگونه می توان محتوای آن را تحلیل کرد؟

ترور آندری کارلوف، سفیر روسیه در آنکارا با هشت گلوله که از سوی یک نیروی امنیتی ترکیه شلیک شد در حالی که با صدای بلند کلمات “حلب”، “انتقام” “خون خواهی” را فریاد می زد و با هر گلوله ای که از اسلحه خود شلیک می کرد ندای “الله اکبر”، “الله اکبر” سر می داد. بنابراین این ترور و به روشی که صورت گرفت مصیبت ترکیه و مصیبت تمام منطقه را بازتاب می دهد و انچه که احتمالا در ماه ها یا سال های آینده با آن روبرو خواهد شد.
این گلوله ها که سفیر روسیه را از پای درآورد پیام اعتراضی است از جانب بخشی از جامعه ترکیه که از ابعاد آن بی خبریم ، علیه نزدیک شدن هر چه بیشتر روسیه و ترکیه به یکیدیگر که منجر به وقوع تغییر تقریبا بنیادین در موضع ترکیه در قبال بحران سوریه شد که در خودداری از مداخله نظامی برای کمک به پیروزی مخالفان مسلح در حلب شرقی و مشارکت بیشتر اردوغان و دولت او و دستگاه امنیتی این کشور در جنگ علیه گروه های تندرو اسلامی در سوریه و عراق نمود یافته است.
کارلوف یک سفیر معمولی نبود و نقش فراوانی در نزدیک کردن ترکیه و روسیه طی ماه های گذشته ایفا کرد و از وی به عنوان “مهندس” توافقی یاد می شود که به بیرون راندن افراد مسلح از شرق حلب منجر شد و نیز مامور تماس میان دولت روسیه و همتای ترک آن بود و تجربه دیپلماتیک وی از سی سال فراتر می رفت به همین علت زیان ترکیه از ترور او مشخصا در چنین زمانی بسیار فراوان خواهد بود.
این که یک مامور امنیتی بیست و چند ساله ترکیه به چنین حمله تروری دست می زند و با این اقدام گرایش های جهادی و افراط گرایی اسلامی خود را افشا می کند، نفوذ فراوان گروه های تندرو در دو نهاد نظامی و امنیتی ترکیه و چه بسا وجود هسته های نرم در لایه های این دو نهاد را تایید می کند هسته هایی که آماده اجرای عملیات بمب گذاری و ترور هستند. این مسئله نگرانی فراوانی در دولت ترکیه را شکل خواهد داد در زمانی که با بمب گذاری های تروریستی از سوی چندین طرف، برخی اسلامگرای تندرو برخی دیگر کردها در داخل و خارج، روبرو است.
مطمئنا این گلوله ها که سفیر روسیه را از پای درآورد، تاثیر منفی محدودی بر روابط روسیه و ترکیه خواهد داشت اما بعید نیست که باعث نزدیک تر شدن دو کشور به ویژه در موضوع سوریه به یکدیگر شود.
چه بسا روی آوردن تندروهای سوری به بمب گذاری و ترور در عمق خاک ترکیه به عنوان اعتراض به عدم وفای به عهد رئیس جمهور ترکیه در جانبداری از افراد مسلح محاصره شده در شرق حلب، قابل فهم باشد اما این که این عملیات ترور از سوی یک نیروی امنیتی جوان صورت بگیرد، این پدیده برای دولت ترکیه بسیار نگران کننده است به ویژه این که مولود چاوش اوغلو وزیر امور خارجه این کشور قرار بود عصر روز دوشنبه برای شرکت در نشست سه جانبه با همتایان روسی و ایرانی خود به مسکو پرواز کند تا طرح هایی را برای از میان بردن گروه های جهادی در سوریه تدوین و مذاکراتی را تحت حمایت این سه کشور میان دولت سوریه و مخالفان میانه رو برای رسیدن به راه حل سیاسی ساماندهی کنند که به دولت وحدت ملی و راه حل سیاسی دائمی بدون مشارکت آمریکا،اروپا و کشورهای عربی منجر می شود.
خطرناک بودن این ترور که در مرکز آنکارا، صورت گرفت و سفیر کشوری ابر قدرت را هدف قرار داد در ضربه شدید وارد آوردن بر چهره ترکیه و هیبت امنیتی این کشور نهفته است، مسئله ای که احتمالا تاثیر منفی بر اقتصاد این کشور خواهد گذاشت که از کاهش میانگین تولید ملی به پایین ترین میزان خود در طی بیست گذشته و افزایش نرخ بیکاری و کاهش ارزش پول ملی به نصف اگر بیشتر نباشد، رنج می برد.
گمان نمی کنیم این ترور به عقب نشینی رئیس جمهور ترکیه از نزدیک شدن به روسیه منجر شود شاید کاملا عکس این مسئله اتفاق افتد یعنی بیش از پیش به مسکو نزدیک شود و به برقراری تماس ها و چه بسا هماهنگی با دولت سوریه برای مقابله با تروریسم دست زند که به صورت تدریجی تبدیل به دشمن مشترک دو کشور می شود.
سه سال پیش رئیس جمهور بشار اسد در مصاحبه با روزنامه ای غربی گفت هر کس که در جیب خود عقربی بگذارد باید انتظار داشته باشد روزی آن عقرب وی را نیش بزند. به نظر می رسد جیب رئیس جمهور اردوغان این روز ها پر از عقرب، افعی و رطیل سمی است نکته ای که بسیاری از کارشناسان امور منطقه آن را عنوان می کنند و از این رو نیش ها و منشا آن ها افزایش یافته است.

 

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *