جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

Loading
راهکار برجامی برای دونالد ترامپ:

نشریه آمریکایی: ترامپ باید به صورت تدریجی برجام را از بین ببرد

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:یک نشریه آمریکایی در گزارشی نوشت که رئیس‌جمهور منتخب آمریکا می‌بایست با در نظر گرفتن منافع همپیمانان خود، به صورت تدریجی توافق هسته‌ای (برجام) را از بین ببرد.

نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی تحت عنوان چگونه «دونالد ترامپ» می‌بایست توافق هسته‌ای ایران (برجام) را از بین ببرد، نوشت که برجام می‌بایست به شیوه‌ای تدریجی و طوری از بین برود که منافع همپیمانان آمریکا در سراسر جهان در نظر گرفته شود.

این گزارش سپس توضیح داد، امروز نگرانی‌هایی منطقی از تغییر اوضاع از زمان امضای برجام در ژوئیه 2015 تاکنون وجود دارد.

نشنال اینترست مدعی شد، بخش اعظمی از تحریم‌های چندجانبه سازمان ملل لغو شده و اکنون ایران با سهولت بیشتری می‌تواند در بازار جهانی تسلیحات خریداری کند و نشانه آن را خریداری سامانه‌های دفاع هوایی «اس 300» از روسیه دانست و نوشت که مسکو سال گذشته آن را به ایران تحویل داد.

طبق این گزارش، در اوج نظام تحریم‌ها، صادرات نفت ایران به 900 هزار بشکه در روز کاهش یافت اما از زمان اجرایی شدن برجام و از سرگیری خرید نفت از ایران توسط اتحادیه اروپا، این صادرات سه برابر شده است.

این گزارش ادامه داد که هشت سال پیش، «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا با ایران در خصوص برنامه هسته‌ای این کشور به توافق دست یافت. این توافق امروز پابرجاست و بسیاری از کشورهای جهان به دلایل مختلف حامی آن هستند.

نشنال اینترست در ارتباط با دلایل حمایت کشورهای جهان از برجام نوشت، برخی به دنبال فرصت‌های اقتصادی جدید در ایران هستند و برخی دیگر نیز رقبای آمریکا هستند که تمایل دارند دشمن متعصب آمریکا را قدرتمند کنند.

بنا بر این گزارش، گروه دیگر نیز فرصتی پیدا کرده‌اند تا به منابع انرژی ایران دسترسی پیدا کنند و بسیاری از آنها معتقدند که تنها جایگزین برجام، یک درگیری دیگر در خاورمیانه است.

این نشریه آمریکایی ادامه داد، جنبه مهمی از برجام در واقع فرایند وضع مجدد تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران است. طبق برجام، آمریکا یا هر کشور امضا کننده برجام می‌تواند ظرف چندین هفته، مجدداً تحریم‌های پیشین سازمان ملل علیه ایران را بازگرداند.

این گزارش سپس اینگونه ادامه داد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به محض ورود به کاخ سفید باید فرایند از بین بردن برجام را آغاز کند اما بین آغاز فرایند از بین بردن برجام و خروج فوری از برجام تفاوت وجود دارد. ترامپ می‌بایست باید بررسی کند که چگونه می‌تواند به شیوه‌ای مؤثر و پایدار به این هدف نایل آید.

نشنال اینترست توصیه کرد که ترامپ می‌بایست با همپیمانان آمریکا وارد همکاری شود و تا حد امکان منافع آنها را در نظر بگیرد.

این گزارش تأکید کرد که ترامپ در حین آغاز عملیات لغو برجام می‌بایست تضمین کند که همپیمانان آمریکا به طور کامل در جریان تصمیم‌گیری قریب‌الوقوع وی قرار گرفته‌اند و بنابراین زمان زیادی برای وفق دادن خود با شرایط جدید دارند.

بنا بر دیدگاه گزارش این نشریه آمریکایی، ترامپ به منظور همراه ساختن همپیمانان آمریکا در زمینه لغو برجام و حفظ روابط واشنگتن با بسیاری از نزدیک‌ترین همپیمانان این کشور، می‌بایست به صورت تدریجی و با توجیه روشن وارد عمل شود.

این گزارش سپس اینگونه توضیح داد، این به مفهوم آن است که ترامپ می‌بایست منتظر تقلب ایران باشد. در حقیقت تهران از قبل در زمینه اجرای برجام همکاری داشته است و اخیراً آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نوامبر 2016 اعلام کرد که ایران به صورت پیوسته از سقف 130 تن آب سنگین که برای تعدیل شکافت هسته‌ای رأکتور استفاده می‌شود، فراتر رفته است و میزان مازاد را به بازار جهانی عرضه نکرده است.

نشنال اینترست سپس توصیه کرد، ترامپ می‌بایست منتظر بماند تا تهران برجام را نقض کند و تا آن موقع باید یک بازبینی و مرور جامع از همکاری ایران در زمینه برجام داشته باشد.

این گزارش اینگونه ادامه داد، زمانیکه تقلب ایران آشکار شد، دولت ترامپ می‌بایست در وهله اول برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل تلاش کند. آمریکا به منظور آغاز این فرایند، می‌تواند نوشته‌ای را در اختیار شورای امنیت قرار دهد و در آن عدم مشارکت و همکاری ایران در زمینه برجام را گوشزد کند و سپس آمریکا بعنوان عضو دائم شورای امنیت، می‌تواند ظرف 6 هفته، مجدداً تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را تضمین کند.

این نشریه آمریکایی سپس توصیه کرد، گام بعدی که دولت ترامپ می‌بایست در این زمینه بردارد، وضع مجدد تحریم‌های آمریکا علیه ایران است که اوباما طبق فرمان اجرایی، لغو کرده بود.

نشنال اینترست توضیح داد، این اقدام ممکن است تنش‌هایی را با بسیاری از همپیمانان آمریکا در خارج از خاورمیانه به وجود آورد. باید به این کشورها فرصت داده شود که با شرایط جدیدی که در نتیجه نقض برجام توسط ایران حاصل شده و در نتیجه تحریم‌ها علیه تهران بازگردانده شده است، خود را وفق دهند.

این گزارش سپس نوشت، در نهایت ترامپ باید با کنگره وارد همکاری شود تا مجدداً تحریم‌هایی علیه ایران به تصویب درآورند. از آنجایی که این تحریم‌ها هرگز به طور رسمی لغو نشده است و به صورت قانونی همچنان پابرجا بوده است، ترامپ می‌تواند با پایان دادن به استفاده اوباما از معافیت‌های امنیت ملی، مجدداً به بازگشت تحریم‌های ایران کمک کند.

طبق این گزارش، ترامپ می‌بایست کنگره را ترغیب کند که با ارائه یک لایحه جدید تحریم‌ها، به صورت تدریجی تحریم‌های کنگره علیه ایران را مجدداً اعمال کنند.

نشنال اینترست سپس نوشت، ترامپ می‌بایست به یاد داشته باشد که از بین بردن برجام به خودی خود هدف نیست، بلکه هدف، بازگرداندن ایران به میز مذاکره است تا مجدداً به توافقی با این  کشور دست پیدا کرد که به صورت قابل تأیید تضمین کند که ایران برای همیشه ساختار تسلیحات اتمی را ترک می‌کند. برجام چنین هدفی را محقق نمی‌سازد و بنابراین باید از بین برود.

نشنال اینترست در پایان بار دیگر یادآوری کرد که آمریکا می‌بایست به صورت تدریجی برجام را از بین ببرد و منافع همپیمانان خود را در نظر بگیرد.

منبع: خبرگزاری فارس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *