جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

بلینکن: پیشنهاد آتش بس فعلی در غزه ثابت می‌کند که اسرائیل آماده است برای دستیابی به یک معامله امتیازاتی بدهد / راه‌های دیگری به جای حمله به رفح وجود دارد

در پی تهدیدهای مداوم مقامات اسرائیل به انجام حمله زمینی به «رفح» در جنوب نوار غزه، وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که این دولت می‌تواند از طریق دیگری با تیپ‌های جنبش حماس در این منطقه مقابله کند.بلینکن درباره اظهارات «بنیامین نتانیاهو» درباره حمله به رفح نیز افزود: مردم حرف‌هایی را به زبان می‌آورند، اما بیایید روی عمل تمرکز کنیم.

طنین انداز یک محاکمه تاریخی

طنین انداز یک محاکمه تاریخی

به گزارش نیویورک تایمز روز دوشنبه، دادستان ها به طور رسمی این پرونده را به ۱۲ عضو هیئت منصفه ارائه و برای اولین بار خواستار محاکمه یک رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا هستند. محاکمه ای که می تواند نام ترامپ را در سراسر کشور آمریکا به عنوان مجرم طنین انداز کند.

یورش پلیس آمریکا برای سرکوب و بازداشت دانشجویان دانشگاه لس‌آنجلس

تهران – ایرنا – رسانه های تصویری آمریکایی همچون «سی‌ان‌ان» و «ان‌ بی‎ سی نیوز» بطور زنده یورش نیروهای پلیس به محوطه دانشگاه لس‌آنجلس ایالت کالیفرنیا را به تصویر کشیدند، این درحالی بود که نیروهای پلیس از اوایل شب گذشته برای سرکوب با تمام قوا خود را آماده کرده بودند.

Loading

معامله قرن؛ جنین مُرده

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین: یک روزنامه اسپانیایی نوشت که معامله قرن که آمریکا مدتی است به دنبال اجرای آن است، مرده متولد می‌شود، چرا که رژیم صهیونیستی به هیچ تعهدی در این زمینه عمل نمی‌کند.

روزنامه اسپانیایی پابلیکو در گزارشی نوشت که آمریکا از ماه‌ها پیش خود را برای اجرای معامله قرن آماده می کند، اما احتمالا این معامله مُرده متولد خواهد شد، چرا که این معامله خود را به عنوان راه حلی برای درگیری‌های فلسطینی – اسرائیلی نشان می‌دهد، اما نمی تواند سرنوشت این درگیری‌ها را در دست طرف‌های غیر مسئول قرار دهد. این در حالی است که اسرائیل بدون در نظر گرفتن این قرارداد اصرار دارد به توسعه شهرک‌سازی‌های صهیونیستی در اراضی اشغالی ادامه دهد.

این گزارش می‌افزاید که منابع آمریکایی به روزنامه صهیونیستی هاآرتص می‌گویند که معامله قرن که دولت ترامپ آخرین اصلاحات را بر روی آن انجام داده، به صورت توافقی نیست که قرار باشد تمام آن اجرا شود یا تمام آن رد شود، بلکه زمینه‌ساز فضایی خواهد بود که مذاکرات میان دو طرف در بستر آن ادامه پیدا می‌کند.

این روزنامه می‌افزاید که رئیس جمهور آمریکا در اعلام این معامله تاخیر کرده و دولت این کشور قرار بود چند ماه پیش آن را اجرایی کند. البته اعلام این موضوع خیلی نزدیک است. با این وجود آمریکایی‌ها می‌دانند که این توافق مرده متولد خواهد شد یا اینکه دوران حیات آن بسیار کوتاه خواهد بود.

رژیم صهیونیستی از تاخیر در اعلام معامله قرن برای توسعه حضور و افزایش محدوده خود در اراضی اشغالی استفاده کرده و اراضی بیشتری را در کرانه باختری و قدس شرقی به نفع خود مصادره می‌کند. این در حالی است که دولت آمریکا و اتحادیه اروپا در برابر این تحرکات به طور کامل سکوت کرده‌ اند.

بر اساس این گزارش، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی احساس می کنند که آمریکا نمی‌خواهد تلاشی برای توقف سیاست‌های توسعه طلبانه وی در اراضی اشغالی انجام دهد. این موضوع آزادی عمل بیشتری به او می‌دهد که در دوره های گذشته سابقه نداشته است.

این گزارش می‌افزاید که نتانیاهو در این فضا سعی دارد خود را شخصیتی عقلایی در برابر ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان نشان دهد که معامله قرن را رد می کند. از سوی دیگر وی اصرار دارد که در منصب خود باقی بماند و همین اصرار پیامدهای مصیبت باری برای ملت فلسطین به بار آورده است.

این روزنامه همچنین پیش‌بینی می کند که معامله قرن که ابومازن آن را « سیلی قرن» نامیده، هیچ نکته غافلگیرکننده‌ای برای نتانیاهو یا تشکیلات خودگردان فلسطین ندارد، چرا که هر دو طرف از حد و مرزهای مانور دولت آمریکا در این پرونده اطلاع دارند.

بر اساس برخی مطالب که به بیرون درز کرده آمریکایی‌ها تلاش دارند سهم فلسطینی‌ها از اراضی اشغالی را به نیمی از مقدار کنونی تقلیل دهند. به این ترتیب سهم ملت فلسطین از اراضی این کشور که پیش از این قرار بود 22 درصد از مساحت اراضی اشغالی باشد، به 11 درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

همچنین بر اساس این معامله قرار است قدس شرقی کاملاً اسرائیلی شود. انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس نیز برای تقویت این اتفاق است که قرار است طی چند سال آینده تکمیل شود.

این روزنامه همچنین به نقل از یک مسئول فلسطینی می‌نویسد: تمام مسائلی که ما الان شاهد آن هستیم، عجیب است. مشخص است که یک اقدام برنامه‌ریزی شده در چارچوب معامله قرن در دست اجرا است که بسیار از مطالبات و آرمان‌های ما فاصله دارد و هرگز از سوی ما مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.

این منبع فلسطینی می افزاید: دولت ترامپ با همان زبانی صحبت می‌کند که شهرک‌نشینان صهیونیست مطرح می‌کنند. آنها تلاش دارند سیستم جداسازی نژادپرستانه میان دو طرف را تقویت کنند تا اقتصاد خود را بهبود بخشند. البته در حال حاضر نتانیاهو هیچ اقدامی در این رابطه انجام نمی‌دهد، چرا که از تأخیر موجود استفاده می‌کند تا سیاست‌های توسعه طلبانه خود و افزایش شهرک‌سازی های صهیونیستی را دنبال کنند.

این مسئول ارشد فلسطینی می‌افزاید که بر اساس این طرح قرار است دولت فلسطین بدون سلاح تشکیل شود و رژیم صهیونیستی بر مرزها و حریم هوایی آن کنترل کامل داشته باشد.

بر اساس این گزارش گرچه تشکیلات خودگردان فلسطین مناسبات خود با واشنگتن را به شکل رسمی از دسامبر گذشته و بعد از اعلام انگیزه‌ ترامپ برای انتقال سفارت از تل‌آویو به قدس شرقی قطع کرده، اما طرف فلسطینی همچنان از طریق اتحادیه اروپا به اطلاعات مورد نظر خود دست پیدا می کند.

این روزنامه اسپانیایی، صحبت در این رابطه که معامله قرن می‌تواند زمینه‌ساز مذاکرات جدی بین طرفین اسرائیلی و فلسطینی شود را عجیب دانست و تاکید کرد که مذاکرات مستقیم میان دو طرف طی نیم قرن گذشته همواره شکست خورده است.

به نوشته این روزنامه رژیم صهیونیستی همواره تخلیه اراضی اشغالی را رد کرده و همچنان به ادامه پروژه‌های شهرک‌سازی اصرار دارد و این موضوع همواره به عنوان مانعی گسترده در برابر مذاکرات گذشته بر اساس توافق اسلو مطرح بوده است.

در حال حاضر نیز رژیم صهیونیستی هیچ آمادگی برای تغییر سیاست‌های خود ندارد و این موضوع نشان می‌دهد که معامله قرن با شکست جدیدی روبرو خواهد شد.

این روزنامه در پایان مقاله خود می‌افزاید که تنها امید تشکیلات خودگردان در شرایط کنونی مداخله قوی اتحادیه اروپا در این موضوع است، اما مشکل در اینجا است که دولت‌های بزرگ اتحادیه اروپا همواره در کنار رژیم صهیونیستی هستند و هرگز حاضر نیستند سیاست های خود را در راستای منافع اتحادیه اروپا به این رژیم تحمیل کنند.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *