جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

بازگشت کیسینجر برای کمک به رفع تنش با کرملین

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: پائولو ماسترولیلی، تحلیلگر روزنامه لااستامپا چاپ ایتالیا می نویسد : هنری کیسینجر وزیر خارجه اسبق و استراتژیست معروف آمریکا درصدد است در راستای کمک به ترامپ برای ایجاد مصالحه دراوکراین، از پوتین بخواهد نقش میانجی را بازی کند.

آمادۀ مصالحه ای بر سر اوکراین و آیندۀ سوریه لیکن بسیارند کسانی که در دولت آمریکا به پوتین اعتماد ندارند
هنری کیسینجر نیز به دونالد ترامپ کمک می کند تا در مورد ولادیمیر پوتین پا درمیانی کند تا گفتگویی را با کرملین آغاز نماید. لیکن در میان همکاران بسیار نزدیک به رئیس کاخ سفید بدبینی بسیاری در خصوص مقاصد واقعی مسکو باقی می ماند. منابع نزدیک به دولت آمریکا که در تیم انتقال کار کرده اند و همچنان به دولت مشاوره می دهند این موضوع را فاش ساختند. در واقع موانع همچنان آشکار هستند همچنان که بازداشت چهار عضو سرویس های مخفی روسیه به اتهام جاسوسی برای سازمان سیا از این امر حکایت دارد.
ترامپ در خلال کارزار انتخاباتی اظهار داشته بود که طرفدار نزدیکی مجدد به پوتین است زیرا بازگشت به جنگ سرد به نفع هیچ کس نبود. سپس این مقاصد با گزارش های سازمان اطلاعاتی مواجه شدند که دخالت هکرهای روسی در انتخابات ریاست جمهوری را تقبیح می کردند و بر این تردید که کرملین نفع خود را در کمک به پیروزی نامزد جمهوری خواه می دید زیرا او را نزدیک تر و انعطاف پذیرتر از هیلاری کلینتون قلمداد می کرد، صحه گذاشتند. رئیس جدید کاخ سفید در خلال کنفرانس مطبوعاتی خود با خانم می، نخست وزیر انگلیس تأکید نمود که قصد دارد به گفتگو با پوتین بپردازد البته بدون آن که در مورد نتایج به گمانه زنی بپردازد.
یکی از مشاورانی که به او در راه پیدا کردن یک سازش یاری می رساند، کیسینجر است که بعد از یافتن راهی به سوی چین در دورۀ ریاست جمهوری نیکسون، خوشحال خواهد بود که نامش به عنوان فردی که مانع از وقوع یک جنگ جدید سرد گردیده، وارد تاریخ بشود. نقطۀ شروع این است که میان وزیر خارجۀ اسبق آمریکا و رئیس جمهور جدید این کشور دوستی دیرینه ای حاکم است. کسانی که آنها را می شناسند مشاهده کرده اند که حتی خارج از محیط کاری و در موقعیت های اجتماعی با یکدیگر رفت و آمد دارند. در آنجا رابطه ای صمیمی دارند. بعد از انتخابات کیسینجر در فرصت های مختلف از برج ترامپ بازدید کرد و خود را به عنوان میانجی مطرح نمود. وی در ضمن به اروپا نیز سفر کرده است. عقیدۀ وی این است که رئیس کاخ سفید باید حاکمیت روسیه بر کریمه را در قبال یک توافق جامع به منظور کمک به ثبات جهانی بپذیرد. مرزهای کشورهای بالتیک و لهستان نیز خط قرمزی غیر قابل عبور از سوی مسکو خواهند بود. روسیه و آمریکا ممکن است به منظور متوقف ساختن جنگ در سوریه با مصالحه ای که این کشور را به قطب های نفوذی تقسیم کند و نابودی داعش را میسر سازد، با یکدیگر همکاری کنند. مسکو قصد دارد پایگاه های دریایی را در این کشور حفظ نماید. در وهلۀ اول به بقای اسد نیز دست خواهد یافت لیکن حاضر است این دیکتاتور را قربانی توافقی گسترده تر هم نماید. در لیبی نیز ممکن است در ازای نبرد مشترک با تروریسم در جنوب این کشور، اعطای نقشی به حفتر را برای خود تضمین نماید. فردی که از سوی روس ها حمایت می شود که البته به او اجازه
نمی دهند در طرابلس رژه برود.
از تیلرسون، وزیر خارجۀ آمریکا به عنوان فردی نزدیک به کیسینجر یاد می شود. از این رو می تواند به این فرایند کمک کند. لیکن فلین، مشاور امنیت ملی هنوز ابراز بدبینی می کند. درست است که در موقعیت های مختلف از مسکو دیدار کرده بود و زمانی که اوباما دستور اخراج ٣۵ دیپلمات روسی را داده بود، به سفیر روسیه در واشنگتن اطمینان خاطر داده بود. لیکن در کتاب « عرصۀ پرواز » که با همکاری مایکل لدین به رشتۀ تحریر درآورد اظهار داشته بود که کرملین را عضوی از اتحاد جهانی قلمداد می کند که عزم خود را برای نابودی آمریکا به همراه ایران و جهادگرایی که تحت کنترل تهران است، جزم کرده است. در روزهای اخیر مقامات روسی مشکلات موجود را مورد تأیید قرار دادند و چهار نفر از جمله اعضای سرویس امنیت فدرال روسیه (Fsb) یعنی سرگئی میخائیلف و دمیتری دوکوچائف را به جرم خیانت به سبب انتقال اطلاعات به سازمان سیا بازداشت نمودند. فلین اطمینان ندارد که بتوان به برقراری مجدد رابطه با مسکو و برداشتن تحریم ها به سبب اوکراین پرداخت لیکن ترامپ و کیسینجر قصد دارند دست کم شرایط پوتین را بسنجند.

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *