جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا: قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

حادثه تیراندازی در ایالت کارولینا در آمریکا؛ سه افسر پلیس جان باختند + فیلم

تهران- ایرنا- جانی جنینگز رئیس اداره پلیس شهر شالوت در ایالت کارولینای شمالی آمریکا عصر دوشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه افسر پلیس این اداره در جریان یک حادثه تیراندازی هدف اصابت گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.

Loading
شکست ترامپ در ایجاد شکاف میان ایران و روسیه

اتحاد ایران و روسیه علیه ترامپ

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: تلاش دولت جدید آمریکا برای اختلاف افکنی میان تهران و مسکو یکی از برجسته ترین محور گزارش و تحلیل های رسانه های عربی طی روزهای گذشته بود. در بسیاری از این رسانه ها قاطعیت ایران و روسیه برای همگرایی در برابر هرگونه اقدام آمریکا مورد توجه قرار گرفت.

پس از اجرای برجام و شکل گیری تحولات تازه منطقه ای، همکاری های اقتصادی و نظامی ایران و روسیه افزایش یافته است. بسیاری از تحلیلگران این همکاری ها را به سوی راهبردی شدن می دانند.
از دید برخی تحلیلگران، رهبران کاخ سفید به ویژه در دوره ترامپ که با جدیت هدف مهار ایران را دنبال می کنند به دنبال ضربه زدن به همکاری های تهران و مسکو، قصد دارند روسیه را در اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران با خود همراه سازند. از دید برخی تحلیلگران یکی از راهکارهای جدید آمریکا در رویارویی با ایران تلاش برای اختلاف افکنی میان تهران و مسکو است. در ادامه، به مهم ترین محورهای تحلیلی در برخی رسانه های عربی درباره تلاش دولت جدید آمریکا برای دامن زدن به اختلاف میان مسکو و تهران نگاهی خواهیم داشت.

** تلاش ترامپ برای ایجاد شکاف میان ایران و روسیه
روزنامه «الخلیج» امارات در گزارشی درباره مواضع روسیه در قبال ایران نوشت، مسکو تاکنون در مسائل منطقه ای و برخی عرصه های بین المللی پشتیبان مواضع تهران بوده است. این کشور با ترامپ درباره برنامه موشکی ایران اختلاف دارد و مخالف تلاش ضد ایرانی واشنگتن است.
صفحه عربی تارنمای «موسسه پژوهشی واشنگتن» در این باره در گزارشی تحلیلی آورد: اکنون همکاری بی سابقه ای میان ایران و روسیه در جریان است. شماری از منافع مشترک، این 2 کشور را به هم نزدیک کرده است. در شرایط کنونی دامن زدن به اختلاف میان روسیه و ایران سخت است.
در ادامه می خوانیم: هنگامی که «ولادیمیر پوتین» در سال 2000 میلادی در روسیه به قدرت رسید روند توجه به خاورمیانه را آغاز کرد. او برای رسیدن به این هدف با بسیاری از کشورهای منطقه همکاری کرد و برقراری روابط با ایران هم بخشی از تلاش های روسیه در این زمینه بود. در اکتبر سال 2000 میلادی پوتین توافق نامه «گور- چرنومردین» را که فروش سلاح های کلاسیک روسیه به ایران را منع کرده بود، لغو کرد. پس از این مساله روزنامه ها نوشتند لغو این توافقنامه به طور آشکار این پیام را می رساند که پوتین خواهان همکاری تنگاتنگ با جمهوری اسلامی ایران است. پوتین همچنین برای بهبود روابط اقتصادی با ایران تلاش کرد. همچنین 2 کشور در زمینه هسته ای همکاری روزافزونی دارند. پوتین بر این باور است که اگر با ایران همپیمان باشد در رویارویی با غرب در خاورمیانه دست برتر را خواهد داشت.
تحلیلگر این موسسه نوشت: روسیه و ایران منافع مشترک بسیاری دارند. ترامپ در تبلیغات انتخاباتی خود سیاست های متناقضی را در پیش گرفت. او موضع گیری های تندی را علیه ایران در پیش گرفت. این در حالی است که گفت به دنبال بهبود روابط با روسیه خواهد بود. این 2 هدف در یک راستا نیستند. ترامپ در حالی تمایل دارد با پوتین در سوریه همکاری کند که این کشور عرصه ائتلاف تهران و مسکو به شمار می آید. ترامپ باید این تناقض را حل کند این در شرایطی است که مذاکرات صلح سوریه در قزاقستان به تقویت روابط ایران و روسیه منجر شد زیرا این 2 کشور در مبارزه با گروه های تروریستی داعش و جبهه فتح الشام متحد هستند. این موضوع ائتلاف با روسیه را برای ترامپ دشوار می سازد. تردیدی نیست که پوتین با امضای فرمان فروش موشک های اس 300 به ایران از منافع رژیم اسرائیل هم چشم پوشی کرد. در واقع به سود اسرائیل نیست که پوتین از «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه حمایت کند و دامنه نفوذ ایران را در خاورمیانه افزایش دهد.

** شکست سیاست تحریم های آمریکا علیه روسیه و ایران
شبکه خبری «روسیا الیوم» و روزنامه «الرای» کویت با اشاره به همکاری تنگاتنگ ایران و روسیه، تحریم های آمریکا علیه 2 کشور را ناکارآمد توصیف کردند.
به نوشته تارنمای شبکه خبری روسیا الیوم، تحلیلگران بر این باورند که برهم زدن ائتلاف روسیه و ایران کار سختی است. این مساله نیاز به این دارد که واشنگتن امتیازهای بسیاری بدهد. این در حالی کارشناسان بر این باورند روسیه همکاری با ایران را با لغو تحریم های آمریکایی عوض نخواهد کرد. واشنگتن از همه برگ های خود در این زمینه استفاده کرده و موفق نشده هیچ امتیازی از مسکو بگیرد. حتی دولت پیشین آمریکا اعتراف کرد که سیاست تحریم های آمریکا علیه روسیه فروپاشیده است. از این رو احتمال اینکه روسیه همکاری سودآور خود با ایران را با برگ های شکست خورده در سیاست های آمریکا عوض کند، اندک است.
روزنامه الرای نیز نوشت: روسیه انتظار داشت که در موضعگیری های دولت جدید آمریکا درباره مسکو تغییرهایی به وجود آید اما این تغییر به وجود نیامد بلکه ترامپ همان سیاست های اوباما را درباره روسیه دنبال می کند. به طوری که «نیکی هایلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت که تا زمانی که روسیه به اشغال شبه جزیره کریمه پایان ندهد آمریکا تحریم ها علیه این کشور را لغو نخواهد کرد. اظهارات هایلی مانند شلیک گلوله ای به روابط واشنگتن و مشکو بود و روس ها را مطمئن تر ساخت که در رویارویی با آمریکا با ایران در یک صف قرار گیرند.
الرای در ادامه آورد: درست است که ایران در زمان «اوباما» وضع بهتری داشت اما هنوز هم ایران می تواند در برابر ترامپ پایداری کند. اگرچه اسرائیل، ترامپ و اطرافیان وی را علیه ایران تحریک می کند اما ترامپ برای رویارویی با ایران آمادگی ندارد زیرا مردم آمریکا با رخ دادن هرگونه جنگی مخالف هستند. از سوی دولت ترامپ به دنبال گسترش تحریم هایی است که آشکارا اثری بر ایران نخواهد داشت.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *