جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

دستاورد سفر لوفون سوئدی به ایران

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:سفر نخست وزیر سوئد و هیات همراه وی به جمهوری اسلامی برای دو کشور با دستاوردهایی همراه بود که گشایش دفتر نمایندگی شورای تجارت سوئد در تهران و امضای پنج سند همکاری بین دو کشور از جمله آن به شمار می رفت.

«استفان لوفون» نخست ‌وزیر سوئد شنبه هفته جاری در صدر یک هیات بزرگ سیاسی و اقتصادی وارد کشورمان شد.
در هیات همراه وی، مدیران 70 شرکت مانند اسکانیا، اریکسون، الکتا، ولوو، آ.بی.بی، گروه سنسیس گاتسو، بانک دانسکه، آژانس مالی یی.کی.ان، آژانس انرژی سوئد، آژانس حفاظت از محیط زیست، اداره پست و ارتباطات سوئد و اتحادیه صنعت و فلزکاران سوئد حضور داشتند. در این سفر دوروزه تلاش شد تا مسوولان دو کشور دیدگاه های خود را به یکدیگر نزدیک کرده و چند سند همکاری در زمینه های گوناگون امضا کنند.

** پنج سند همکاری در ساعت های اولیه ورود
حضور لوفون و هیات همراه وی به ایران در همان ساعت های اولیه صبح شنبه به امضای پنج سندهمکاری بین دو کشور انجامید. نخستین یادداشت تفاهم همکاری در زمینه های نوآوری و فناوری از طرف ایران «سورنا ستاری» معاون فناوری رییس جمهوری و از طرف سوئد خانم «آنا لیند» وزیر اتحادیه اروپا و تجارت سوئد به امضا رسید. دومین یادداشت در زمینه آموزش عالی و تحقیقات بود که یادداشت تفاهم همکاری آن از امضای «محمد فرهادی» وزیر علوم و تحقیقات و تجارت سوئد گذشت.
سومین یادداشت تفاهم همکاری به امور جاده ای ارتباط می یافت که به امضای «عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی کشورمان رسید. یادداشت تفاهم چهارم در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات بود که خانم آنا لیند و «محمود واعظی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان آن را مورد تایید و امضا قرار دادند. پنجمین و آخرین یادداشت تفاهم همکاری که به امضای خانم لیند و «شهیندخت مولاوری» معاون رییس جمهوری رسید در ارتباط با زمینه امور زنان و خانواده بود.

** گشایش دفتر نمایندگی؛ تسهیل گر مراودات دو کشور
یکی از نتایجی که در سفر نخست وزیر سوئد به ایران حاصل شد، موضوع ایجاد دفتر نمایندگی شورای تجارت سوئد در تهران بود؛ دفتری که گفته می شود برای راه اندازی آن حدود ه ماه تحقیق میدانی درباره مسائل اقتصادی و ظرفیت‌های همکاری با ایران صورت گرفته است.
«ایلوا بری» رییس شورای تجارت سوئد در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی،‌ صنایع، معادن و کشاورزی کشورمان در این باره گفت که راه اندازی دفتر شورای تجارت سوئد که در 50 کشور دنیا نمایندگی دارد، فرصت شناخت بیشتر فعالان اقتصادی دو کشور و سرمایه ‌گذاری در طرح های زیرساختی را فراهم می کند.
وی از سرمایه‌گذاری بلندمدت و بسترسازی برای همکاری‌های طولانی‌مدت بین فعالان اقتصادی خبر داد و گفت: همکاری ها با ایران نه ‌فقط برای اشتغالزایی در داخل بلکه برای دسترسی به بازار کشورهای همسایه برنامه‌ریزی‌ شده‌اند.
آنچه که می تواند در کنار دفتر نمایندگی سوئد در تهران، کشتی معاملات دو کشور را به پیش براند، همکاری بین بانکی و رفع موانع داد وستد در فضای پسابرجام است. در همین زمینه بود که رییس شورای تجارت سوئد به مذاکرات دوروزه چند بانک سوئدی با بانک مرکزی ایران اشاره کرد و افزود: یافتن سازوکار تامین مالی و فاینانس طرح های مشترک، از اهداف اصلی این دیدارهاست.
البته پایه ریزی طرح گشایش دفتر نمایندگی شورای تجارت سوئد در تهران به مهرماه امسال برمی گردد که «مگدانلا آندرسون» وزیر اقتصاد سوئد در دیدار با «علی طیب نیا» وزیر اقتصاد کشورمان در حاشیه اجلاس سالانه بانک جهانی با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند.
آندرسون در جریان آن دیدار ایران را بزرگترین شریک تجاری کشورش در گذشته دانست و گفت که ما در حال بازگشایی دفتر تجاری خود در تهران بوده و مصمم هستیم روابط خود با ایران را به سرعت توسعه دهیم.

** تاکید بر همکاری های علمی- تحقیقاتی
همان طور که اشاره شد مقام های دو کشور ایران و سوئد در این سفر یادداشت تفاهم همکاری در زمینه آموزش عالی و تحقیقات امضا کردند اما تاکید آنها بیش از همکاری در چارچوب سند امضا شده بود چرا که 439 دانشجوی ایرانی در کشور سوئد مشغول به تحصیل اند و دانشجویان سوئدی نیز می توانند در برخی از رشته های دانشگاهی در ایران تحصیل کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان در دیدار با خانم آنا لیند وزیر اموراروپایی وتجارت خارجی کشور سوئد که در محل وزارت علوم برگزار شد، اظهار کرد: مطمئنا به غیر از بعضی رشته‌های فنی و نانو تکنولوژی، رشته‌های تحصیلی دیگر در بخش‌های اسلام‌ شناسی، خاورمیانه شناسی و همچنین هنر اسلامی و ایرانی در دانشگاه‌های ایران را در کمتر جایی از جهان می‌توان یافت، به همین دلیل می‌توانیم پذیرای داوطلبان و دانشجویان کشور سوئد در این رشته های تحصیلی باشیم.
در اهمیت این موضوع بود که تبادل استاد و دانشجو، انجام پروژه‌های مشترک علمی و تحقیقاتی و برگزاری جلسات بین رییسان دانشگاه‌های دو کشور به یکی از مسائل مهم مطرح شده در جلسه های این سفر تبدیل شد. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان تاکید کرد که در سطح ملی کارگروه‌های علمی دو کشور راه‌اندازی شده و ثمرات خوبی به همراه آورده است.

** قزوین؛ محور همکاری های اقتصادی ایران و سوئد
نخست وزیر سوئد یک روز پس از ورود به ایران (یکشنبه) در ادامه سفر سیاسی، اقتصادی خود عازم قزوین شد و از خط مونتاژ تولید کامیون در شهرک صنعتی کاسپین بازدید و با تعدادی از کارگران آن گفت وگو کرد.
در این بازدید «هنریک هنریکسون» مدیرعامل یک شرکت تولید خودروهای تریلر در سوئد و جمعی از مسئولان اتحادیه کارگری این کشور وی را همراهی می کردند.
هنریکسون در این بازدید با اشاره به همکاری موثر و سرمایه گذاری در تولید خودروهای سنگین در راستای تحقق ارزش های مشتری مداری، تکریم منابع انسانی و ارتقای کیفیت بر استمرار این مسیر برای افزایش استانداردهای تولیدی و زیست محیطی تاکید کرد.
همچنین در این بازدید از کشنده های تولید شده با استاندارد آلایندگی یورو 6 ایران که با توجه به شرایط اقلیمی و سوخت ایران طراحی و تولید شده است، رونمایی شد. افزون بر آن، در این بازدید پروژه های خطوط بدنه سازی و رنگ این واحد آغاز شد و سرمایه گذار سوئدی در ارائه تسهیلات مالی برای نوسازی ناوگان فرسوده اعلام آمادگی کرد.
در جریان سفر لوفون و هیات همراه وی به قزوین، طرح توسعه شرکت ماموت در آبیک به بهره برداری رسید؛ طرحی که گفته می شود با برای اجرای این طرح صنعتی هفتاد میلیارد تومان هزینه شده و به واسطه آن 550 نفر مشغول به کار شده اند.
در مجموع هر چند حجم همکاری های تجاری ایران و سوئد در حال حاضر 250 میلیون یورو برآورد می شود اما با امضای سندهای همکاری در حوزه های گوناگون می توان به افزایش چشمگیر سطح روابط امیدوار بود. در کنار اهمیت سوئد برای ایران به خاطر توسعه یافتگی و عضویت در اتحادیه اروپا، کشورمان نیز برای مسوولان استکهلم حایز اهمیت است و گرنه شاهد حضور 70 نماینده از بنگاه های مهم سوئدی به ایران نبودیم؛ موضوعی که از عزم جدی سوئدی ها در گسترش همکاری با ایران حکایت دارد.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *