جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

جمعی از اساتید آمریکایی خواستار بررسی ادعاهای نیویورک تایمز درباره حماس شدند

تهران- ایرنا- بیش از ۵۰ استاد برتر روزنامه‌نگاری در دانشگاه‌های آمریکا با امضای نامه‌ای، صحت گزارش ادعایی روزنامه نیویورک تایمز درباره خشونت جنسی حماس در جریان عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) در سرزمین‌های اشغالی را زیر سوال برده و از مقام‌های این روزنامه خواستند تا به پرسش‌هایی که به گزارش آنها وارد است، پاسخ دهند.

السیسی در گفت وگو با بایدن: عملیات در رفح عواقب ویرانگری به دنبال خواهد داشت

تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در گفت وگوی تلفنی با همتای آمریکایی خود تاکید کرد که عملیات علیه شهر رفح عواقب ویرانگری بر امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت.

دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا پس از هشدار به دانشجویان برای پایان دادن به تجمعات حامی فلسطین و نیز جمع کردن چادرهای خود و مقاومت و اصرار دانشجویان بر خواسته های ضد اسرائیلی خود، تعلیق آنان را از ادامه تحصیل آغاز کرد.

Loading
تحلیلگر برجسته عرب مطرح کرد

خطرات راهبردی ائتلاف عربی – اسرائیلی

۱۳۹۵/۱۲/۰۱ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه رای الیوم و تحلیلگر مشهور عرب در واکنش به آنچه تلاش دونالد ترامپ برای تشکیل یک ائتلاف از کشورهای عرب و رژیم صهیونیستی و ترکیه در منطقه، نوشت: این ائتلاف به مراتب برای منطقه خطرناک تر از بمب هسته ای خیالی ایران است که رئیس جمهور آمریکا کشورهای عرب را با آن تهدید می کند.

عطوان امروز یکشنبه در سرمقاله این روزنامه افزود: هرکس تصریحات این روزهای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و ‘مایک پنس’ معاون وی در خصوص خطر ایران که آمریکا و متحدانش را در منطقه تهدید می کند، می شنود، گمان می کند که جنگ جدی و نزدیک است و موشک های ایران با کلاهک های هسته ای آماده حمله به عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی است.
به نوشته عطوان، معاون رئیس جمهوری آمریکا چندی پیش ادعا کرد که ‘کاخ سفید تمام سعی خود را برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته ای که اسراییل را تهدید می کند، خواهد کرد’، ادعایی که باعث تعجب ما شد؛ ما نمی دانیم ایران چطور می تواند این سلاح را داشته باشد در حالی که این کشور پایبند به توافق خود با شش قدرت جهانی بوده و به مدت 15 سال نباید به غنی سازی گسترده اورانیوم دست بزند.
عطوان در ادامه می نویسد: پرسشی که مطرح می شود و پاسخ دادن به آن دشوار است دلایل و انگیزه های دولت آمریکا برای کوبیدن بر طبل جنگ و تشکیل ائتلاف های سیاسی و نظامی در منطقه برای مواجهه با ایران است، در حالی که از روی کار آمدن دولت ترامپ تنها سه هفته گذشته است، آیا این دولت خطراتی را می بیند که دولت سابق آمریکا و دولت های اروپایی آن را نمی دیدند؛ دولت هایی که دو سال بر سر توافق هسته ای با ایران مذاکره کردند.
‘معتقدیم که چیزی به نام خطر ایران وجود ندارد، بلکه تلاش هایی برای بزرگ نمایی آن و احیای آن از سوی دولت جدید آمریکا با تحریک بنیامین نتانیاهو برای ایجاد یک خاورمیانه جدید براساس اصول مختلف است که مهمترین آن تشکیل یک ائتلاف جدید با کشورهای عرب سنی بخصوص کشورهای حوزه خلیج فارس، مصر، اردن و ترکیه است؛ موضوعی که باعث فراموشی مساله فلسطین شده و آن را از اولویت های منطقه و جهان خارج می کند.’
عطوان می نویسد، بنیامین نتانیاهو فیلسوف! خاورمیانه جدید و نظریه پرداز آن است؛ وی در مصاحبه با شبکه سی ان ان آمریکا گفت که او خواهان صلح در خاورمیانه بین اسراییل (رژیم صهیونیستی) و کشورهای عربی است؛ بسیاری از کشورهای عربی اسراییل (رژیم صهیونیستی) را دشمن خود نمی دانند، بلکه متحد او در مواجهه با ایران و داعش محسوب می شوند.
سردبیر روزنامه رای الیوم افزود: ما به خوبی می دانیم که چه کسانی از ترس ایران خواب به چشمانشان نمی رود، آیا الجزایری ها، سودانی ها، اغلب سوری ها و عراقی ها، مصری ها، اردنی ها و مغربی ها نیز نگران خطر ایران هستند؟ و رژیم صهیونیستی را ملجأ و پناه خود می دانند؟.
عطوان در ادامه می نویسد: حاکمان عرب حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی نسبت به خطر ایران نگران بوده و سعی دارند این موضوع را به ملت خود منتقل کنند، همچنان که این گونه احساس خطر ها را صدام و قبل از آن جمال عبدالناصر از خود اختراع می کردند؛ زمانی هم محمدرضا پهلوی که به فارس بودن خود افتخار و عرب ها را تحقیر می کرد و روابط راهبردی با رژیم صهیونیستی داشت.
عطوان معتقد است: آنچه که یقین داریم این است که این ائتلاف عربی – اسرائیلی با مقاومت سخت روبرو خواهد شد، چراکه این ائتلاف بر پایه های عادلانه برای راه حل دو دولت استوار نبوده و طرح های جایگزین چه بسا باعث شود تا کشورهایی مانند مصر و اردن از آن خارج شوند.
‘راه حل پیشنهادی جدید مبتنی بر تاسیس دولت فلسطینی در سینای مصر و همچنین برای گسترش نوار غزه و انضمام کرانه باختری به اردن می باشد و این چیزی است که ملت مصر که بر سر واگذاری دو جزیره مهجور در دهانه خلیج عقبه با عربستان سعودی به کل مخالفند و با آن مواجهه می کنند، آیا در مقابل این موضوع کوتاه خواهند آمد و از سرزمین خود صرفنظر خواهند کرد؛ ملت فلسطین نیز این طرح های جایگزین را هزگر قبول نخواهد کرد’.
عطوان در ادامه می نویسد: اما قرار دادن نام اخوان المسلمین در لیست گروههای تروریستی از سوی دولت دونالد ترامپ به نفع ایران خواهد بود، چرا که باعث می شود که این جنبش روابط خود را با ایران تقویت کند.
وی در پایان می افزاید: ائتلاف های عربی – اسرائیلی جدید هر زمان که تشکیل شوند بمبی خواهد بود که منطقه و چه بسا کشورهای عضو آن را منفجر خواهد کرد و این ائتلاف به مراتب از بمب هسته ای خیالی ایران خطرناکتر خواهد بود.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *