جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

زاخارووا: روسیه در هیچ کنفرانسی درباره «فرمول صلح» زلنسکی شرکت نمی‌کند

تهران- ایرنا- ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که مسکو در کنفرانس صلح اوکراین در سوئیس یا هیچ رویداد دیگری که درباره «فرمول صلح» ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین باشد، شرکت نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: واشنگتن و سعودی به حصول توافقی که به اعطای تعهدات امنیتی به ریاض منجر خواهد شد «بسیار نزدیک» هستند / معتقدیم راهبرد ادغام اسرائیل در منطقه ایران را در منطقه منزوی خواهد کرد

«متیو میلر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز پنجشنبه در نشست خبری گفت ایالات متحده و عربستان سعودی به حصول توافقی که به اعطای تعهدات امنیتی به ریاض منجر خواهد شد «بسیار نزدیک» هستند. وی اضافه کرد: «چند جزئیات وجود دارند که لازم است کماکان به حل و فصل آنها ادامه دهیم اما فکر می‌کنیم که می‌توانیم در مدت زمان کوتاه بر سر آن جزئیات هم به توافق برسیم.»

انفجار در دمشق

تهران-ایرنا-رسانه های منطقه دقایقی پیش از شنیده شدن صدای انفجار در حومه دمشق خبر دادند.

اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را ابزار نفوذ چین می‌دانند

بر اساس نظرسنجی رویترز/ ایپسوس که همزمان با نزدیک‌تر شدن واشنگتن به ممنوعیت احتمالی اپلیکیشن ویدئویی چینی تیک‌تاک، انجام شد، اکثر آمریکایی‌ها معتقدند که چین از تیک‌تاک برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی آمریکا، استفاده می‌کند.

Loading
فارین پالیسی گزارش داد

تلاش کاخ سفید برای تشدید تحریم‌های ایران

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: یک نشریه آمریکایی در گزارشی نوشت: کاخ سفید در حال بررسی تشدید تحریم‌های کنونی علیه ایران برای تحت فشار قرار دادن هرچه بیشتر این کشور است.

به نوشته نشریه فارین پالیسی، کاخ سفید نه تنها در حال بررسی تشدید تحریم‌های ایران است بلکه می‌خواهد تفسیری سختگیرانه‌تر از توافق هسته‌ای تهران و قدرت‌های جهانی ارائه کند.

یک مقام ارشد کاخ سفید در ارتباط با سیاست در این خصوص به فارین پالیسی گفت که دولت آمریکا می‌خواهد از ابزارهایی که در اختیار دارد به شیوه‌ای سختگیرانه‌تر بهره ببرد.

وی از این راهکار با عنوان “سیاست تحریم” یاد کرد و افزود: یکی از گزینه‌های در حال بررسی، گسترش تحریم‌های آمریکا برای پوشش بخش‌های گسترده‌تری از اقتصاد ایران است که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوند دارند.

رئیس‌جمهور و کابینه وی تاکنون یک تصمیم قطعی درباره ایران اتخاذ نکرده‌اند اما به گفته مقامات، برخی تصمیمات باید به زودی اتخاذ شود. ایران و شش دولتی که درباره توافق هسته‌ای با تهران مذاکره کردند، شامل آمریکا قرار است 25 آوریل (5 اردیبهشت‌ماه) برای بررسی دوره‌ای این توافق در وین گرد هم جمع شوند.

این که رییس جمهور ترامپ چگونه درباره تحریم‌ها و توافق هسته‌ای پیش می‌رود برای ایران، آمریکا و خاورمیانه پیامدهای مهم‌تری به دنبال خواهد داشت. یک تلاش هماهنگ از سوی آمریکا برای تشدید فشار بر ایران، بر مبنای این قمار استوار خواهد بود که فشار اقتصادی موجب مهار تلاش تهران برای افزایش نفوذ در منطقه خواهد شد.

اما اگر تنش‌ها با جمهوری اسلامی از کنترل خارج شود یا تهران را به خروج از توافق هسته‌ای ترغیب کند، این راهکار با شکست مواجه خواهد شد. تحریم‌های سختگیرانه‌تر آمریکا رقابت انتخاباتی حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران را دشوارتر خواهد کرد. همچنین پیگیری خط تحریم‌های شدید می‌تواند اختلاف نظر میان واشنگتن و متحدان اروپایی‌اش را تشدید کند.

ریچارد نفیو، کارشناس ارشد حوزه تحریم‌ها در تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا در این باره گفت: تحریم‌های گسترده که بخش‌های مختلف اقتصاد را هدف قرار می‌دهد، می‌تواند توافق هسته‌ای را تهدید کند و به ترغیب ایران برای خروج از آن منجر شود.

نفیو که هم‌اکنون در دانشکده روابط عمومی و بین‌الملل دانشگاه کلمبیا تدریس می‌کند، افزود: البته همه چیز به این پرسش خلاصه می‌شود که آیا افراد تصمیم‌گیرنده معتقدند توافق هسته‌ای ارزش حفظ کردن دارد یا خیر.

فارین پالیسی در ادامه نوشت: توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 که در ژوئیه 2015 به دست آمد، منجر به لغو بخش اعظم تحریم‌های وضع شده علیه ایران در ازاء محدودیت برنامه هسته‌ای این کشور شد. ترامپ بارها این توافق را مورد انتقاد قرار داده و تهدید به کنار گذاشتن آن کرده است، هرچند تاکنون نشان نداده قصد دارد چه کاری انجام دهد.

همین حالا هم نشانه‌هایی وجود دارد که از استفاده سختگیرانه‌تر دولت ترامپ از اختیارات قانونی موجود خود در مقایسه با دولت اوباما، ربیس جمهور پیشین آمریکا حکایت می‌کند. وزارت خزانه‌داری آمریکا پنج‌شنبه گذشته اعلام کرد که سهراب سلیمانی را تحریم کرده است. در ماه فوریه نیز وزارت خزانه‌داری هشت شرکت را که ادعا می‌کند با سپاه پاسداران ارتباط دارند، در کنار یکی از اعضای ارشد آن در لبنان در لیست سیاه خود قرار داد.

مارک دوبوویتز، رییس بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها که از نفوذ بالایی در میان اعضای جمهوری‌خواه کنگره در حوزه سیاست تحریم برخوردار است، گفت: اقدام اخیر واشنگتن نشان دهنده این است که دولت ترامپ رویکرد سخت‌گیرانه‌تری درخصوص تحریم‌های ایران اتخاذ کرده است.

همچنین، این مقام کاخ سفید که به دلیل حساسیت موضوع خواست نامش فاش نشود، گفت: اقدامات تحریمی که از زمان روی کار آمدن ترامپ به اجرا گذاشته شده‌اند، بر مبنای پرونده‌هایی هستند که وزارت خزانه‌داری آمریکا در زمان اوباما آن‌ها را آماده ولی عملی نکرده بود.

به نوشته این نشریه آمریکایی، اقدامات اخیر وزارت خزانه‌داری نشان دهنده این است که دولت ترامپ در مقایسه با دولت پیشین تمرکز بیشتری روی فشار بر ایران کرده است و این تنها به کاخ سفید محدود نمی‌شود. کنگره نیز در تلاش است تا تحریم‌های جدید ضد ایرانی به‌ویژه به بهانه برنامه موشکی این کشور و حقوق بشر وضع کند، هرچند دموکرات‌ها می‌گویند که چنین اقدامی می‌تواند توافق هسته‌ای را به خطر بیندازد.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *