جدیدترین مطالب

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

وزیر خارجه ایران: نتانیاهو باید مهار شود + فیلم

نیویورک – ایرنا – حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با «تور ونسلند» هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه گفت: (بنیامین) نتانیاهو (نخست وزیر اسرائیل) از کنترل خارج شده است و باید مهار شود.

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاشها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

Loading
فارین پالیسی گزارش داد

تلاش کاخ سفید برای تشدید تحریم‌های ایران

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: یک نشریه آمریکایی در گزارشی نوشت: کاخ سفید در حال بررسی تشدید تحریم‌های کنونی علیه ایران برای تحت فشار قرار دادن هرچه بیشتر این کشور است.

به نوشته نشریه فارین پالیسی، کاخ سفید نه تنها در حال بررسی تشدید تحریم‌های ایران است بلکه می‌خواهد تفسیری سختگیرانه‌تر از توافق هسته‌ای تهران و قدرت‌های جهانی ارائه کند.

یک مقام ارشد کاخ سفید در ارتباط با سیاست در این خصوص به فارین پالیسی گفت که دولت آمریکا می‌خواهد از ابزارهایی که در اختیار دارد به شیوه‌ای سختگیرانه‌تر بهره ببرد.

وی از این راهکار با عنوان “سیاست تحریم” یاد کرد و افزود: یکی از گزینه‌های در حال بررسی، گسترش تحریم‌های آمریکا برای پوشش بخش‌های گسترده‌تری از اقتصاد ایران است که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوند دارند.

رئیس‌جمهور و کابینه وی تاکنون یک تصمیم قطعی درباره ایران اتخاذ نکرده‌اند اما به گفته مقامات، برخی تصمیمات باید به زودی اتخاذ شود. ایران و شش دولتی که درباره توافق هسته‌ای با تهران مذاکره کردند، شامل آمریکا قرار است 25 آوریل (5 اردیبهشت‌ماه) برای بررسی دوره‌ای این توافق در وین گرد هم جمع شوند.

این که رییس جمهور ترامپ چگونه درباره تحریم‌ها و توافق هسته‌ای پیش می‌رود برای ایران، آمریکا و خاورمیانه پیامدهای مهم‌تری به دنبال خواهد داشت. یک تلاش هماهنگ از سوی آمریکا برای تشدید فشار بر ایران، بر مبنای این قمار استوار خواهد بود که فشار اقتصادی موجب مهار تلاش تهران برای افزایش نفوذ در منطقه خواهد شد.

اما اگر تنش‌ها با جمهوری اسلامی از کنترل خارج شود یا تهران را به خروج از توافق هسته‌ای ترغیب کند، این راهکار با شکست مواجه خواهد شد. تحریم‌های سختگیرانه‌تر آمریکا رقابت انتخاباتی حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران را دشوارتر خواهد کرد. همچنین پیگیری خط تحریم‌های شدید می‌تواند اختلاف نظر میان واشنگتن و متحدان اروپایی‌اش را تشدید کند.

ریچارد نفیو، کارشناس ارشد حوزه تحریم‌ها در تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا در این باره گفت: تحریم‌های گسترده که بخش‌های مختلف اقتصاد را هدف قرار می‌دهد، می‌تواند توافق هسته‌ای را تهدید کند و به ترغیب ایران برای خروج از آن منجر شود.

نفیو که هم‌اکنون در دانشکده روابط عمومی و بین‌الملل دانشگاه کلمبیا تدریس می‌کند، افزود: البته همه چیز به این پرسش خلاصه می‌شود که آیا افراد تصمیم‌گیرنده معتقدند توافق هسته‌ای ارزش حفظ کردن دارد یا خیر.

فارین پالیسی در ادامه نوشت: توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 که در ژوئیه 2015 به دست آمد، منجر به لغو بخش اعظم تحریم‌های وضع شده علیه ایران در ازاء محدودیت برنامه هسته‌ای این کشور شد. ترامپ بارها این توافق را مورد انتقاد قرار داده و تهدید به کنار گذاشتن آن کرده است، هرچند تاکنون نشان نداده قصد دارد چه کاری انجام دهد.

همین حالا هم نشانه‌هایی وجود دارد که از استفاده سختگیرانه‌تر دولت ترامپ از اختیارات قانونی موجود خود در مقایسه با دولت اوباما، ربیس جمهور پیشین آمریکا حکایت می‌کند. وزارت خزانه‌داری آمریکا پنج‌شنبه گذشته اعلام کرد که سهراب سلیمانی را تحریم کرده است. در ماه فوریه نیز وزارت خزانه‌داری هشت شرکت را که ادعا می‌کند با سپاه پاسداران ارتباط دارند، در کنار یکی از اعضای ارشد آن در لبنان در لیست سیاه خود قرار داد.

مارک دوبوویتز، رییس بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها که از نفوذ بالایی در میان اعضای جمهوری‌خواه کنگره در حوزه سیاست تحریم برخوردار است، گفت: اقدام اخیر واشنگتن نشان دهنده این است که دولت ترامپ رویکرد سخت‌گیرانه‌تری درخصوص تحریم‌های ایران اتخاذ کرده است.

همچنین، این مقام کاخ سفید که به دلیل حساسیت موضوع خواست نامش فاش نشود، گفت: اقدامات تحریمی که از زمان روی کار آمدن ترامپ به اجرا گذاشته شده‌اند، بر مبنای پرونده‌هایی هستند که وزارت خزانه‌داری آمریکا در زمان اوباما آن‌ها را آماده ولی عملی نکرده بود.

به نوشته این نشریه آمریکایی، اقدامات اخیر وزارت خزانه‌داری نشان دهنده این است که دولت ترامپ در مقایسه با دولت پیشین تمرکز بیشتری روی فشار بر ایران کرده است و این تنها به کاخ سفید محدود نمی‌شود. کنگره نیز در تلاش است تا تحریم‌های جدید ضد ایرانی به‌ویژه به بهانه برنامه موشکی این کشور و حقوق بشر وضع کند، هرچند دموکرات‌ها می‌گویند که چنین اقدامی می‌تواند توافق هسته‌ای را به خطر بیندازد.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *