جدیدترین مطالب

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

محمد صالح صدقیان می گوید: من بارها طی سال‌های گذشته، هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق و هم در وزارت صنعت و معدن و تجارت به این نکته اشاره کردم که تجار ایرانی باید توجه خاصی روی کالاهای صادراتی خود به عراق داشته باشند. باید کیفیت مواد به کار رفته و بسته‌بندی آن قابلیت رقابت با محصولات دیگر به خصوص محصولات ترکیه‌ای را داشته باشد. شما خودتان یک سر به اتاق بازرگانی ایران و عراق بزنید و ببینید که میزان مشکلات و چالش های تجار عراقی و ایرانی چقدر زیاد است؛ از بسته‌بندی نامرغوب و کالاهای بی‌کیفیت تا محصولات تاریخ مصرف گذشته گرفته و مسئله تبادل ارزی و بانکی و پولی و هزار مسئله دیگر؛ طبیعتاً تاجر عراقی در این شرایط رغبت پیدا می‌کند که به سمت تجارت با ترکیه برود تا هم سرمایه‌اش حفظ شود و هم محدودیت‌ها و چالش‌ها و مشکلات تجارت با بازرگانان ایرانی را ندارد. من شخصاً در جریان این موضوعات و مشکلات هستم.

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

پاسخ متقابل تهران به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران از دریچه حقوق بین‌الملل

حفظ منافع حیاتی، دولت‌ها را به اتخاذ اقدام‌های متقابل قهری (مقابله به مثل) در برابر اعمال روزمدارانه و متخلفانه دیگر طرف‌ها سوق داده و دولت‌ها می‌توانند این‌گونه اقدام‌های مقابله به مثل را با تفسیر موسع از آستانه حمله مسلحانه واجد شرایط دفاع مشروع قلمداد کنند.

ادعای پنتاگون: از طرح حمله اسرائیل به رفح اطلاعی در دست نیست

تهران- ایرنا- پاتریک رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای با طرح این ادعا که در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از آغاز هرگونه عملیات زمینی بزرگ رژیم صهیونیستی در شهر رفح وجود ندارد، مدعی شد: از طرح حمله (رژیم) اسرائیل به رفح اطلاعی در دست نیست.

برنامه اردوغان برای وابسته‌سازی عراق به ترکیه/ پروژه‌ای که به نفع ایران نیست

یک کارشناس مسائل خاورمیانه می‌گوید که عراق یکی از بزرگترین بازارهای مصرف کالاهای ترکیه است. طی  دو دهه گذشته، بخش اعظم بازار صنایع غذایی، پوشاک، لوازم خانگی و چندین حوزه کالایی و خدماتی دیگر عراق، عملاً به دست شرکت‌های ترکیه افتاده است.

آیا وقوع جنگ میان آمریکا و چین حتمی است؟ کدام کشور پیروز چنین جنگ هولناکی خواهند بود؟

دهه پیشِ رو از جهات مختلفی برای بشریت حائز اهمیت و به همان اندازه خطیر است. دهه‌ای که با همه‌گیری مرگبار کووید 19 آغاز شد و با رقابت‌های پیدا و پنهان قدرت‌های بزرگ در صفحه شطرنج جهانی برای حفظ موقعیت برتر در نظم فعلی جهانی یا کسب جایگاهی جدید در نظم تازه احتمالاً در حال ظهور، پیش رفته است.

Loading

آیا سیاست آمریکا، برجام را به مخاطره می افکند؟

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- ترجمه: زاچاری لوب تحلیلگر شورای روابط خارجی آمریکا در مقاله ای به سیاست دونالدترامپ در قبال توافق هسته ای ایران پرداخته است .

دونالد ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود که توافق هسته ای با ایران را فسخ یا مذاکرات را تجدید خواهد کرد که به عنوان بازتابی از انتقادات برخی از اعضای کنگره آمریکا در زمان عقد این توافق محسوب می شد. چرا که بسیاری از آنها با لغو تحریم ها مخالفت کرده و عنوان می کردند که این توافق ایران را توانمند ساخته و به آن امکان می دهد تا نفوذ خود را در درگیری های منطقه ای نظیر جنگ داخلی سوریه گسترش دهد. همچنین، منتقدان اظهار می کردند که مقررات نظارتی برجام هرگز تضمین نمی کند که ایران مخفیانه سلاح هسته ای تولید نخواهد کرد.

هم اکنون ترامپ می تواند با استفاده از اختیارات ریاست جمهوری، تحریم های لغو شده را برگرداند یا تحریم های تازه ای اعمال کند، به تصویب تحریم های قانونی مورد تایید کنگره بپردازد، یا اینکه اجازه دهد تحریم های هسته ای لغو شده توسط رئیس جمهور سابق منقضی شده و زمان تجدید آنها مجددا فرا برسد. با این حال، هر یک از این اقدامات از نظر ایران یا اعضای 1+5 به عنوان عدول آمریکا از تعهدات خود تلقی خواهند شد.

پس از آزمایش موشک بالستیک توسط ایران در اواخر ژانویه 2017، دولت آمریکا تحریم های جدید خود را علیه بیست و پنج شخص و نهاد مرتبط با برنامه موشکی یا نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزایش داد. (هر چند موشک های بالستیک می توانند برای حمل سلاح های هسته ای مورد استفاده قرار گیرند، اما به حوزه برجام مربوط نیستند؛ همچنانکه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز که قوانین برجام را مدون کرده است، در این موضوع، واژه ای صرفا غیر الزام آور را بکار برده است). آرین طباطبایی، استادیار دانشکده خدمات خارجی ادموند ای والش جورج تاون، در این باره می گوید :« این [تحریم] انحراف فاحش از سیاست قبلی، ازجمله سیاست دولت اوباما، محسوب نمی شود».

این لایحه تحریم جدید که مورد حمایت نمایندگان ارشد حزب جمهوریخواه و دموکرات در کمیته روابط خارجی سنا قرار گرفته است، می تواند مانع از آن شود که ریاست جمهوری این کشور، تعهد پیشین آمریکا مبنی بر خارج ساختن اشخاص خاص از لیست تحریم ها در عرض هشت سال از اجرای توافق برجام را اجرا نماید. همچنین، این لایحه ممکن است به عنوان مانعی در بهره مندی ایران از لغو تحریم ها تعبیر شود. برهمین اساس نیز، انجمن کنترل تسلیحات، گروه مستقل منع گسترش سلاح های هسته ای که در واشنگتن مستقر است، تاکید کرده است که این [تحریم] جدید « اجرای توافق هسته ای را تهدید می کند».

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *