جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

روزنامه دانشگاه آزاد: جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند

روزنامه فرهیختگان متعلق به دانشگاه آزاد نوشت: بیش از دوسال پیش، دولت جمهوری آذربایجان اقدامات قابل‌تاملی را علیه ایران آغاز کرده که به‌دلیل برخی ملاحظات نادرست، با سکوت خبری در ایران همراه شده‌اند. این اقدامات شامل تعرض، پلمب و مصادره تعدادی از املاک دولتی ایران در باکو می‌شوند. ظاهرا باکو به‌منظور مصادره اراضی ایران دادگاه‌هایی نمایشی به بهانه‌های واهی برگزار کرده است و قصد دارد با مصادره املاک ایران، آنها را به کمیته دولتی املاک زیرنظر وزارت اقتصاد این کشور منتقل کند.

Loading
نشریه ورلدپرس بررسی کرد

ایران در حال تبدیل شدن به ابرقدرت منطقه‌ای

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: نشریه ورلدپرس با اشاره به گسترش توانایی‌های ایران در عرصه‌های مختلف نوشت: جهان به تدریج در حال تغییر مسیر به سمت قدرت‌های چند قطبی منطقه‌ای و ایران در حال تبدیل شدن به یک ابرقدرت منطقه‌ای است.

به نوشته نشریه ورلدپرس، با توجه به رویکرد ملی‌گرایانه دولت دونالد ترامپ مبنی بر شعار «اول آمریکا» و کاهش فشار سیاسی سراسری، هژمونی جهانی یک گام رو به عقب برداشته است. در نتیجه نظام بین‌الملل در حال تغییر جهت به سمت ابرقدرت‌های چند قطبی منطقه‌ای است. ایالات متحده در آمریکا رهبری می‌کند، چین در آسیای شرقی، روسیه در شمال آسیا، و ترکیبی از آلمان و فرانسه و انگلیس در اروپا.

اما چه کسی در خاورمیانه فرماندهی می‌کند؟ در حال حاضر، ایران در یک جنگ قدرت با ترکیه و عربستان برای به دست آوردن راس این جایگاه قرار دارد. ایران در سال‌های اخیر به ویژه پس از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در ژوئیه ۲۰۱۵ میان ایران و گروه ۱+۵ حاصل شد، توجه قدرت‌های جهانی را به خود جلب کرده است. ایران می‌گوید که یکی از متنوع‌ترین و پیشرفته‌ترین اقتصادها را در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (موسوم به MENA) دارد. این کشور به علاوه، سرمایه‌گذاری و پیشرفت‌های قابل توجهی در علوم و تکنولوژی دارد.

نشریه ورلدپرس در ادامه گزارش خود به تشریح دلایل ظهور ایران به عنوان یک ابرقدرت منطقه‌ای پرداخته است.

ظرفیت‌های سایبری

ایران به آمریکا، انگلیس، روسیه، اسرائیل و چین به عنوان ششمین ابرقدرت سایبری پیوسته است. ایران سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در این زمینه کرده و اکنون به قدرت سایبری تبدیل شده است.

تاسیسات هسته‌ای نظنز ایران در سال ۲۰۰۹ هدف حمله ویروس استاکس‌نت قرار گرفت که موجب شد این کشور مجبور به تعویض سانتریفیوژهای آن شود. این اتفاق ایران را به سمت تقویت توان سایبری خود سوق داد.

مصون‌سازی هسته‌ای

ایران با وجود برنامه جامع اقدام مشترک از اهداف هسته‌ای خود دست نکشیده است و هم‌چنان به غنی‌سازی اورانیوم ادامه می‌دهد، در حالی که تنها در عرض چند ماه قادر است به غنی‌سازی اورانیوم با درصد بالا بپردازد.

این کشور هم‌چنین در طول دو سال گذشته چندین آزمایش موشک بالستیک انجام داده که خشم دولت ترامپ را برانگیخته است. روی برخی از این موشک‌ها نیز شعار همیشگی خود را نوشته است: اسرائیل باید از روی نقشه پاک شود.

پس از پایان برجام، ایران قادر است هر آن‌چه می‌خواهد از جمله ادامه برنامه هسته‌ای‌اش انجام دهد و اکنون نیز می‌تواند به توسعه دانش خود در این عرصه بپردازد.

برنامه‌های فضایی

اگر حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران قادر است محاسبات سیاسی و سپس اقتصادی را تغییر دهد، پس ایران می‌تواند به زودی به یک قدرت منطقه‌ای مهم در زمینه فضایی تبدیل شود.

رئیس‌جمهور روحانی گفته است که تکنولوژی فضایی یک منبع قدرت برای جمهوری اسلامی است که برای کشورش اعتبار و قدرت به همراه خواهد آورد. هرچند ممکن است این کشور نتواند با روسیه، آمریکا یا چین در این عرصه رقابت کند اما آنها قادر نخواهند بود ایران را نادیده بگیرند.

مرکز مطالعات فضایی ایران و دانشگاه امیرکبیر چند هفته پیش دو ماهواره جدید معرفی کردند. ایران از زمان آغاز برنامه‌هایش در سال ۲۰۰۹ به طور موفقیت‌آمیز توانست موجودات زنده به فضا بفرستد.

افزایش هژمونی ایران

اگر رهبری جهانی آمریکا رو به افول برود، ابر قدرت‌های منطقه‌ای به طور قطع به نفوذ دست پیدا خواهند کرد.

ایران در سال‌های اخیر با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه بوده است، با این حال کماکان نقشی مهمی در منطقه خاورمیانه ایفا می‌کند. با توجه به دستاوردهای این کشور در عرصه نظامی، سایبری و فضا تهران می‌تواند به زودی ترکیه و عربستان سعودی را کنار بگذارد و به ابرقدرت خاورمیانه تبدیل شود.

جهان در حال تغییر است. در آینده دیگر یک ابرقدرت هژمونیک یا جهانی تک قطبی وجود نخواهد داشت، بلکه چند قطبی از طریق ابرقدرت‌های منطقه‌ای وجود خواهد داشت.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *