جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

کرملین اظهارات اخیر مکرون و کامرون را «خطرناک» خواند

تهران- ایرنا- «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین امروز (جمعه) گفت که اظهارات اخیر «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه و «دیوید کامرون» وزیر امور خارجه انگلیس درباره جنگ اوکراین «خطرناک» و عامل تشدید تنش است.

پیام اضطراری مکرون به اروپا: خطری مرگبار در کمین است

نشریه اکونومیست این هفته سرمقاله خود را به مصاحبه‌ای با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه درباره چشم انداز بدبینانه او برای آینده اروپا اختصاص داده است. آقای مکرون معتقد است که خطراتی قریب الوقوع این منطقه را تهدید می‌کند که باید فورا به آنها رسیدگی شود.

Loading

نسخه نهایی برای بحران فلسطین

۱۳۹۷/۰۵/۰۶ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین: راهکار تشکیل «دو دولت» در اراضی اشغالی فصل مشترک دولت های غربی از جمله دولت دموکرات «باراک اوباما» برای پیشبرد فرایند سازش میان اعراب و اسرائیل بود. اکنون در بن بست سازش «دونالد ترامپ» می کوشد طرحی موسوم به «معامله بزرگ قرن» را سوداگرانه و با اتکا به اجبار و اعمال فشارهای گوناگون بر جامعه بین المللی به انجام رساند و به منازعات چند دهه ای گروه های مقاومت فلسطینی با اشغالگران را خاتمه دهد.

اشغال فلسطین، به عنوان اولی ترین مساله سیاسی خاورمیانه و جهان اسلام که بیش از هفتاد سال خاری در چشم ملت های منطقه و استخوانی در گلوی جهان اسلام بوده، رهبران آمریکا و رژیم صهیونیستی را هم به خود مشغول کرده است.

راه حل دو دولت از سال های ابتدایی دهه 90 خورشیدی تا پایان دوره ریاست جمهوری اوباما، به طور ویژه در دستورکار رهبران کاخ سفید قرار گرفت و این در حالی بود که دوره اوباما بدون رساندن این روند به نقطه ای مشخص به پایان رسید.

توافق میان «یاسر عرفات» رییس سازمان آزادی بخش فلسطین و «اسحاق رابین» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با وساطت «بیل کلینتون» رییس جمهوری وقت آمریکا در قالب پیمان اسلو 1 و اسلو 2 طی سال های 1993 تا 1995، اصلی ترین بستر را برای طرح دو دولت شکل داد؛ برنامه ای که به رغم تلاش های بسیار، به خاطر ناهمخوانی با واقعیات فلسطین، هرگز عملیاتی نشد.

سیاست های معتدل نمایانه اوباما در مورد مساله فلسطین و اتخاذ رویکردهای منتقدانه در برابر شهرک سازی ها و تجاوزگری های رژیم صهیونیستی نیز نتوانست به تحقق طرح کلان و کلی  دو دولت در سرزمین اشغالی کمکی کند.

روی کار آمدن ترامپ و تغییر رویکرد دولت آمریکا در قبال مساله فلسطین، معادلات را  در سرزمین اشغالی تغییر داد. چراغ سبز ترامپ به اشغالگران با از سرگیری روند شهرک سازی و تشدید تجاوزگری های اشغالگران قدس، مساله فلسطین را وارد فاز تازه ای کرد. در ادامه طرح ایجاد دو دولت در چارچوب توافقات بین المللی به حاشیه رانده و برنامه هایی جدید جایگزین آن شد.

ترامپ طرح خود برای پیشبرد روند سازش میان فلسطینیان و اشغالگران را در قالب معامله بزرگ قرن  مطرح کرد؛ طرحی مبتنی بر قطعیت تملک صهیونیست ها بر بخش هایی مهم از سرزمین اشغالی و نادیده گرفتن سیاست های تجاوزکارانه تل آویو که تشکیل کشوری ظاهرا مستقل در فلسطین را تنها در سرزمینی کوچک شامل نیمی از کرانه باختری، نوار غزه و چند محله از بیت المقدس شرقی می پذیرد. بر اساس این طرح، فلسطینی ها باید برای تشکیل کشوری مستقل، از بخش هایی مهم و قابل توجه از خاک سرزمینی خود چشم پوشی کنند.

این طرح که تهاجمی تر از سایر برنامه های صهیونیستی برای فلسطین چیده شده فرسنگ ها دور از واقعیات این سرزمین، حاصلی جز دامن زدن به خشم و نارضایتی مردم فلسطین و تداوم بی ثباتی در سرزمین اشغالی نخواهد داشت.

نتیجه تلاش برای تحمیل معامله قرن به فلسطینی ها، تشدید مقاومت و پویش های مردمی خواهد بود که طی سال های گذشته همواره رژیم صهیونیستی را مستاصل کرده است. تجربه جنبش انتفاضه اول و دوم نشان داده که اشغالگران در برابر مقاومت های مردمی، به ورطه خشونت و سرشکستگی افتاده اند. صهیونیست ها از فروردین ماه 1397 تاکنون با تظاهرات مردمی موسوم به «تظاهرات بازگشت» مواجه بوده اند؛ تظاهراتی به مناسبت «روز زمین» که امسال به خاطر تشدید تجاوزگری و قلدرمآبی اشغالگران و حامیان بین المللی آنها نزدیک به سه ماه است به درازا کشیده و دورنمای نزدیکی برای پایان آن متصور نیست.

جمهوری اسلامی ایران با علم و آگاهی در مورد این واقعیت که راهکارهای غربی مبتنی بر لجاجت و تمامیت خواهی صهیونیست ها هرگز کارساز نیست و به تنش در سرزمین اشغالی دامن می زند، همواره مخالفت خود را با طرح های سازش محور اعلام کرده است. از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، فرایند سازش مورد نظر غرب، بسیاری از خواسته ها و حقوق فلسطینی ها را نادیده می گیرد؛ مسایلی چون تعیین وضعیت بیت المقدس و مناطق اشغالی، حق بازگشت آوارگان فلسطینی، شهرک سازی های اسراییل و ….

در برابر،  ایران راه حل پایدار بحران فلسطین را نه در طرح های غربی و خارجی، بلکه در طرح هایی استوار بر خواست و اراده ساکنان نواحی اشغالی می داند.

جمهوری اسلامی ایران که همواره دفاع از خواست و اراده مردم و حمایت از جنبش های آزادی بخش را در دستور کار خود داشته، نخستین گام در جستجوی بهترین و پایدارترین راه حل مساله فلسطین را برگزاری همه پرسی و نظرخواهی از مردمی می داند که در قلب این بحران حضور دارند. تنها راه حلی برای بحران فلسطین کارآمد و موثر خواهد بود که به مطالبات و خواسته های مردم فلسطین که بیش از هفت دهه است سرزمینشان مورد تعرض صهیونیست ها قرار گرفته و یا تحت فشار رژیم صهیونیستی مجبور به ترک سرزمین‌شان شده و خواستار بازگشت به موطن خود هستند، پاسخ دهد.

بر اساس بیانات رهبر انقلاب در دیدار با کارگزاران حج در 25 تیر 1397، «اکنون آمریکایی‌ها نام سیاست شیطانی خود درباره‌ فلسطین را «معامله‌ قرن» گذاشته‌اند اما بدانند که به فضل الهی، این معامله‌ قرن هرگز محقق نخواهد شد و به کوری چشم دولتمردان آمریکا، قضیه‌ فلسطین از یادها نخواهد رفت و قدس پایتخت فلسطین باقی خواهد ماند.»

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ملت فلسطین در مقابل این توطئه خواهد ایستاد و ملت‌های مسلمان نیز پشتیبان مردم فلسطین خواهند بود، افزودند «البته برخی دولت‌های اسلامی که هیچ اعتقادی هم به اسلام ندارند، به دلیل حماقت و جهالت و مطامع دنیوی پیش‌مرگ آمریکایی‌ها شده‌اند اما به توفیق الهی، امت اسلامی و ملت فلسطین بر دشمنان خود پیروز خواهند شد و خواهند دید آن روزی را که ریشه‌ رژیم جعلی صهیونیستی از سرزمین فلسطین کَنده شود.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *