جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

ابهامات جدید در بمباران شیمیایی خان شیخون

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:عبدالباری عطوان تحلیلگر روزنامه رای الیوم می نویسد: تئودور پستول، پروفسور آمریکایی اعلام کرده بمب شیمیایی خان شیخون از هوا فروریخته نشده است. این نظریه از صحنه سازی و جعلی بودن حادثه سخن می گوید!

نظریه تئودور پستول، پرفسور آمریکایی که تاکید کرد بمب شیمیایی خان شیخون از هوا فروریخته نشده عرصه سوریه را به حیرت واداشته است. این نظریه از صحنه سازی و جعلی بودن حادثه سخن می گوید… درستی این نظریه چیست؟ چرا درخواست صاحب نظریه برای تحقیق بین المللی عادلانه و بی طرف تاکنون محقق نشده است؟
تا زمان نوشتن این مقاله هیچ کمیته بین المللی به شهرک خان شیخون نرفته شهرکی که طبق روایت رسمی سوریه شاهد حمله هوایی نیروی هوایی سوریه بود که احتمالا انبار تسلیحاتی را هدف قرار داده که حاوی گاز شیمیایی خردل بوده که باعث اختلال در اعصاب می شود یا طبق روایت آمریکا و متحدان غربی و سوری این کشور این حمله از سوی یکی از جنگنده های نیروی هوایی سوریه بوده است که کلاهک شیمیایی حمل می کرده است.
سازمان مقابله با کاربرد جنگ‌افزارهای شیمیایی، امروز پیش نویس قطعنامه روسیه و ایران را برای تشکیل تیم جدید برای تحقیق درباره حمله احتمالی شیمیایی با فشار مشترک آمریکا و انگلیس رد کرد، در حالی که بشار اسد، رئیس جمهور سوریه امروز اعلام کرد دولت وی نامه ای به سازمان ملل متحد ارسال کرده و در آن خواستار اعزام کمیته مستقل تحقیق شده است و هیچ پاسخی دریافت نکرده و اعتقاد نداریم به زودی پاسخی دریافت کند.
پیش نویس درخواست روسیه خواستار این است که این کمیته تحقیق درباره این مسئله اطمینان یابد که عملا از گاز خردل شیمیایی استفاده شده و سپس چگونه این گاز به خان شیخون رسیده است و نیز از بازرسان برای سفر به پایگاه هوایی الشعیرات دعوت کرده است، پایگاهی که موشک های توماهوک آمریکا روز ششم آوریل آن را مورد حمله قرار دادند تا بدین ترتیب بازرسان از وجود یا عدم وجود تسلیحات شیمیایی در انبارهای آن اطمینان یابد.
پروفسور تئودور پوستل، کارشناس بین المللی آمریکایی در تسلیحات شیمیایی به طور کلی در درستی گزارش سازمان اطلاعات آمریکا که به رئیس جمهور ترامپ ارائه شد تردید کرد گزارشی که در آن استفاده از تسلیحات شیمیایی برای هدف قرار دادن خان شیخون از سوی جنگنده های سوریه تاکید شده است. وی در مقاله ای در روزنامه “کانتر بنچ” با مدرک و تحلیل تاکید کرد بمب شیمیایی ادعایی که بر خان شیخون فروریخته شده امکان ندارد که از آسمان پرتاب شده باشد بلکه روی زمین وجود داشته است و روس ها رسما به آمریکایی ها بیست و چهار ساعت قبل خبر دادند که جنگنده های سوری این شهرک را بمباران خواهند کرد. پرفسور پوستل برای رفتن به این شهرک زیان دیده و شهادت دادن اعلام آمادگی کرد و یادآوری کرد گروهی آن را روی زمین منفجر کرده است.
تنها حقیقت قطعی تاکنون این است که هشتاد و شش نفر در این شهرک از جمله ده ها کودک کشته شده اند اما حقیقت کامل را تنها پس از رسیدن کمیته تحقیق مستقل می توان فهمید که دربردارنده کارشناسان بین المللی بی طرف است که نتایج تحقیق خود را به شورای امنیت یا شورای اجرایی سازمان مقابله با کاربرد جنگ‌افزارهای شیمیایی یا هر دو باهم ارائه می دهد .
احتمال جعلی و ساختگی بودن که از سوی رئیس جمهور بشار اسد و دکتر بثنیه شعبان، مشاور سیاسی و رسانه ای او مطرح شد نامحتمل نیست و آمریکا و انگلیس سوابق زیادی در این زمینه دارند. کالین پاول، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در یک برنامه زنده اعتراف کرد اطلاعات آمریکا در آستانه تجاوز به عراق در سال ٢٠٠٣ وی را گمراه و به او تصاویر و اطلاعاتی جعلی درباره کارخانه های سیار تسلیحات شیمیایی عراق داد که از سوی ماموری به نام رافی الجنابی به دکتر احمد چلپی ارائه شده بود که بعدها مشخص شد وی یعنی رافد الجنابی جاسوس به کار گرفته شده از سوی اطلاعات آمریکا بوده است و تونی بلر نخست وزیر انگلیس و شریک رئیس جمهور جرج بوش در تجاوز به عراق پرونده تسلیحات شیمیایی عراق را در پارلمان انگلیس نشان داد و گفت صدام حسین رئیس جمهور عراق می تواند تسلیحات شیمیایی خود را در عرض چهل و پنج دقیقه آماده کند اما بعدا مشخص شد این پرونده بی اساس بوده و تونی بلر پارلمان انگلیس را فریب داده است.
دکتر بثنیه شعبان در مصاحبه با شبکه “المیادین” تاکید کرد روس ها به هیات سوری که چند روز پیش از مسکو دیدن کرد اطلاع دادند رئیس جمهور ترامپ حمله موشکی به پایگاه هوایی الشعیرات یا امکان دیگر را تکرار نخواهد کرد این یعنی اطلاعات آمریکا دلایل توجیه این حمله را با هدف نشان دادن رئیس جمهور آمریکا در به عنوان زمامداری قدرتمند جعل کرده است.
ضرب المثلی وجود دارد که می گوید مهارت غواص زمانی مشخص خواهد شد که وارد آب شود چون در آن هنگام است که گفته وی درباره غواص بودنش تایید یا تکذیب می شود این یعنی تحقیقات بین المللی مستقل و بی طرف است که می تواند به ما حقیقت کامل را ارائه دهد و جلوگیری آمریکا و انگلیس از تشکیل کمیته ای بی طرف برای انجام تحقیق بر تمام روایت های مطرح شده از سوی دو طرف سایه می افکند.
بسیاری همانند ما در انتظار تشکیل این کمیته و حمایت از آن برای انجام تحقیقات کامل و تدوین گزارش نهایی پشتیبانی شده با مدارک و ادله قاطع هستند اگرچه باور داریم این درخواست تقریبا ناممکن است از این رو به رحمت فرستادن به ارواح تمام برادران سوری قربانی در هر اردوگاهی که قرار داشتند و با هر سلاحی که کشته شدند اکتفا می کنیم.

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *