جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران و ارمنستان در برابر زنگه زور

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران و ارمنستان در برابر زنگه زور

آنی بدلیان، سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان، بعدازظهر شنبه در شبکه اجتماعی ایکس خبر از مقدمات برای تأسیس سرکنسولگری ارمنستان در تبریز داد و نوشت که «در پی گفت‌وگو با طرف ایرانی، امروز دولت ارمنستان به طور رسمی تصمیم به افتتاح کنسولگری در تبریز را تأیید کرد. اقدامات مقدماتی در حال انجام است». براساس این گزارش، از اکتبر ۲۰۲۲، سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر «قاپان» آغاز به کار کرده است و با افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در شهر تبریز، عمل متقابل از سوی دولت ارمنستان انجام خواهد شد

ببینید | توافق مهم ایران و افغانستان بر سر آب از زبان سخنگوی وزارت خارجه

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه گفت: از ابتدای سال جاری هم بحث رهاسازی آب از سد کمال خان شروع شد. در چارچوب گفتگوهای صورت گرفته و اعلام طرف افغانستانی بر تعهد و پایبندی به معاهده و تامین حقابه ایران، در حال حاضر شاهد جریان آب به سمت مرزهای ایران هستیم. بر اساس اطلاعاتی که دریافت کردم از زمان رهاسازی این آب تا روزهای اخیر، حدود ۱۱۲ میلیون متر مکعب آب وارد مرزها و خاک ایران شده است و جریان آب همچنان ادامه دارد. رهاسازی آب از سد کجکی هم شروع شده است. حجم این آب هم امیدواریم به آب سد کمال خان هم اضافه شود و حجم آب ورودی به ایران افزایش یابد./همشهری آنلاین

اسرائیل در قبال حماس کوتاه آمد؟

رسانه آمریکایی روز دوشنبه در گزارشی به نقل از مقامات مطلع نوشت تل‌آویو به کاهش تعداد اسرای صهیونیست که در مرحله اول توافق آتش‌بس با حماس آزاد می‌شوند، رضایت داده است.

کناره گیری وزیر اول مسلمان اسکاتلند

حمزه یوسف، وزیر اول اسکاتلند چند روز پس از پایان دادن به ائتلاف حاکم که از حزب ملی اسکاتلند و حزب سبزها تشکیل شده بود، از مقامش استعفا کرد.

Loading

اردوغان به دنبال روابط استراتژیک با آمریکاست

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:رئیس جمهوری آمریکا در بیانیه مشترکش با اردوغان، از کشورهایی صحبت کرد که متعهد به جنگ هستند. ترامپ گفته است: "شجاعت ترکیه در جنگ افسانه ای است."

یک هفته پیش از سفر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به کاخ سفید، ایالات متحده اعلام کرد “واحدهای حفاظت از خلق” (وای پی جی)، یک گروه کرد مستقر در سوریه و از متحدان کلیدی ایالات متحده در جنگ علیه داعش را مسلح خواهد کرد. ترکیه، وای پی جی را سازمان تروریستی می داند و اردوغان چند بار از ترامپ خواسته است در این تصمیم تجدید نظر کند و می خواهد به صورت حضوری نیز این قضیه را مطرح کند.

اما در بیانیه مشترکی که روز سه شنبه کاخ سفید منتشر شد، اردوغان از محکومیت کاخ سفید دست برداشت. اردوغان گفته است همکاری با وای پی جی “علیه توافقی است که ما به آن رسیده ایم”؛ توافقی که می گوید صرف همکاری با یک سازمان تروریستی علیه نظم بین المللی است.

این موضع به سختی می تواند به معنای انتقاد مستقیم اردوغان از همتای آمریکایی اش باشد، به ویژه وقتی آن را در ذیل اظهاراتی بررسی کنیم که اردوغان مطرح کرد و طی آن دو بار به پیروزی انتخاباتی ترامپ اشاره کرد.

بولنت علیرضا، در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی می گوید: “حدس من این است که اردوغان تحولی بسیار ناخوشایند را هضم کرد چرا که مصمم است تا در مسیر درستی با ترامپ گام بردارد.”

وی ادامه می دهد :” هر دو طرف انگیزه های بسیاری دارند تا اطمینان پیدا کنند ملاقات های علنی شان خوب پیش رود. هر دو طرف شجاعت بسیاری به خرج می دهند.”

احتمال اینکه اردوغان ملایم باشد بالا است چرا که او انتظار دارد در قبال این رفتار خوب چیزی به دست آورد. علیرضا حدس می زند ترامپ شاید به ترکیه اجازه حمله به پ ک ک را بدهد، گروه کرد دیگری در خاک عراق، که ایالات متحده آن را تروریستی اعلام کرده است. برخی کارشناسان می گویند شاید دولت ترامپ از این هم فراتر رود و بحث فتح الله گولن، روحانی ترک ساکن پنسیلوانیا، که اردوغان وی را مقصر کودتای نافرجام جولای 2016 می داند را پیش بکشد؛ بدون اینکه واقعا با استرداد وی موافقت کند. همان طور که ترامپ و اردوغان در بیانیه شان مطرح کرده اند دو کشور همچنین می توانند روابط اقتصادی را مستحکم تر کنند.

اماندا اسلوت، از اعضای مرکز “اش”(ASH) در دانشکده کندی دانشگاه هاروارد و معاون پیشین دستیار وزیر خارجه در امور اروپا و شرق مدیترانه در دولت باراک اوباما می گوید: “روابط اقتصادی همواره زمینه ای در حال توسعه در روابط دو طرفه بوده است. اردوغان و اوباما در سال 2009 متعهد شدند طرح های جدیدی اجرا کنند، اما این طرح ها هیچ موقع به طور کامل توسعه پیدا نکرد. اقتصاد، زمینی حاصلخیز برای همکاری است، فارغ از سیاست و بر اساس منافع مشترک.”

و در نتیجه اردوغان و ترامپ محترمانه بازی می کنند تا روابط ترکیه و ایالات متحده دوباره تنظیم شود، حتی اگر لازم باشد توافق ها تغییر پیدا کند، اما، بعد، به نظر این تغییرات با نظرات رئیس جمهور ایالات متحده سازگار خواهد بود.

دسامبر 2009 اوباما از اردوغان که آن زمان نخست وزیر ترکیه بود، در کاخ سفید پذیرایی کرد. در آن زمان اوباما از ترکیه به خاطر تعهدش به حاکمیت قانون و حقوق اقلیت ها تقدیر و بر روابط استراتژیک میان دو کشور تاکید کرد.

هر چند در این سال ها خیلی چیزها تغییر کرده است. اردوغان اینک رئیس جمهور است و سیاستمداران و روزنامه نگاران مخالف را سرکوب کرده است ( اگر مواضع رد و بدل شده میان اردوغان و اوباما در طی هشت سال بررسی شود می بینیم که واژه “دوست” کاملا از مواضع رسمی حذف شد).

ترامپ در بیانیه مشترکش با اردوغان، از کشورهایی صحبت کرد که متعهد به جنگ هستند. رئیس جمهور ایالات متحده گفته است: “شجاعت ترکیه در جنگ افسانه ای است.” ترامپ به ارتقای روابط اقتصادی و تجاری اشاره کرد، اما بیانیه وی، بیش از هر چیز بر جنگ علیه تروریسم متمرکز بود.

اردوغان و نه ترامپ، بر “ارزش های مشترک دموکراتیک و منافع مشترک” و بر روابط استراتژیک تاکید کرد.

علیرضا می گوید: “ترامپ اصلا راجع به روابط استراتژیک صحبت نکرد. اردوغان بود که بحث اش را پیش کشید.”

منبع: دیپلماسی ایرانی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *