جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم

تهران- ایرنا- «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (شنبه) گفت: از آنجایی که آموزش سربازان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بخشی از جنگ ترکیبی آن علیه روسیه است، مسکو از نزدیک تمام رزمایش‌های این ائتلاف را زیر نظر دارد.

لیونی: از زمان عملیات طوفان الاقصی اسرائیل در حال سقوط آزاد است

تهران – ایرنا – «زیپی لیونی» وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی با اذعان به تأثیر شدید عملیات طوفان الاقصی بر رژیم صهیونیستی و ناکامی ارتش و کابینه این رژیم در مقابله با مقاومت فلسطین گفت: ما از هفتم اکتبر (15 مهرماه 1402) تاکنون به دلیل اقدامات کابینه بنیامین نتانیاهو، در حال سقوط آزاد هستیم.

وال‌استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند پوتین احتمالاً دستور قتل ناوالنی را صادر نکرده است

نشریه «وال‌استریت ژورنال» روز شنبه هشتم اردیبهشت، گزارش داد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، «احتمالاً» دستور قتل الکسی ناوالنی، سیاستمدار مخالف مسکو، را صادر نکرده است. این گزارش تأکید می‌کند که واشنگتن رهبر روسیه را از مسئولیت کلی قتل ناوالنی مبرا نکرده است، زیرا این سیاستمدار مخالف با توجه به سوابق خود، چندین بار از سوی مقامات روسی هدف قرار گرفته بود.

Loading

تحلیل واکنش ترامپ به حمله تروریستی تهران

۱۳۹۶/۰۳/۲۲ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:یک پایگاه تحلیلی گزارش کرد که نوع واکنش کاخ سفید به حملات تروریستی اخیر تهران به گونه‌ای بود که «دونالد ترامپ»، واشنگتن را با داعش هم تراز کرد.

پایگاه تحلیلی «آلترنت» در یادداشتی به قلم «جفرسون مورلی» که در پایگاه تحلیلی «سالن» نیز منتشر شد، گزارش کرد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با نوع واکنش به حمله تروریستی تهران، در واقع آمریکا را با تکفیری‌های «داعش» هم ردیف کرد.

طبق این گزارش، حملات تروریستی در پایتخت ایران، نمایانگر آغاز ائتلاف جنگ بدون فکر آمریکا-عربستان است.

این پایگاه با اشاره به شهادت 17 نفر در حمله تروریستی اخیر در تهران، نوشت حملات تروریستی تهران در واقع اهداف ترامپ در تشدید خصومت آمریکا با ایران را نیز ارتقا بخشید.

ترامپ، جنگ‌های افغانستان، عراق، سوریه و یک صلح سرد با ایران بر اساس برجام را به ارث برده است. وی در حالیکه به دنبال راهی برای تبدیل این صلح سرد به یک جنگ داغ است، از توافق هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) تبعیت می‌کند.

بنا بر این گزارش، روش ترامپ این است که آمریکا در نزاع سیاسی طولانی مدت میان شیعه و سنی، از یک طرف جانبداری کند.

این گزارش سپس اینگونه نوشت، مذهب سنی مورد حمایت عربستان سعودی است که ثروتمندترین کشور منطقه به حساب می‌آید و تنها 110 میلیارد دلار بودجه صرف خرید تسلیحات آمریکا کرده است و  زنان را به عنوان شهروندان درجه دو می‌داند. مذهب شیعه مورد حمایت ایران است که بیشترین جمعیت منطقه را داراست و 17 زن در مجلس شورای اسلامی این کشور فعالیت می‌کنند و در انتخاباتی دموکراتیک، «حسن روحانی» را به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب کردند.

موضوع گوی درخشان در سفر ماه گذشته عربستان یک لطیفه نبود، شورای جنگ بود که در آن ترامپ، آمریکا را با سنی‌ها متحد کرد و علیه شیعیان اعلام جنگ کرد.

این گزارش ادامه داد، چه منفعتی در جانبداری از یک جنگ داخلی مذهبی وجود دارد که هزاران مایل از قلمرو آمریکا فاصله دارد؟ پاسخ این سؤال برای مردم واشنگتن مبهم است و درباره آن بحثی صورت نگرفته است.

در 22 ماه مه، ترامپ در عربستان گفت: «چندین دهه است که ایران بر آتش جنگ فرقه‌ای و تروریسم دامن می‌زند. ایران دولتی است که آشکارا از قتل عام حرف می‌زند و متعهد به نابودی اسرائیل شده است و مرگ بر آمریکا می‌گوید».

این گزارش سپس با اشاره با این اظهارات ترامپ نوشت، اما تمامی تروریست‌هایی که به منچستر، پاریس، نیویورک‌ و واشنگتن حمله کردند از تندروهای وهابی بودند و هیچ کدام آن‌ها با ایران ارتباط نداشتند.

بر اساس این تحلیل، از سال 2000 تاکنون، بیش از 95 درصد از حوادث تروریستی جهان توسط شبه‌نظامیان وابسته به سعودی صورت گرفته است و سیاست ترامپ بر اساس یک فرضیه اشتباه است.

طبق این گزارش، «رئیس‌جمهور نادان و آماده نبرد» آمریکا در واقع واشنگتن را با حاکمیت عربستان و تیپ بین‌المللی پیاده نظام‌های این کشور موسوم به داعش هم تراز کرده است. شبه نظامیان داعش وهابی هستند که از شیعه، دموکراسی و حقوق زنان نفرت دارند. داعش بیش از غرب از ایران نفرت دارد.

بر اساس این گزارش، در حالیکه داعش اوایل سال جاری میلادی متحمل شکست‌هایی در عراق و سوریه شد، از طریق یک ویدئو برای اولین بار متعهد شد که به ایران حمله می‌کند و هم‌اکنون داعش در پیشبرد تهدیدات خود موفق شد و شبه‌نظامیان این گروه که ترامپ آن‌ها را تروریست‌های اسلام افراطی می‌داند، در واقع از کاخ سفید مورد تأیید قرار گرفته‌اند.

این گزارش توضیح داد، بعد از آنکه داعش برای کشتار کودکان در یک کنسرت موسیقی اعتبار دریافت کرد، ترامپ در پیام توییتری خشم خود را ابراز کرد اما وقتی که داعش به گردشگران ایرانی و نمایندگان پارلمان ایران حمله کرد، ترامپ در خصوص سفر خود به «سین‌ سیناتی» ایالت اوهایو توییت کرد.

طبق این گزارش، کاخ سفید بعد از آن بیانیه‌ای منتشر کرد که به داعش به عنوان «تروریسم اسلام افراطی» اشاره نکرد و گفت: «کشورهایی که از تروریسم حمایت می‌کنند، خود را در معرض قربانی شدن در شری که خود آن را گسترش داده‌اند، قرار می‌دهند».

این جمله ترامپ بسیار شبیه به آن جمله‌ای است که «اسامه بن لادن» رهبر سابق القاعده بعد از حملات 11 سپتامبر گفت.

این تحلیل سپس اینگونه نوشت، شاید رئیس‌جمهور آمریکا خالی از اخلاق و وجدان باشد اما پیام سیاسی وی منسجم بود و این مطلب را بیان کرد: از همپیمانان سعودی که در جنگ با ایران هستند، انتقاد نکنید و دستکم نام آن را به زبان نیاورید.

طبق این گزارش، اقدام ترامپ در تشدید تنش‌ها در واقع وعده وقوع جنگ بیشتر در منطقه‌ای را می‌دهد که از قبل دچار درگیری مسلحانه بوده است. بمباران یمن توسط عربستان سعودی که با تسلیحات آمریکا ادامه دارد، یک فاجعه انسانی به وجود آورده است.

بر اساس این گزارش، ترامپ از طریق توییتر از شعله‌های جنگ در منطقه طرفداری می‌کند و چندی پیش ترامپ از تصمیم عربستان و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس برای قطع روابط دیپلماتیک و سفر هوایی با قطر حمایت کرد. قطر تنها کشور حاشیه خیج‌فارس است که روابط با ایران را حفظ کرده است و هدف دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس برای قطع روابط با «دوحه»، وادار کردن این کشور به ترک روابط با ایران است.

این گزارش سپس با طرح سؤالی ادامه داد که آیا ترامپ به این مسئله واقف نیست که اقداماتش چه تهدیداتی را برای نیروهای آمریکایی به همراه دارد؟ یا اینکه قصد دارد نیروهای آمریکایی را وارد یک جنگ کند؟ هیچ کس پاسخ را نمی‌داند زیرا اطلاعات اندکی چگونگی تصمیم‌گیری ترامپ در اختیار داریم اما به هرحال هر دو احتمال مشوش کننده است.

این گزارش ادامه داد، آمریکا در حال حاضر در حال افزایش حملات به نیروهای خط مقدم ایران است که با داعش در سوریه و عراق در حال مبارزه هستند. اقدامات ترامپ برای آغاز جنگ با ایران، فشارها بر داعش را کاهش می‌دهد.

قبل از آنکه ترامپ قدرت را به دست گیرد، ائتلاف تحت رهبری آمریکا بر مبارزه با داعش متمرکز بودند و با نیروهای وابسته به ایران که با داعش مبارزه می‌کردند، کاری نداشتند اما شرایط هم‌اکنون اوضاع به واسطه نفوذ «مک مستر» مشاور امنیت ملی آمریکا و «جیمز متیس» وزیر دفاع آمریکا که هر دو مواضعی جنگ طلبانه در قبال ایران دارند، در حال تغییر است.

این گزارش در پایان نتیجه‌گیری کرد، حملات تهران، نتیجه توافق ماه گذشته عربستان-ایران بود. در حالیکه کنگره مجادله می‌کند، ترامپ بر جنگ مذهبی دامن می‌زند و تروریسم از جبهه دیگر نفوذ می‌کند.

منبع: فارس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *