جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شانتاژهای سیاسی ملاک عمل دولت‌های اروپایی در برابر سپاه نیست

شانتاژهای سیاسی ملاک عمل دولت‌های اروپایی در برابر سپاه نیست

عبدالرضا فرجی راد می گوید: باید بپذیریم که پاسخ موشکی و پهپادی ایران، هم در سطح و هم در حجم و وسعت یک حمله بی‌سابقه بود. البته ایران در نهایت هوشمندی و دقت این حمله را طوری طراحی و اجرا کرد که خسارت جانی و مالی یا تخریب گسترده به بار نیاورد و صرفا ملاک و هدف، ایجاد توازن بود که به آن دست پیدا کرد و در ادامه هم با وجود برخی ادعاها، حمله اسرائیل توازنی با حمله ایران نداشت و به‌همین‌دلیل قدرت بازدارندگی تل‌آویو زیر سؤال رفته است. از طرف دیگر چون حمله ایران با این شدت و وسعت است، برای هیچ کشوری پیش‌بینی‌پذیر نبود. خود اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها بارها گفته‌اند که از پاسخ ایران دچار یک شوک شدند؛ بنابراین غرب سعی دارد که با این تحریم‌ها فضا را به نفع خود مدیریت کند.

دانشگاه مک‌گیل هم به جمع اعتراض‌های دانشجویی در حمایت از غزه پیوست + فیلم

تهران- ایرنا- دانشجویان دانشگاه مک‌گیل شهر مونترال در ایالت کبک کانادا هم با الهام از جنبش همبستگی غزه در پردیس‌های دانشگاهی در ایالات متحده، روز شنبه اردوگاهی را در محوطه این دانشگاه برپا کردند.

ببینید | حرکت جنجالی وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین

ویدبویی از لحظه انتظار رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، برای استقبال از آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و دست دادن آنها در شبکه‌های اجتماعی در حال دست به دست شدن است. از سوی دیگر، بر اساس آنچه رسانه‌های چینی گزارش دادند، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را بدرقه کرد./چندثانیه

Loading

مصر معمار اصلی تخریب روابط عربی با قطر

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا راهبردی آنلاین- رسانه ها:یکی از کسانی که این اطلاعات طبقه بندی شده را روی میز پادشاه عربستان، حاکم امارات و پادشاه بحرین گذاشت، رئیس جمهوری مصر بود که می گفت بر اساس این اطلاعات پول هایی از قطر خارج می شوند و از بیراهه ها به دست سازمان های تروریستی بنیادگرای اسلامی می رسند.

این فقط عقال به روی سر بستن و در شبکه الجزیره نشستن و تحریک افکار عمومی علیه حاکمان کشورهای همسایه نیست که کشورهای عربی را عصبانی کرده است، شکایت از دخالت در امور داخلی پنج کشور شورای همکاری که اعلام کرده اند روابط خود را با قطر قطع کرده اند هم نیست. آن چه باعث این انفجار شد، خبری امنیتی بود که برگه های بازی را به هم زد.

یکی از کسانی که این اطلاعات طبقه بندی شده را روی میز پادشاه عربستان، حاکم امارات و پادشاه بحرین گذاشت، رئیس جمهوری مصر بود که می گفت بر اساس این اطلاعات پول هایی از قطر خارج می شوند و از بیراهه ها به دست سازمان های تروریستی بنیادگرای اسلامی می رسند. رئیس جمهوری مصر اصرار داشت که تصاویر کیف هایی که این پول ها را به سودان و لیبی می رسانند، تهیه کند و به اطلاع این امرا برساند. برای قطر مشکلی برای انتقال پول های نقد وجود ندارد، پول هایی که صرف سربازگیری تروریست ها در سینا علیه حکومت فعلی مصر می شود. رئیس جمهوری مصر همچنین موفق شد ثابت کند که ردی از قطر در تلاش ها برای سرنگونی پادشاهی بحرین وجود دارد.

اعلام قطع رابطه با قطر کاری برق آسا در یک روز آفتابی نبود. در تابستان 2014 نیز وقتی که شیخ تمیم جنبش اخوان المسلمین را سازمان آزادیبخش مشروع دانست، مصر موفق شد کشورهای عربستان و سه کشور عربی حوزه خلیج فارس را راضی کند که سفرای خود را از دوحه فرا بخوانند و دیپلمات های قطری را از خاک خود بیرون کنند. در حالی که اسرائیل اجازه داده بود که نماینده امیر قطر، محمد عمادی، پول هایی را برای بازسازی غزه جابه جا کند، اگر چه چهارچشمی مراقب بود که ببیند این پول ها کجا صرف می شوند.

رویارویی جدید که از حالا به بعد می توان به آن «زمین لرزه در خلیج فارس» لقب داد از 10 روز پیش آغاز شد، بلافاصله بعد از پایان رقص شمشیر ترامپ در عربستان سعودی. از سوی دیگر، سعودی ها چیزی از تملق در برابر ترامپ کم نگذاشتند و وعده ایجاد «مرکز بررسی ها» برای مبارزه با تروریسم دادند. از سوی دیگر، اطلاعات امنیتی که به دست ریاض رسید حکام خلیج فارس را دیوانه کرد. مصر بزرگان رسانه ها را به صف کرد تا به این امارت گازی اعلام جنگ کند و عربستان کاخ های امرا در دوحه را به باد ناسزا و دشنام گرفت.

چند شب پیش، عزمی بشاره، نماینده سابق بمب را منفجر کرد: مشاور مخفی حاکم جوان قطر، شیخ تمیم 37 ساله، تصمیم گرفته است از جایگاه خود کناره گیری کند و مال و اموال و زندگی راحت در دوحه را وا گذارد و دست از نوشتن بردارد. بشاره فهمید که طوفانی وزیدن گرفته است. کسی مثل او خوب به یاد دارد که چگونه اطلاعاتی علیه او جمع شدند و او را از کنست بیرون کردند. کسانی که اطلاعات را جمع کردند و در اختیار سازمان های امنیتی گذاشتند، هم محله ای های ما هستند، همان ها بودند که همه درها را به روی بشاره بستند و او به قطر گریخت.

«کوچک اندازه قوطی کبیرت اما می تواند یک تانک را هوا بفرستد»، این عبارتی است که یک بار مبارک در مسخره کردن قطر گفت. قطع روابط فقط یک مجازات دیپلماتیک نیست. محاصره دریایی – هوایی – زمینی اگر عربستان بر ادامه آن اصرار کند می تواند پایان کار امارت قطر باشد و شیخ تمیم مجبور شود از کاخ چشم گیرش در دوحه پرواز کند.

رسانه های عربی مخالف حکومت قطر، اصرار دارند به امیر یادآوری کنند که با این که قطر ثروتمندترین کشور در جهان است اما حکومتی که به شدت به آن چنگ زده می تواند هر لحظه او را نداشته باشد و او راه محمد مرسی را برود. اگر در سیاست هایش تجدید نظر نکند و اگر تعهد ندهد که دیگر از تروریسم حمایت نمی کند سرنوشتش به زندان ختم خواهد شد.

منبع: دیپلماسی ایرانی

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *