جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

بحران در قطر

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین-رسانه ها:جاستین بنوآ، تحلیلگر، نوول آبزرواتور (لوموند) بااشاره به بحران قطر می نویسد بحران سیاسی مهمی به خاورمیانه به شدت آسیب رسانده است اما بازارهای مالی واکنش نشان نمی دهند و دلیلی هم وجود ندارد که تصور کنیم این بحران استثناء خواهد بود

چرا در حالی که بحران سیاسی مهمی به خاورمیانه به شدت آسیب رسانده است، بازارهای مالی واکنش نشان نمی دهند؟ از نظر فرانسیس پرن، کارشناس مسایل مربوط به انرژی، از تابستان ٢٠١۴ تا کنون منطق بازارهای مالی در برابر بحران های سیاسی تغییر کرده است.
روز دوشنبه پنجم ژوئن در آغاز بحران دیپلماتیک در خاورمیانه، قیمت نفت برنت (نفت پایه برای قیمت گذاری نفت در بازارهای بین المللی) چهل و نه دلار و چهل و دو سنت در هر بشکه اعلام شد. روز بعد در بالاترین قیمت به چهل و نه دلار و هشتاد و هشت دلار در هر بشکه افزایش یافت. از آن زمان تا کنون قیمت ها و نوسانات طبیعی را دوباره به دست آورد و این در حالی است که عربستان سعودی دومین تولیدکننده نفت جهانی پس از روسیه و قبل از آمریکا به ویژه کشوری است که قطع روابط دیپلماتیک خود را با قطر در منطقه آغاز کرده است.
فرانسیس پرن، مدیر تحقیقات موسسه روابط بین المللی و راهبردی و کارشناس مسایل مربوط به انرژی، می کوشد علت عدم تغییر قیمت های نفت را در این دوره بحران کشف کند.
مجله نوول ابزرواتور – این واکنش اندک قیمت های نفت را در بحران دیپلماتیکی که به خاورمیانه آسیب رسانده است، چگونه تعبیر می کنید؟
فرانسیس پرن – از لحاظ نظری، اعلام یک بحران تأثیر فوری بر قیمت نفت و گاز دارد. در این منطقه صادرکننده هیدروکربورها وضعیتی که در قطر روی داد، نباید استثناء باشد. با این حال، با توجه به قیمت های کنونی می گویم که سقوط قیمت نفت در تابستان ٢٠١۴ موجب تغییر تفکر بازرگانان نفتی رها شد، گویی که آنها تحولات ژئوپولیتیک را فراموش کرده اند.
مازاد تولید جهانی نفت وجود دارد و حوادث ناگوار سیاسی، دیگر در نظر گرفته نمی شود. این فرضیه شکننده ای است، اما با این حال بر جو بازار حاکم است. و از سوی دیگر اگر درگیری ها در این منطقه از جهان بر قیمت های هیدروکربورها تأثیر داشت، می توانستیم با جنگ در یمن یا حتی جنگ سوریه آن را مشاهده کنیم.
آیا سازمان کشورهای صادرکننده نفت که عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر از اعضای آن هستند، می تواند با این بحران تضعیف شود؟
این امکان همواره وجود دارد، اما به واقع باور نمی کنم. با وجود اتفاقات مختلف، اوپک همواره جان سالم به در برده است. در حال حاضر این سازمان باید با بحران های سیاسی به ویژه با این دو عضو، یعنی عربستان سعودی و ایران، دو رقیب اصلی در این منطقه، مقابله کند. بدین ترتیب دلیلی وجود ندارد که تصور کنیم این بحران استثناء خواهد بود.
کدام کشورها می توانند خود را از این وضعیت خلاص کنند؟
ایران یک برگ برنده واقعی را دارد تا موضع قوی را در رقابت نفتی با عربستان سعودی دوباره به دست آورد، در حالی که عربستان سعودی در بحران دیپلماتیک به سر می برد. از زمان پایان تحریم های تجاری بر ضد آن، این کشور امیدوار است صادراتش را افزایش دهد. ایران سهمیه های اوپک را در نوامبر ٢٠١۶ به منظور کاهش نفت کشورهای عضو نپذیرفت، و سرانجام با افزایش تولید این کشور و رساند آن به ٣,٧ تا ٣.٨ میلیون بشکه در روز موافقت شد. پیروزی در زمانی روی داد که همه کشورهای دیگر از جمله عربستان سعودی مجبور بودند سهمیه خود را کاهش دهند. ایران حتی می خواهد تولید خود را به بیش از ۵ میلیون بشکه در روز تا سال ٢٠٢٠ به گونه ای قابل توجه افزایش دهد.
در این ماجرا به هیچ وجه نباید آمریکا را فراموش کنیم. روز چهارشنبه هفتم ژوئن آنها با افزایش ذخایر تجار نفت خام خود به میزان سه میلیون و سیصد هزار بشکه باعث سقوط قیمت نفت شدند، در حالی که تحلیلگران کاهشی به همان اندازه را پیش بینی می کردند. وانگهی شرکت های خصوصی که نفت شیل را بهره برداری می کنند، از زمان سقوط قیمت نفت در تابستان ٢٠١۴ هزینه های تولید را کاهش داده اند. آنها حتی در نظر دارند تولید خود را افزایش دهند و بدین ترتیب بر بی ثباتی خاورمیانه نقش داشته باشند. از سوی دیگر عربستان سعودی شرکت های خصوصی نفتی آمریکا را ترغیب کرد تا مسئولیت کنترل تولید خود را به عهده بگیرند، اگر بخواهند قیمت نفت در هر بشکه را افزایش دهند.
قطر بزرگ ترین صادرکننده گاز طبیعی مایع در جهان است. آیا بحران می تواند بر صادراتش تأثیری داشته باشد؟
این موضوع را باید پی گیری کرد، زیرا در حال حاضر نمی توانیم به حدس و گمان متوسل شویم. صادرات گاز طبیعی مایع قطر به طور عمده به آسیا و اروپا صادر می شود و چون موانع دریایی وجود ندارد، هیچ نگرانی واقعی وجود ندارد. بر عکس این کشور از طریق خط لوله گازی که از عربستان می گذرد، تولید خود را به کشورهای خاورمیانه، امارات متحده عربی و عمان صادر می کند. بدین ترتیب احتمال دارد امارات یا حتی مصر واردات گاز طبیعی مایع قطر را متوقف سازند. قاهره در سال گذشته حدود ۶٠ درصد نیاز خود به گاز طبیعی مایع را قطر وارد کرد. در تابستان امسال که ژنراتورها با ظرفیت کامل کار می کنند، رژیم مصر باید سوخت لازم را برای دستگاه های تهویه هوا و سایر لوازم الکتریکی تأمین کند. قطع شدن گاز طبیعی قطر برای کشورها مخاطره آمیز است. اما احتمال دارد عربستان سعودی با قطع کردن دسترسی به خط لوله گازی که از سرزمینش می گذرد، این تصمیم را به جای آنها بگیرد.

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ وارشاداسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *