جدیدترین مطالب
نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفههای مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکستهای ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.
تحولات سوریه و خطر گسترش تروریسم به سین کیانگ چین
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سقوط دولت بشار اسد در سوریه رخداد مهمی است که بر نقشآفرینی بسیاری از قدرتهای منطقهای و بینالمللی در منطقه غرب آسیا اثرگذار خواهد بود و این اتفاق از منظر جمهوری خلق چین نیز موضوعی دارای اهمیت تلقی میشود. آنچه در سوریه رخ داد، توانایی ایجاد برخی از تهدیدهای جدی علیه منافع چین را دربردارد و به همین سبب، پکن رویکردی محافظهکارانه در خصوص تحولات سوریه اتخاذ کرده است.
اوکراین: نقطه عطف در همپیمانی راهبردی چین و روسیه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیریهای جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک همپیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیتهای همکاری میان قدرتهای اقتدارگرا را به چالش میکشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بینالمللی معرفی کند.»
منافع، رویکرد و مسئولیت قدرتهای بزرگ در قبال بحران سوریه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقهای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمیتوانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیشبینی کند.»
أحدث المقالات
احتلافات و رجزخوانی در میان مقامات و احزاب اسرائیل / حزب حاکم هشدار داد
تهران-ایرنا-حزب لیکود به عنوان حزبی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از آن برآمده است و بیشترین نمایندگان کنست را در اختیار دارد، در واکنش به استعفای ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی اسرائیل اعلام کرد: هر کسی که برای سرنگونی دولت راستگرا [نتانیاهو] تلاش کند، تا ابد با شرمساری و ننگ یاد خواهد شد.
ایران در بحران قطر احساسی عمل نکرده است
اندیشکده آمریکایی «میدل ایست» در یادداشتی به قلم «آلکس وطن خواه» پیرامون اختلاف بین شورای همکاریهای خلیج فارس پیرامون بحران قطر نوشت: ایران با علاقهای زیادی شاهد اختلاف بین شورای همکاریهای خلیج فارس و قطر است.
در این بین، سئوال نخست فرصت تجاری فوری ایجاد شده برای ایران در این زمینه است و ایران نیز به سرعت نشان داد که مایل به کمک رسانی به قطر در هر حالتی است و در این مسیر فضا و بنادر خود را برای این امر اختصاص داد و هواپیماهای باربری این کشور موادی غذایی را به قطر منزوی شده ارسال میکنند.
نویسنده عنوان میکند: ایران در این میان در حال رقابت با ترکیه برای مبدل شدن به ناجی قطر است و البته به نظر میرسد که ترکیه تاکنون موفقتر عمل کرده است . در حالیکه در این مسئله بعد جغرافیایی به نفع ایران بوده اما این کشور باید مراودات تجاری خود با قطر را از سطح پایین آغاز کند. از قضا، روابط تجاری محدود ایران و قطر از دیرباز تاکنون از طریق امارات متحده عربی تسهیل شده که البته این کشور نیز در برهه کنونی در خط مقدم تلاش برای مقهور ساختن قطر است.
در ادامه این یادداشت آمده است: نمایش ایران به عنوان ناجی قطر «سرمایه گذاری سیاسی» است، به طوریکه وقتی آبها از آسیاب بیافتند ایران میتواند امیدواری بیشتری به پذیرش سخنان خود در بین ارکان رهبری قطر داشته باشد.
از دیدگاه نویسنده، ایران به هیچ عنوان چه درباره اهداف کوتاه مدت تجاری چه آرمانهای بلند مدت سیاسی با رویکرد احساسی تحریک نشده و در رسانههای ایران مطالبی پر از فعالیتهای ضد ایرانی قطر چون حمایت از مخالفان دولت سوریه، حمله شبکه الجزیره قطر به رویکردهای منطقهای ایران و دور کردن حماس از ایران است .
در خاتمه این یادداشت آمده است: در خاتمه باید گفت که بحران قطر دوباره تاکیدی بر واقعیتی مبنی بر این است که ایران از وجود اختلاف در کشورهای همسایه جنوبی خود بهرهمند میشود زیرا این امر مانع از ایجاد ائتلاف ضد ایرانی خواهد شد.
0 Comments