جدیدترین مطالب

بیانیه شورای راهبردی روابط خارجی درباره آتش‌بس جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین: شورای راهبردی روابط خارجی با صدور بیانیه‌ای ضمن تبریک آتش‌بس جنگ غزه به ملت قهرمان فلسطین، اعضای محور مقاومت و همه آزادیخواهان جهان، خطاب به فلسطینیان اعلام کرد: شما بار دیگر به اثبات رساندید که نمی‌توان با قدرت نظامی اراده ملت‌ها را منکوب ساخت. 

پشتیبانی غرب از نقش نیابتی امارات در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: طی حدود ۱۵ سال اخیر امارات نقش متفاوتی از آنچه که تصور می‌رود را به عهده گرفته است؛ یعنی نقشی فراتر از نقش منطقه‌ای و نقشی که دارای ابعاد سیاسی و نظامی است.

نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکست‌های ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.

تحولات سوریه و خطر گسترش تروریسم به سین کیانگ چین

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سقوط دولت بشار اسد در سوریه رخداد مهمی است که بر نقش‌آفرینی بسیاری از قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در منطقه غرب آسیا اثرگذار خواهد بود و این اتفاق از منظر جمهوری خلق چین نیز موضوعی دارای اهمیت تلقی می‌شود. آنچه در سوریه رخ داد، توانایی ایجاد برخی از تهدید‌های جدی علیه منافع چین را دربردارد و به همین سبب، پکن رویکردی محافظه‌کارانه در خصوص تحولات سوریه اتخاذ کرده است.

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

منافع، رویکرد و مسئولیت قدرت‌های بزرگ در قبال بحران سوریه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقه‌ای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمی‌توانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیش‌بینی کند.»

Loading

أحدث المقالات

حماس از حمایت‌های ایران قدردانی کرد

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در غزه ضمن قدردانی از حمایت‌های رهبری، دولت و ملت ایران این حمایت‌ها را در کسب این پیروزی بزرگ بسیار موثر دانست.

استقبال ایران و مصر از برقراری آتش بس در غزه

عراقچی ضمن استقبال از توافق حاصله برای برقراری آتش‌بس در غزه و توقف جنایات رژیم اشغالگر، از تلاش‌های مصر در این زمینه تشکر نمود و اظهار امیدواری کرد ترتیبات پیش‌بینی‌شده در توافق به صورت کامل اجرایی گردد.

توافق باکو و ایروان بر آغاز کار بر سر تعیین مرزهای مشترک  

«کمیسیون دولتی آذربایجان برای تعیین مرزهای مشترک با ارمنستان» روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند که اعضای کمیسیون‌های تحدید حدود آذربایجان و ارمنستان توافق کردند که مجموعه‌ای از اقدامات برای تعیین مرزهای مشترک دو کشور آغاز شود.

توافق باکو و ایروان بر آغاز کار بر سر تعیین مرزهای مشترک  

«کمیسیون دولتی آذربایجان برای تعیین مرزهای مشترک با ارمنستان» روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند که اعضای کمیسیون‌های تحدید حدود آذربایجان و ارمنستان توافق کردند که مجموعه‌ای از اقدامات برای تعیین مرزهای مشترک دو کشور آغاز شود.

احتلافات و رجزخوانی در میان مقامات و احزاب اسرائیل / حزب حاکم هشدار داد

تهران-ایرنا-حزب لیکود به عنوان حزبی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از آن برآمده است و بیشترین نمایندگان کنست را در اختیار دارد، در واکنش به استعفای ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی اسرائیل اعلام کرد: هر کسی که برای سرنگونی دولت راستگرا  [نتانیاهو] تلاش کند، تا ابد با شرمساری و ننگ یاد خواهد شد.

Loading

ایران در بحران قطر احساسی عمل نکرده است

1398/04/03 | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:اندیشکده آمریکایی پیرامون بحران قطر و نقش ایران نوشت: ایران باوجود تلاش برای کمک به قطر، خواهان عدم شکل‌گیری ائتلافی از سوی کشورهای همسایه جنوبی علیه خود است.

اندیشکده آمریکایی «میدل ایست» در یادداشتی به قلم «آلکس وطن خواه» پیرامون اختلاف بین شورای همکاری‌های خلیج فارس پیرامون بحران قطر نوشت: ایران با علاقه‌ای زیادی شاهد اختلاف بین شورای همکاری‌های خلیج فارس و قطر است.

در این بین، سئوال نخست فرصت تجاری فوری ایجاد شده برای ایران در این زمینه است و ایران نیز به سرعت نشان داد که مایل به کمک رسانی به قطر در هر حالتی است و در این مسیر فضا و بنادر خود را برای این امر اختصاص داد و هواپیماهای باربری این کشور موادی غذایی را به قطر منزوی شده ارسال می‌کنند.

نویسنده عنوان می‌کند: ایران در این میان در حال رقابت با ترکیه برای مبدل شدن به ناجی قطر است و البته به نظر می‌رسد که ترکیه تاکنون موفق‌تر عمل کرده است . در حالی‌که در این مسئله بعد جغرافیایی به نفع ایران بوده اما این کشور باید مراودات تجاری خود با قطر را از سطح پایین آغاز کند. از قضا، روابط تجاری محدود ایران و قطر از دیرباز تاکنون از طریق امارات متحده عربی تسهیل شده که البته این کشور نیز در برهه کنونی در خط مقدم تلاش برای مقهور ساختن قطر است.

در ادامه این یادداشت آمده است: نمایش ایران به عنوان ناجی قطر «سرمایه گذاری سیاسی» است، به طوری‌که وقتی آب‌ها از آسیاب بیافتند ایران می‌تواند امیدواری بیشتری به پذیرش سخنان خود در بین ارکان رهبری قطر داشته باشد.

از دیدگاه نویسنده، ایران به هیچ عنوان چه درباره اهداف کوتاه مدت تجاری چه آرمان‌های بلند مدت سیاسی با رویکرد احساسی تحریک نشده و در رسانه‌های ایران مطالبی پر از فعالیت‌های ضد ایرانی قطر چون حمایت از مخالفان دولت سوریه، حمله شبکه الجزیره قطر به رویکردهای منطقه‌ای ایران و دور کردن حماس از ایران است .

در خاتمه این یادداشت آمده است: در خاتمه باید گفت که بحران قطر دوباره تاکیدی بر واقعیتی مبنی بر این است که ایران از وجود اختلاف در کشورهای همسایه جنوبی خود بهره‌مند می‌شود زیرا این امر مانع از ایجاد ائتلاف ضد ایرانی خواهد شد.

منبع: فارس

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر