جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: واشنگتن و سعودی به حصول توافقی که به اعطای تعهدات امنیتی به ریاض منجر خواهد شد «بسیار نزدیک» هستند / معتقدیم راهبرد ادغام اسرائیل در منطقه ایران را در منطقه منزوی خواهد کرد

«متیو میلر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز پنجشنبه در نشست خبری گفت ایالات متحده و عربستان سعودی به حصول توافقی که به اعطای تعهدات امنیتی به ریاض منجر خواهد شد «بسیار نزدیک» هستند. وی اضافه کرد: «چند جزئیات وجود دارند که لازم است کماکان به حل و فصل آنها ادامه دهیم اما فکر می‌کنیم که می‌توانیم در مدت زمان کوتاه بر سر آن جزئیات هم به توافق برسیم.»

انفجار در دمشق

تهران-ایرنا-رسانه های منطقه دقایقی پیش از شنیده شدن صدای انفجار در حومه دمشق خبر دادند.

اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را ابزار نفوذ چین می‌دانند

بر اساس نظرسنجی رویترز/ ایپسوس که همزمان با نزدیک‌تر شدن واشنگتن به ممنوعیت احتمالی اپلیکیشن ویدئویی چینی تیک‌تاک، انجام شد، اکثر آمریکایی‌ها معتقدند که چین از تیک‌تاک برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی آمریکا، استفاده می‌کند.

عراق قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد

دولت عراق از امروز قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد. شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی عراق اعلام کرد که از امروز چهارشنبه اول ماه مه قیمت بنزین بهبود یافته و سوپر در این کشور افزایش یافت. بر اساس بیانیه این شرکت قیمت بنزین بهبودیافته با اکتان ۹۵ از ۶۵۰ دینار (۰.۵۰ دلار) به ۸۵۰ دینار (۰.۶۵ دلار) در هر لیتر و بنزین سوپر با اکتان ۹۸ از ۱۰۰۰ دینار (۰.۷۶ دلار) به ۱۲۵۰ دینار (۰.۹۶ دلار) در هر لیتر رسیده است.

انتخابات شورا‌ها در انگلیس

انتخابات محلی و شورا‌ها، نزدیک‌ترین انتخابات به انتخابات سراسری در انگلیس که به آزمون واقعی برای میزان محبوبیت دو حزب عمده این کشور مبدل شده است. دو حزب محافظه کار و حزب کارگر که دهه هاست قدرت را در این کشور در دست دارند.

Loading

اختلاف نظر روسیه و امریکا در رابطه با ایران

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:آندری اونتیکوف، تحلیلگر روزنامه روسی ایزوستیا بااشاره به نقش ایران در بحران سوریه ،می نویسد روسیه و امریکا در رویکردهای خود پیرامون این که ایران باید در حل و فصل مساله سوریه چه نقشی را ایفا کند، با اختلاف نظراتی مواجه شده اند.

حل و فصل مساله سوریه به خاطر موضع سازش ناپذیر واشنگتن در قبال تهران ناکام می ماند.
روسیه و امریکا در رویکردهای خود پیرامون این که ایران باید در حل و فصل مساله سوریه چه نقشی را ایفا کند، با اختلاف نظراتی مواجه شده اند. از جمله، در رابطه با شعاع های عاری از تشنجات که به پیشنهاد مسکو، تهران و آنکارا تشکیل می یابند. منابعی در وزارت امور خارجه روسیه در این خصوص برای نشریه «ایزوستیا» سخن گفته اند. به گفته آنان، عدم تمایل واشنگتن نه فقط برای همکاری، بلکه برای برقراری ارتباط با جمهوری اسلامی ایران، به طور جدی، باعث توقف روند صلح در سوریه می شود. کارشناسان معتقدند که امریکا در دوران دولت کنونی، موضع ضد ایرانی را در پیش خواهد گرفت و از این رو، مشکل می توان روی حل و فصل مساله جنگ سوریه حساب کرد.
منابعی در وزارت امور خارجه روسیه به نشریه «ایزوستیا» اشاره داشتند که روسیه و امریکا در تلاش های خود در راستای حاصل شدن توافق پیرامون مسائل مرتبط با حل و فصل مساله سوریه، نمی توانند به خاطر رویکردهای گوناگونشان در رابطه با نقش ایران در این روندها، به توافق برسند.
یکی از همصحبتان نشریه با اشاره به این که این اختلافات از جمله، شامل مباحثات عینی پیرامون شعاع های عاری از تشنجات نیز می باشد، گفت: «در مجموع، در رابطه با سوریه، می توان به توافق رسید. در این میان ترک ها، قطری ها و بسیاری دیگر که در نگاه نخست، موضع سازش ناپذیری را در پیش گرفته اند، نیز برای این امر آمادگی دارند. اما، همین که از چگونگی نقشی که جمهوری اسلامی ایران باید و یا می تواند در چارچوب این توافق ها ایفا کند، سخن به میان می آید، امریکایی ها فورا، عقب نشینی می کنند و مانع از هر گونه همکاری با تهران می شوند. افزون بر آن، عربستان سعودی نیز به طور خودکار، از امریکا پیروی می کند».
در دیدار آستانه در اوایل ماه مه، روسیه، ایران و ترکیه در رابطه با تشکیل چهار شعاع عاری از تشنجات به توافق رسیدند. در آن ایام، اعلام شد که در خاک این شعاع ها باید به هر گونه اقدام نظامی پایان داده شود. در این میان، همانطور که پیشتر، سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرد، امریکا از دستیابی به چنین توافق هایی استقبال کرده بود. با این همه، چند روز بعد، خود امریکایی ها در ارتباط با تشکیل این شعاع های عاری از تشنجات ابراز بدبینی کردند. چنین بیاناتی از زبان استوارت جونز، معاون اجرایی وزیر امور خارجه امریکا در امور خاور نزدیک، ایراد شد که در دیدار آستانه به عنوان ناظر شرکت داشت.
به رغم توافق اصولی روسیه، ایران و ترکیه، شعاع های مورد نظر به مطالعه و بررسی کثرت جزئیاتی (از جمله، مرزهای مشخص آن) نیاز دارد و برای مباحثات پیرامون آن، از تمامی طرفین ذی نفع دعوت شده است. در این میان، همانطور که پیشتر، سرگی لاوروف اشاره کرد، امریکا از این روندها کناره گیری می کند.
در روز ٣٠ ماه مه، این وزیر روسی گفت: «اگر امریکا در تکمیل این کانال بسیار محدود از جنبه دستور کار خود (در راستای ممانعت از وقوع حوادثی میان نیروی هوایی روسیه و ائتلاف امریکا)، با پیوستن به امور مربوط به حاصل شدن توافق ها در راستای ابعاد شعاع های عاری از تشنجات موافقت می کرد، این مساله به طور موثرتری حل و فصل می شد».
به گفته وزیر امور خارجه روسیه، نتیجه عدم تطابق مواضع واشنگتن و روسیه در خصوص شعاع های عاری از تشنجات، تفسیر آزاد واشنگتن از توافق مربوط میان مسکو، تهران و آنکارا بوده است. این امر از جمله، در حملات ائتلاف به سرکردگی امریکا علیه مواضع قوای سوریه در جنوب سوریه مورخ ١٨ ماه مه و ۶ ماه ژوئن، نمایان شد.
بوریس دولگوف، کارمند علمی ارشد مرکز مطالعات عربی و اسلامی در انستیتوی خاور شناسی آکادمی علوم روسیه، خاطر نشان کرده که در اصل، امریکا نمی خواهد، با ایران کمترین ارتباطی داشته باشد.
این کارشناس معتقد است: «علت آن این است که هم در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما و هم، در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، جمهوری اسلامی ایران اگر هم به عنوان دشمن امریکا تعبیر نشود، حداقل این است که مخالف منافع امریکا در عرصه جهانی و از جمله، در جنگ سوریه می باشد. همچنین، نباید اسرائیل، متحد اصلی امریکا در منطقه، را نیز از یاد برد که برای این کشور، تهران – تهدید اصلی بشمار می رود. عدم تمایل امریکا برای رسیدن به توافق با روسیه به خاطر ایران – نتیجه اوضاع پیچیده کنونی است. البته، این امر هیچ چیز سازنده ای به همراه ندارد، زیرا بدون مشارکت جمهوری اسلامی ایران، حل و فصل جنگ سوریه غیر ممکن است».
تهران بسیجیان خود را برای شرکت در عملیات نظامی در سوریه اعزام می کند و همچنین، به قوای دولتی سوریه و تشکیلات های متحد حجم کثیری سلاح ارسال می کند. به گفته کارشناسان، دقیقا، ایران و تشکیلات های متحد این کشور و قبل از همه، «حزب الله»، در نبردهای کلیدی شرکت دارند.
دونالد ترامپ بارها، در روند تبلیغات پیش از انتخاباتی خود، از ایران انتقاد کرده بود. او بعد از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری نیز عقیده خود را تغییر نداد. در روزهای اخیر، رئیس جمهور امریکا تهران را پشتیبان مالی تروریسم خواند و «تمامی کشورها و ملت ها» را برای به انزوا کشاندن جمهوری اسلامی ایران فرا خواند.

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ وارشاداسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *