جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

آزادی آمریکایی

این روزها صفحات هر رسانه ای را باز کنید می بینید که اعتراضات جوانان آمریکایی به حمایت چشم بسته حکومت آنها از اسرائیل در صدر اخبار است.

مونولوگ|استعفای هالیوا، آغاز افول ساختار حاکمیتی اسرائیل است

یک کارشناس لبنانی با اشاره به کناره گیری رئیس اداره اطلاعات نظامی اسرائیل از سمت خود، این رخداد را نشان دهنده شروع بحرانی جدید در این رژیم دانست که در گام های آتی با استعفا و برکناری سایر مقامات نظامی و امنیتی اسرائیل از مناصب عالی خود منجر خواهد شد.

هیئتی از حماس فردا به قاهره می رود

خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از رهبران حماس نوشت که هیئتی از جنبش حماس برای انجام مذاکرات درباره آتش‌بس فردا به قاهره می‌رود.

نام «کوکاکولا» همچنان روی زباله‌های پلاستیکی

تهران_ایرنا_کوکاکولا امسال هم عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده زباله پلاستیکی جهان را از آن خود کرد. پژوهشی که چهارشنبه گذشته یعنی ۲۴ آوریل از مجله علمی Science Advances منتشر شد، نشان می‌دهد مسئولیت یک چهارم از کل زباله‌های پلاستیکی مارک‌دار جهان مربوط به فقط ۶ شرکت است. کوکاکولا، پپسی، دانون، نستله، آلتریا و فیلیپ موریس اینترنشنال.

بازداشت ۱۴۷ مظنون پ.ک.ک در استان‌های ترکیه

عملیات مشترک پلیس و نیروهای ژاندارمری ترکیه در سراسر ۲۹ استان این کشور که امروز (یکشبه) انجام شد، به دستگیری ۱۴۷ مظنون حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) منجر شده است

Loading
تحقیقات جدید در اروپا نشان داد

عربستان بزرگترین صادرکننده افراط‌گرایی در جهان

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: تحقیق جدیدی که در انگلیس انجام شده نشان می‌دهد، عربستان مهم‌ترین عامل در رادیکالیزه کردن مسلمانان جهان است. سوزانه شرودر محقق امور اسلامی معتقد است که وهابیت در عربستان با بهره گرفتن از پول‌های نفتی در آلمان نیز تبلیغات گسترده‌ای دارد.

تحقیق جدیدی که در انگلیس انجام شده نشان می‌دهد، عربستان مهم‌ترین عامل در رادیکالیزه کردن مسلمانان جهان است. سوزانه شرودر محقق امور اسلامی معتقد است که وهابیت در عربستان با بهره گرفتن از پول‌های نفتی در آلمان نیز تبلیغات گسترده‌ای دارد.

به گزارش دویچه وله، پروفسور سوزانه شرودر، مردم شناس است و تحقیقات وسیعی در ارتباط با دگرگونی‌های فرهنگی و سیاسی در کشورهای اسلامی و کشورهایی با اقلیت‌های مسلمان دارد. او بیشتر در ارتباط با کشورهای جنوب شرق آسیا، شمال آفریقا و آلمان تحقیق می‌کند.

مرکز تحقیقات جهانی اسلام (FFGI) در شهر فرانکفورت نیز زیر نظر پرفسور سوزانه شرودر هدایت می‌شود. او در مصاحبه‌ای با ماتیاس فون هاین، خبرنگار دویچه وله، به سوالات او در ارتباط با فعالیت‌های مسلمانان افراطی و حمایت‌های مالی عربستان به آنها پاسخ داده که خلاصه آن در زیر می‌آید:

شیوه‌های صدور وهابیت

گزارش موسسه تحقیقاتی “هنری جکسون سوسایتی” در ارتباط با مهم‌ترین حامی مالی گروه‌های افراط‌گرای اسلامی در بریتانیا، عربستان سعودی را معرفی کرده است. گفته می‌شود این کشور در ۵۰ سال گذشته دست‌کم ۷۶ میلیارد یورو صرف صدور جنبش مذهبی وهابیت کرده است؛ جنبشی که اساس ایدئولوژی افراط گرایی اسلامی و جهادگرایی اسلامی در سراسر جهان است.

سوزانه شرودر در توضیح محتوای گزارش موسسه تحقیقاتی “هنری جکسون سوسایتی” می‌گوید چنین آماری او را به هیچ وجه متعجب نکرده است. او توضیح می‌دهد که مشخص بود که عربستان به صدور ایدئولوژی جنبش مذهبی وهابیت مشغول است و این هم مشخص بود که این ایدئولوژی در بخش‌های کلی‌اش همان ایدئولوژی “دولت اسلامی” است.

حانم شرودر تاکید می‌کند که عربستان سعودی تنها به دادن پول بسنده نمی‌کند و منابع تبلیغاتی نیز در اختیار علاقمندان قرار می‌دهد. عربستان افرادی را در نظر می‌گیرد و به آنها فرمان ساخت مساجد، مراکز فرهنگی و آموزشی و غیره را می‌دهد. این مراکز پس از آماده شدن به تبلیغات ایدئولوژیک جنبش وهابیت می‌پردازند.

افزایش فعالیت جنبش وهابیت پس از انقلاب اسلامی ایران

پرفسور شرودر می‌گوید صدور “وهابیت” پس از انقلاب اسلامی ایران افزایش یافت. انقلاب ایران عربستان را به شدت لرزاند و فشار بر عربستان افزایش یافت.

عربستان از آن پس با ارتباط با رابط‌های خود در آسیا، آفریقا و بخش‌هایی از اروپا به تبلیغ برای ایدئولوژی وهابیت پرداخت. مرکز این تبلیغ‌ها در اروپا، یوگسلاوی سابق بود که آنجا جنگ‌هایی میان مسلمانان و مسیحیان رخ داد. 

عربستان می‌دید که مسلمانان این منطقه به پول نیازمندند و همچنین به خاطر شرایط‌شان آماده پذیرش ایدئولوژی افراطی وهابیت هستند. به این ترتیب بود که به تدریج اسلام افراطی در جهان قدرتمندتر شد. رشد این افراط گرایی را می‌توان در جنوب شرقی آسیا، در جنوب تایلند، فیلیپین، اندونزی و بخش‌هایی از مالزی به خوبی مشاهده کرد.

شرودر می‌افزاید، برخی می‌گویند که در این کشورها اسلامی مداراگر وجود دارد، اما طی ۳۰ سال اسلام این منطقه به شدت افراطی شده و پول‌های هنگفت عربستان سعودی نقشی اساسی در این فرایند داشته است.

عربستان همچنین بورس‌هایی برای جوانان روشنفکر این کشورها در نظر می‌گرفت و این جوانان پس از تحصیل در دانشگاه‌های عربستان به کشورشان بازمی گشتند و به تبلیغ ایدئولوژی افراطی وهابیت می‌پرداختند.

خبرنگار دویچه وله در تایید سخنان خانم شرودر به مورد پیر فوگل، یکی از مشهورترین اعضای سلفی آلمان اشاره می‌کند که در مکه تحصیل کرده است. او در ادامه می‌گوید رسانه‌های آلمان به نقل از سازمان‌های امنیتی این کشور در سال گذشته میلادی (۲۰۱۶) اعلام کردند که عربستان در افراطی شدن مسلمانان آلمان به شدت موثر بوده است.

ارتباط نزدیک مقامات سفارت عربستان با گروه‌های افراطی مسلمان 

خبرنگار دویچه وله از پرفسور شرودر می‌پرسد که تا چه حد نظر سازمان‌های امنیتی آلمان با تحقیقاتی که او به عنوان محقق انجام داده همخوانی دارند. شرودر پاسخ می‌دهد که این همخوانی به طور کامل وجود دارد.

خانم شرودر در توضیح این مسئله گفت گاهی حتی مقامات بلندپایه عربستان سعودی نیز مستقیم در این اقدامات دست داشته‌اند. او از یک مقام دیپلماتیک عربستان در برلین یاد می‌کند به نام محمد فقیهی که با شبکه تروریستی هامبورگ در رخداد تروریستی یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی در آمریکا، همکاری کرده است.

 

این مقام دیپلماتیک عربستان که دیگر فعالیتی در سفارت این کشور در برلین ندارد، روابط خوبی با رهبری مسجد نور شهر برلین نیز داشته است. مسجد نور برلین یکی از مراکز تجمع سلفی‌ها در آلمان به شمار می‌آید.

سوزانه شرودر محقق امور اسلامی در عین حال مدعی است: عربستان تنها نیروی حامی مسلمانان افراطی نیست و به عنوان نمونه قطر، کویت و ایران هم در این راستا فعالیت‌هایی دارند.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *