جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | حمله پهپادی اوکراین به پایگاه هوایی روسیه

۲۷ آپریل اوکراینی ها با استفاده از تعدادی پهپاد انتحاری به پایگاه هوایی کوشیوفسکایای در منطقه کراسنودار حملاتی را ترتیب دادند که تعدادی از پهپادها توسط پدافند روسیه سرنگون شدند و تعدادی نیز به اهداف مورد نظر رسیدند.

اختصاص کمک یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به لبنان برای مهار موج مهاجران

تهران- ایرنا- اتحادیه اروپا اعلام کرد، یک بسته کمکی یک میلیارد یورویی در اختیار لبنان قرار خواهد داد که بخش زیادی از آن برای کنترل مرزها و متوقف کردن موج مهاجران و پناهجویان به اروپا اختصاص خواهد یافت.

Loading

آغاز دردسرهای بریگزیت

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: مذاکرات اجرایی برای خروج بریتانیا از "اتحادیه اروپا" به زودی شروع می‌شود. درابتدا بر سر یکی از مسائل، یعنی چندوچون اقامت شهروندان اروپا در بریتانیا، مشکلاتی بروز کرده که به جبهه‌بندی تندی میان دو طرف انجامیده است.

 دوشنبه آینده (۱۷ ژوئیه) دومین دور از گفت‌وگوهای مربوط به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به طور جدی شروع می‌شود و در همین دور از مذاکرات درباره سرنوشت سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر شهروند اروپایی مقیم بریتانیا اختلاف‌نظر جدی پدید آمده است. وضعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار شهروند بریتانیایی در کشورهای اتحادیه اروپا نیز به همین اندازه اهمیت دارد.

رؤسای فراکسیون‌های بانفوذ در پارلمان اروپا در نامه‌ای به دولت بریتانیا تهدید کرده‌اند، چنانچه این کشور با شهروندان اروپایی مقیم بریتانیا رفتار بهتری در پیش نگیرد، پارلمان اروپا می‌تواند خروج از اتحادیه (بریگزیت) را وتو کند.

ترزا می، نخست وزیر بریتانیا به طور رسمی اعلام کرده بود که پس از بریگزیت نیز حق اقامت شهروندان اروپایی در بریتانیا را به رسمیت می‌شناسد. نمایندگان پارلمان اتحادیه اروپا اما عقیده دارند که این امر کافی نیست.

نمایندگان پارلمان در پاسخی رسمی به اظهاریه دولت بریتانیا گفته‌اند که موضع آن کشور در قبال سرنوشت شهروندان اروپایی مقیم بریتانیا قابل‌قبول نیست، زیرا در اظهاریۀ مزبور، حقوق کنونی شهروندان اروپایی پس از سال ۲۰۱۹ و انجام بریگزیت به طور کامل تضمین نشده است.

اعضای رهبری نمایندگان پارلمان اروپا یادآوری می‌کنند که یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر شهروند بریتانیا در اتحادیه اروپا از حقوق کامل و یکسان برخوردار هستند، درحالیکه بریتانیا قصد دارد با شهروندان کشورهای اروپایی در آن کشور مانند “انسان‌های درجه دو” برخورد کند.

نخست آن که وضعیت اقامت شهروندان اروپایی، نه به شکل عمومی و با حقوق مساوی، بلکه به صورت انفرادی مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ دیگر آن که فرد مقیم چنانچه به مدت دو سال از بریتانیا خارج باشد، تمام مزایای اقامت را از دست می‌دهد. افزون بر این در مورد خانواده و بستگان فرد مقیم و مدارک تحصیلی او نیز در سند محدودیت‌هایی قید شده است.

نمایندگان پارلمان اروپا بر این نکته پافشاری می‌کنند که تا زمان انجام بریگزیت یعنی ۳۰ مارس ۲۰۱۹ دادگاه اروپا تنها مرجع رسیدگی به وضعیت شهروندان کشورهای اروپایی باشد؛ درحالیکه دولت بریتانیا با این امر یکسره مخالفت کرده است.

نخست وزیر در موضعی ضعیف

اختلاف‌نظر به روشنی نشان می‌دهد که بریگزیت به سادگی و بدون مرافعه قابل ‌حصول نیست.

ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، که به تازگی در یک انتخابات مهم پارلمانی شکست سیاسی سنگینی را متحمل شد، اکنون از احزاب مخالف تقاضا کرده که در اجرای روند “بریگزیت” از او پشتیبانی کنند. بدین ترتیب او از موقعیت ضعیف خود باخبر است.

خانم نخست وزیر در پیش‌نویس سخنرانی آینده خود “واقعیت” را قبول کرده، می‌گوید که موقعیت او با زمانی که عهده‌دار پست نخست وزیری شد، فرق کرده است.

از زمانی که حزب محافظه‌کار، اکثریت مطلق خود را در مجلس بریتانیا از دست داد، می از همه سو برای کناره‌گیری زیر فشار است. آندرو میچل، یکی از سران بانفوذ حزب محافظه‌کار به تازگی آشکارا گفته است: خانم می شانسی ندارد و باید مقام را ترک کند.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *