جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading
سومین و چهارمین پیش‌نشست همایش ملی توسعه سواحل مکران به میزبانی شورا برگزار شد

در جستجوی پاسخ برای سوالات کلیدی توسعه مکران

شورای راهبردی آنلاین : شورای راهبردی روابط خارجی روز چهارشنبه میزبان سومین و چهارمین پیش‌نشست همایش ملی توسعه سواحل مکران بود که با محوریت حکمرانی و تاکید بر دیپلماسی اقتصادی دریامحور برگزار شد.

به گزارش سایت شورای راهبردی روابط خارجی، در این نشست‌ها جمعی از اندیشمندان و مسئولان سیاسی و اقتصادی حضور یافتند و در آن پیشران‌های توسعه دانش بنیان در سواحل مکران، مشارکت‌ها و رقابت‌های منطقه ای و جهانی را تحلیل و بررسی کردند.

در سومین پیش‌نشست همایش، دکتر سورنا ستاری، رییس کمیسیون علمی-فناوری شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه ایران در بخش اقتصاد دریایی ضعیف است، ادامه داد: کشوری که دارای چندین کیلومتر مرز دریایی است، مناسب نیست که از این ظرفیت در حوزه امنیت غذایی استفاده نکند. ایران سالی ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار غذای دام وارد می‌کند، در حالی که می‌تواند از ظرفیت‌های دریایی برای تولید غذای دام بهره ببرد.

ستاری، پرورش ماهی در قفس، توسعه پرورش میگو و گردشگری را از مزیت‌های اقتصادی مکران نام برد و یادآور شد: ما برای توسعه سواحل مکران باید اجرایی فکر کنیم و نیاز به مدیرانی داریم که در کانکس‌ها مستقر شوند. همچنین نیاز است تا از ایده و طرح‌های جوانان بومی حمایت شود.

دکتر سید عباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی نیز در پیش‌نشست چهارم همایش، با اشاره به اینکه همایش ملی توسعه سواحل مکران در اسفند ماه برگزار خواهد شد و مجموعه‌ای از نهادها و سازمان‌ها در آن مشارکت دارند، تاکید کرد روشن ساختن سیاست‌های کلی در خصوص چگونگی توسعه مکران ضرورت دارد.

وی گفت: معتقدیم توسعه مکران که یک پروژه عظیم است در خلاء اتفاق نمی‌افتد. طبیعی است که باید از همه جنبه‌های سیاسی، حقوقی و اقتصادی به این مساله نگاه کرد.

 

قوانین برای ورود سرمایه‌گذار خارجی کفایت نمی‌کنند

در ادامه محمد خزائی، دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی با تاکید بر اهمیت مسایل امنیتی در این منطقه تصریح کرد: در پنجاه سال گذشته بیش از هفت هزار میلیارد تومان برای این منطقه هزینه کردیم، اما این رقم برای توسعه آن بسیار پایین است. اولین زنگ توجه و خطر برای منطقه مکران در برنامه توسعه ششم توسط مقام معظم رهبری به دولت ابلاغ شد، اما از سال ۸۸ تا امروز چه اتفاق مثبت افتاده است؟ برنامه اجرایی، مالی و ساختار اداری و فنی توسعه مکران چیست؟

خزائی تاکید کرد: غیرممکن است با منابع مندرج در بودجه کشور بتوانیم این کار را انجام دهیم. برای توسعه این منطقه با همه ایده‌آل‌هایی که مطرح شده است، چند ده میلیارد دلار نیاز داریم. نقش بخش خصوصی و امنیت بخش خصوصی کجاست؟ باید توجه کنیم و به این سوال دقیق و جدی پاسخ دهیم که آیا می‌خواهیم مکران توسعه یابد؟ اگر سرمایه گذار خارجی قرار است بیاید، آیا قوانین ما کفایت می‌کند؟ بنده می‌گویم کفایت نمی‌کند. تضمین‌ها بسیار اهمیت دارند و بحث فاینانس‌ها در این رابطه مهم هستند که باید به این مسایل پرداخته شود.

 

توسعه مکران با منابع داخلی نه ممکن است، نه مطلوب

همچنین، غلامرضا انصاری، معاون پیشین دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه نیز در این نشست گفت: مکران می‌تواند اقتصاد ایران را در جهت توسعه صنعتی و تجاری با نگاه دریامحور سوق دهد و آینده ایران را نجات دهد به ویژه در حوزه آب. هم‌چنین مکران برای تجارت ایران با جهان و منطقه برای تامین و جبران عقب‌ماندگی‌های ایران در سال‌های اخیر می‌تواند بسیار مفید باشد. امروز غرب آسیا با سرعت در مسیر رقابت اقتصادی در حرکت است و ایران به خاطر قوانین دست و پاگیر از این حرکت بازمانده است.

وی ادامه داد: بدون نگاه برون‌نگر منطقه‌ای و بین‌المللی با داشتن یک طرح جامع و تفصیلی روشن از سوی نظام که در دسترس عموم باشد نمی‌توان این پروژه را انجام داد یا ارزش واقعی مکران را بتوانیم بروز و ظهور دهیم. از طرفی معتقدم توسعه مکران با منابع داخلی نه ممکن است نه مطلوب.

انصاری با بیان اینکه مکران ظرفیت جذب میلیون‌ها نفر جمعیت را برای اهداف اقتصادی دارد که از نگرانی کمبود آب در حال کوچ به شمال کشور هستند، اضافه کرد: سواحل مکران به خاطر  ارتباط با جنوبگان بسیار قابل توجه است و حقوق ایران در قطب جنوب را تامین می‌کند و به ظرفیت‌های بزرگ ایران اضافه می‌کند. به علاوه که این منطقه به لحاظ ترانزیت انرژی برای منطقه و دنیا مهم و حساس است.

 

ضرورت توجه به کریدور شمال – جنوب برای توسعه اقتصادی

در ادامه این نشست که به میزبانی سوی شورای راهبردی روابط خارجی و با همکاری اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، سید رسول موسوی، مدیرکل غرب آسیا و دستیار وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه باید توسعه مکران را با طرح کریدور شمال – جنوب پیوند دهیم، گفت: هیچ توسعه‌ای ممکن نیست مگر اینکه خود را در یکی از کریدورهایی که در منطقه و پیرامون ایران در حال انجام است، تعریف کنیم.

وی در ادامه به تشریح استراتژی‌های منطقه‌ای و پیرامون ایران برای توسعه اقتصادی، از جمله راهبردهای مورد توجه هند، ژاپن، کره جنوبی، روسیه، اروپا، ترکیه و پاکستان پرداخت.

موسوی با تاکید بر اینکه ما باید پروژه توسعه‌ اقتصادی و تجاری‌مان را بر روی کریدور شمال – جنوب بگذاریم، گفت : یکی از مقامات آمریکایی گفته است سرمایه گذاری ایران در مسیر شمال جنوب تهدید بزرگی برای آمریکا است.

 

نباید مکران چهره و برآیند امنیتی پیدا کند

همچنین دکتر سیروس علیدوستی، دبیر کمیسیون امنیتی دفاعی شورای راهبردی روابط خارجی نیز گفت: یکی از ابعاد توسعه مکران روایت‌سازی نسبت به این منطقه است، تصویری که از این منطقه و از ایران وجود دارد چندان مثبت نیست و این مساله مانع جذب همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است. چهره این منطقه باید به گونه‌ای باشد که ارزش مثبت ایجاد کند. نباید این منطقه چهره و برآیند امنیتی پیدا کند، باید نگران امنیتی سازی این منطقه باشیم باید برای این هم روایت مناسب ایجاد کنیم.

 

سواحل مکران فرصتی برای توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان

دکتر مهدی الیاسی، معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری هم سواحل مکران را فرصت مناسبی برای توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌های نوآورانه ذکر کرد و ادامه داد: برای این منظور باید اولویت‌ها و رویکرد‌ها مشخص باشد و ما نیز در معاونت علمی سعی داریم برنامه‌های توسعه‌ای این منطقه، مزیت محور باشد تا بتواند در زمینه رفع چالش‌ها مؤثر باشد.

نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران چهارمین همایش ملی توسعه سواحل مکران را اسفند ماه امسال با مشارکت مجموعه‌ای از نهادها و سازمان‌ها در بندر جاسک برگزار می‌کند.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *