جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

نقش رسانه در دموکراسی ها چیست و چرا اهمیت دارد؟

نقش رسانه در دموکراسی ها چیست و چرا اهمیت دارد؟

سید رحمان موسوی و پریسا و پورعلی در یادداشت مشترکی برای دیپلماسی ایرانی می نویسند: رسانه ها در مشارکت دموکراتیک نقش اساسی دارند. فضایی برای تبادل نظر، بحث و گفت وگو ایجاد می‌کند؛ فضایی که گاهی از آن به عنوان «حوزه عمومی» یاد می‌شود. این یک کانال ارتباطی بین سیاستمداران و مردم را فراهم می کند، به سیاستمداران اجازه می دهد تا عقاید و پیشنهادات خود را به اشتراک بگذارند، اطلاعاتی را که به مردم برای مشارکت نیاز دارند، و اجازه می دهد تا صدای مردم توسط سیاستمداران شنیده شود. رسانه ها همچنین از طریق گزارش دهی و بررسی مستقیم مانند مصاحبه ها، به پاسخگویی سیاستمداران کمک می کنند.

ببینید | فیلم لو رفته از بایدن درباره توافق با ایران؛ خبری در راه است؟

ویدئویی از بایدن در حال انتشار است که نشان از تکاپوی آمریکا برای از سرگیری مذاکرات با ایران دارد. در این ویدئو بایدن به لزوم توافق با ایران و پیشگیری از ایجاد فرصت برای ترامپ سخن می‌گوید. منبع: viral vids

رژیم صهیونیستی به کمیسر عالی آنروا روادید نداد

تهران-ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که رژیم صهیونیستی به کمیسر عالی آژانس امدادرسانی و کاریابی ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) روادید ورود به سرزمین های اشغالی را صادر نکرده است.

Loading

دلایل تعویق تشکیل کابینه در رژیم صهیونیستی

۱۴۰۰/۰۲/۱۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه درباره دلایل تعویق تشکیل کابینه در اسرائیل گفت؛ انشقاق در احزاب راست‌گرا و عدم توفیق بنیامین نتانیاهو در اجماع‌سازی میان هم‌حزبی‌هایش باعث شده که وی تاکنون موفق به تشکیل کابینه نشود.

حسین آجرلو در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «در 23 مارس چهارمین انتخابات رژیم صهیونیستی در طول این دو سال برگزار شد و با توجه به نتایج حاصله، حتی احزاب همسو نیز نتوانستند آرای لازم را برای تشکیل کابینه به دست‌ آورند، لذا همچنان بن‌بست سیاسی در سرزمین‌های اشغالی ادامه دارد.»

وی در توضیح اینکه چرا نخست‌وزیر مکلف موفق به تشکیل کابینه نمی‌شود، گفت: «اولین علت این است که در صحنه سیاسی اسرائیل، بنیامین نتانیاهو تلاش دارد تا نخست‌وزیری خود را تمدید کند و حزب لیکود نیز کرسی‌های قابل‌توجهی دارد تا بتواند به‌عنوان اکثریت پارلمان انتخاب شود، اما در مقابل مخالفت‌ شدید احزاب، افراد و جریان‌های مختلف با این خواسته نتانیاهو مشاهده می شود.»

آجرلو با اشاره به دوقطبی شکل گرفته از مخالفان و موافقان تداوم نخست‌وزیری نتانیاهو تأکید کرد: «هرچند به نظر می‌رسد موافقان ادامه نخست‌وزیری نتانیاهو منسجم‌تر هستند، اما تعداد مخالفان بیشتر است و لذا مانع از قدرت‌یابی مجدد نتانیاهو خواهند شد.»

این کارشناس مسائل خاورمیانه دلیل دیگر تشکیل نشدن کابینه را سیر تحولات سیاسی در رژیم اسرائیل دانست و افزود: «به‌طور سنتی رقابت در رژیم اسرائیل بین جریانات راست‌گرا و چپ‌گرا بوده و به‌نوعی چپ‌گراها تا سال 1977 تقریباً اغلب کابینه‌ها را تشکیل می‌دادند ولی از دهه 90 به بعد راست‌گراها صحنه سیاسی رژیم را به دست گرفتند که تا به امروز تقریباً این وضعیت باقی مانده است.»

آجرلو ادامه داد: «امروز راست‌گراها به‌قدری در صحنه سیاسی رژیم صهیونیستی قدرت گرفته‌اند که درنتیجه هم‌اکنون رقابت بین راست و راست‌های افراطی است. پیش‌ازاین جریان‌های راست به دلیل آنکه در یک تعارض جدی با چپ‌ها بودند متحدتر بودند ولی اکنون اختلاف بین جریان‌های مختلف راست‌ تشدید شده و همین مسئله تشکیل کابینه را با مشکل مواجه کرده است.»

این کارشناس همچنین با اشاره به اینکه هنوز احزاب چپ و عرب دارای کرسی‌های قابل قبولی هستند تأکید کرد: «اما چون راست‌ها تمایلی ندارند کابینه‌ای تشکیل دهند که عرب‌ها و چپ‌ها در آن حضور داشته باشند، بن‌بست سیاسی تشدید شده است

وی دلیل افول چپ‌ها را نخست افول آن‌ها در سطح دنیا و سپس نداشتن یک رهبر قوی دانست.

همچنین آجرلو چالش جدی نظام انتخاباتی پارلمانی را نبود افراد مؤثر و شاخص عنوان کرد و گفت: «در حال حاضر احزاب متعددی درصحنه حضور دارند و در سرزمین‌های اشغالی یک‌چند قطبی سیاسی شکل‌گرفته که نتیجه آن بن‌بست سیاسی است.»

آجرلو به نقش متحدان خارجی در روند تحولات انتخاباتی رژیم صهیونیستی نیز اشاره کرد و گفت: «متحدان خارجی تل‌آویو تمایل دارند احزاب میانه‌رو‌تر به قدرت برسند اما در داخل رژیم به احزاب تندروتر تمایل دارند که این مسئله باعث شده متحدان سابق رژیم اسرائیل یعنی اروپا و آمریکا حمایت بیش‌ازحدی که از دولت‌‌های مختلف تل‌آویو داشتند را کاهش دهند.»

این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه هیچ‌یک از احزاب حاضر در انتخاب حاضر به ائتلاف نشدند، گفت: «به‌عنوان‌مثال حزب میانه‌رو آقای لاپید که 17 کرسی به دست آورده می‌تواند با چپ‌ها ائتلاف کند اما با راست‌های افراطی نمی‌تواند همکاری داشته باشد.»

آجرلو با تأکید بر اینکه هم نتانیاهو و هم لاپید تلاش داشتند که دولت تشکیل دهند گفت؛ اما هیچ‌کدام نتوانستند 61 کرسی لازم کنست را برای تشکیل کابینه به دست آورند. به همین دلیل رئیس ‌رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسید که رهبر اکثریت که همان شخص نتانیاهو است را به‌عنوان مأمور تشکیل کابینه معرفی کند.

وی افزود: «نتانیاهو برای تشکیل کابینه به لحاظ قانونی یک 28 روز و یک دو هفته فرصت دارد که اکنون تقریباً یک هفته از فرصت اولیه باقی‌مانده و پس‌ازآن دو هفته دیگر فرصت دارد تا کابینه را تشکیل دهد.»

آجرلو به تلاش‌های نتانیاهو برای تشکیل کابینه اشاره کرد و توضیح داد: «به‌عنوان‌مثال وی سعی کرد با یک سری شعارهای راست‌گرایانه، احزاب راست‌گرا را منسجم کند اما توفیقی نداشت.»

وی در نهایت به سناریویی که اخیراً برای تشکیل کابینه ارائه شده پرداخت و توضیح داد: «یکی از احزاب راست‌گرا که جزو هم‌پیمانان نتانیاهو است طرحی ارائه داده مبنی بر اینکه نخست‌وزیر مستقیماً توسط مردم انتخاب شود. این در حالی است که رژیم صهیونیستی در سال 1996 و سال 2001 چنین سیستمی را اجرا کرد تا از بن‌بست خارج شود.»

آجرلو تأکید کرد: «این طرح بدین‌صورت است که افرادی که جزو 4 حزب اصلی هستند در یک انتخاب مستقیم توسط مردم انتخاب شوند. هرچند این طرح از پشتوانه حزبی برخوردار نیست و در سال‌هایی که این سیستم اجرا شد احزاب به‌شدت ناراضی بودند و در نهایت به شکست انجامید.»

کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد در نظام‌های پارلمانی چنین طرحی نتیجه نخواهد داشت زیرا اگر نخست‌وزیر توسط رأی مستقیم مردم انتخاب شود دیگر به کنست پاسخگو نخواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *