جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا اخراج ۱۱ هزار لبنانی را به تاخیر انداخت/ علت؛ درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، شامگاه جمعه پنجم مرداد در یادداشتی اعلام کرد که به دلیل درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله در جنوب لبنان، آمریکا برای حدود یازده هزار و پانصد شهروند لبنانی که هم اکنون در آمریکا هستند، مجوز کار صادر می‌شود و از اخراج از این کشور معاف هستند.

افزایش مبتلایان به کرونا در ژاپن

رسانه های محلی ژاپن روز گذشته (جمعه) گزارش دادند موارد ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور در حال افزایش است و کارشناسان بهداشتی خواستار اقدامات پیشگیرانه در طول فصل تعطیلات تابستانی هستند.

بلینکن: ما سخت تلاش می‌کنیم تا به آتش بس در غزه دست یابیم

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در نشست وزرای خارجه اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) گفت که ایالات متحده “با پشتکار روزانه” برای دستیابی به آتش بس در نوار غزه و یافتن راهی برای صلح و امنیت تلاش می‌کند.

Loading

ابعاد راهبردی مذاکرات وین

۱۴۰۰/۰۲/۰۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در رومانی و مجارستان با اشاره به مذاکرات برجامی در وین میان ایران و گروه 1+4 گفت: ایران تنها باید زمانی به تعهدات برجامی خود برگردد که با گرفتن تضمین‌های لازم، راستی‌آزمایی‌هایی را انجام داده باشد.

علی‌اکبر فرازی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به مذاکراتی که در وین در حال انجام است، خاطرنشان کرد: صرف اینکه دو طرف اعلام می‌کنند برای رفع مشکل گام‌های مثبتی برداشته‌شده، امیدوارکننده است و نشان می‌دهد اراده سیاسی در میان طرفین وجود دارد تا به نقاط مشترکی برسند.

وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت لغو همه تحریم‌ها و پرهیز از مذاکرات فرسایشی و تلاش آمریکا برای تحمیل حرفی باطل به ایران، این بیانات را باعث افزایش قدرت و اعتمادبه‌نفس گروه مذاکره‌کننده ایرانی ارزیابی کرد و گفت: قطعاً مذاکرات نباید فرسایشی شود و هیئت دیپلماتیک ما هم اعتقاددارند که باید هر چه زودتر به جمع‌بندی برسند. علاوه بر آن هیئت ایرانی با توجه به تجربه‌ای که از دور قبلی مذاکرات به دست آورده است، باید راه را بر هرگونه زیاده‌خواهی‌های آتی ببندد.

 

ایرانی‌ها در مسائل امنیتی و دفاعی کوتاه نمی‌آیند

این دیپلمات پیشین کشورمان بابیان اینکه به‌طور طبیعی ممکن است جناح‌های سیاسی اختلاف نظراتی درباره برخی مسائل داشته باشند، گفت: نباید این اختلاف نظرات جناحی، ناآگاهانه منافع ملی را هدف بگیرد و گروه مذاکره‌کننده را تضعیف کند. ضمن اینکه نظرسنجی‌هایی که در جامعه ایرانی و جامعه ایرانیان خارج از کشور انجام‌شده، مانند همیشه، مؤید این است که ایرانیان به‌هیچ‌وجه حاضر نیستند بر سر مسائل امنیتی و دفاعی خود کوتاه بیایند.

فرازی به اقداماتی که باهدف تحت‌فشار قرار دادن ایران ازجمله حملات به تأسیسات هسته‌ای و همچنین اعمال تحریم‌ها اشاره کرد و ادامه داد: هر چه تحریم‌ها و خباثت‌های طرف‌های مقابل بیشتر شود و فشار بیاورند تا امتیازات نامشروعی بگیرند، مردم بر سر مسائل دفاعی و امنیتی‌شان مصمم تر می شوند. اقداماتی که انجام دادند موجب شد مردم بیشتر به این مسئله پی ببرند که مسائل دفاعی و امنیتی برایشان بسیار اهمیت دارد.

وی بابیان اینکه قطعاً گروه مذاکره‌کننده ایرانی از چارچوب‌های برجام خارج نشده است، گفت: آمریکا با خروجش از برجام و در پیش گرفتن سیاست فشار حداکثری، تلاش کرد ایران را مجبور به پذیرش شرایطش کند، اما باوجود همه فشارهایی که به مردم آمد، آن‌ها تحمل کردند تا این دوره به پایان رسید و این موضوع باعث شد ایران با دست‌پر به مذاکرات برگردد.

 

ضرورت راستی آزمایی در مذاکرات

فرازی با تأکید بر اینکه باید همه تحریم‌ها علیه کشورمان لغو شود، یادآور شد: به دلایل مسائل فنی این اقدام ممکن است تدریجی و زمان‌بر باشد، اما این هشیاری طرف ایرانی را می‌طلبد که تضمین‌های لازم را حتماً کسب کند و تنها زمانی به تعهدات برجامی خود برگردد که حتماً راستی‌آزمایی‌ها را انجام داده باشد. برای نمونه حتماً باید مشکلات تراکنش‌های مالی رفع و نفت به‌راحتی صادر شود و بیمه‌های بزرگ بتوانند با ایران وارد معامله شوند.

 

مذاکرات با غرب، نافی نگاه راهبردی به شرق نیست

در ادامه این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به‌ضرورت توجه هم‌زمان به روابط ایران با سایر کشورها و نگاه راهبردی به شرق، افزود: اشکال عمده‌ای که در برخی تحلیل‌ها وجود دارد، این است که وقتی ما سیاست نگاه به شرق و یا توافقنامه راهبردی 25 ساله با چین را مطرح می‌کنیم، حتماً با بلوک‌های دیگر باید قطع رابطه کنیم. سیاست نگاه به شرق سیاست درستی است که هیچ‌گاه مغایرتی با توسعه مناسبات ما با غرب ندارد. ما هم‌زمان می‌توانیم با هر دو طرف روابط خود را در راستای منافع ملی توسعه دهیم.

فرازی تأکید کرد: آنچه ما احتیاج داریم تنظیم و متوازن کردن روابط خارجی‌مان است، سیاست خارجی ما باید با همه دنیا، جز آن‌ها که نامشروع می‌دانیمشان، در تعامل باشد. اتفاقاً کشورهایی مانند چین و روسیه هم مایل هستند با ایرانی وارد مذاکره شوند و قراردادهای معنادار ببندند که مطمئن شوند در جهان جایگاه دارد. وقتی می‌توانیم منافذ تنفسی متعدد داشته باشیم که رابطه متناسب و متوازن در چارچوب منافع ملی با همه دنیا داشته باشیم.

وی گفت: البته طبیعی است که چین را به‌عنوان شریک استراتژیکمان انتخاب کردیم، اما به معنای این نیست که رابطه خوب با چین در گرو تخریب رابطه با غرب است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به‌ضرورت توجه به سیاست‌هایی که به‌واسطه آن‌ها تحریم‌ها بر کشورمان بی‌اثر شوند، تصریح کرد: برداشتن و یا بی‌اثر کردن تحریم‌ها خودبه‌خود به معنای این نیست که ما در حوزه اقتصاد حتماً به توسعه و پیشرفت خارق‌العاده و پرسرعتی می‌رسیم. باید تحریم‌ها رفع شود، اما هم‌زمان با آن ما باید در مدیریت منابع آگاهانه عمل کنیم.

به گفته فرازی؛ صرف برداشتن تحریم‌ها ممکن است گشایش‌های مناسبی در زندگی روزمره ما ایجاد کند، اما وقتی برداشته شدن تحریم‌ها مبارک است که ما در داخل نهادسازی کرده باشیم و مدیریت داخلی بتواند به بهترین وجه از منابع حاصله استفاده و تولید ثروت کند. اگر قرار باشد منابع حاصل از برداشتن تحریم‌ها مجدداً به توزیع بینجامد، دردی را دوا نمی‌کند، بلکه باید در تولید و اقدامات زیربنایی تزریق شود. برداشتن تحریم‌ها باید ما را در بازار سرمایه گذاری و اقتصاد بدون نفت فعال کند.

 

فرانسوی‌ها باید سیاست متوازن‌تری داشته باشند

این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین با اشاره به مواضع طرف‌های مذاکره‌کننده در رابطه با برجام ازجمله فرانسه، گفت: مواضع دولت مکرون دراین‌باره فراز و نشیب‌های زیادی داشته است و نشان می‌دهد دولت مکرون آن‌طور که بایدوشاید منافع خود را در خاورمیانه و یا جهان پیرامونی ما خوب تشخیص نداده است. اگر فرانسوی‌ها فکر می‌کنند تنها می‌توانند از طریق خودرو و بازار خودرو وارد ایران شوند و سرمایه‌گذاری اندکی کنند، نشان می‌دهد که شناخت کافی از مسائل ایران ندارند.

وی تأکید کرد: فرانسوی‌ها باید سیاست متوازن‌تری داشته باشند تا بتوانند در امور زیربنایی، نفت و گاز و صنایع سنگین حضور یابند و با ایران سرمایه‌گذاری مشترک داشته باشند. لازم است فرانسه بیش از گذشته به ایران نزدیک شود و سیاست‌های ایران را درک کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *