جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حادثه تیراندازی در ایالت کارولینا در آمریکا؛ سه افسر پلیس جان باختند + فیلم

تهران- ایرنا- جانی جنینگز رئیس اداره پلیس شهر شالوت در ایالت کارولینای شمالی آمریکا عصر دوشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه افسر پلیس این اداره در جریان یک حادثه تیراندازی هدف اصابت گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.

تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا

در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره تحت تعقیب قرار گرفتن مقامات سیاسی و نظامی ارشد رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی در غزه توسط دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه) افزایش یافته، برخی از اعضای کنگره آمریکا  این دادگاه را تهدید به اقدام انتقام‌جویانه کردند.

دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد + فیلم

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا پس از هشدار به دانشجویان برای پایان دادن به تجمعات حامی فلسطین و نیز جمع کردن چادرهای خود و مقاومت و اصرار دانشجویان بر خواسته های ضد اسرائیلی خود، تعلیق آنان را از ادامه تحصیل آغاز کرد.

Loading

دلایل و اهداف افزایش بودجه دفاعی آمریکا

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل آمریکا درباره درخواست جو بایدن برای افزایش بودجه وزارت دفاع این کشور گفت که این روند در زمان دونالد ترامپ آغاز شده است.

دکتر طهمورث غلامی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «درواقع در دوره باراک اوباما بودجه وزارت دفاع آمریکا با شیب ملایمی رشد می‌کرد و حتی برخی سال‌ها افزایش چندانی نداشت؛ اما با به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، ‌او به‌یک‌باره افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی بودجه وزارت دفاع را تصویب کرد. درخواست ترامپ برای این افزایش بودجه در تمام ۴ سال ریاست جمهوری او از کنگره مطرح می‌شد.»

وی افزود: «حال جو بایدن نیز در نخستین سال ریاست جمهوری خود درخواست افزایش بودجه وزارت دفاع از کنگره را کرده است؛ در نگاه اول به نظر می‌رسد با توجه به برنامه آمریکا برای خارج کردن نیروهای نظامی خود از افغانستان و عراق، درخواست افزایش بودجه چندان توجیه معقولی نداشته باشد؛ اما واقعیت این است که هرچند ایالات‌متحده نسبت به سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ درگیری کمتری در مسائل خاورمیانه دارد اما سطح رقابت‌های آن با روسیه و به‌ویژه چین افزایش پیدا کرده است.»

غلامی با اشاره به اینکه در نگاه کارشناسان سیاسی و نظامی آمریکا، وزارت دفاع یکی از اصلی‌ترین ارکان رقابت با روسیه و چین خواهد بود، تأکید کرد: «به این خاطر این نهاد مهم می‌بایست در عرصه اصلاح زیرساخت‌ها،‌ توسعه آموزش، تقویت و به‌روز کردن تجهیزات نظامی و همچنین افزودن رکن جدید به نیروهای نظامی آمریکا یعنی نیروهای فضایی اقدام کند.»

به گفته این کارشناس به نظر می‌رسد افزایش بودجه وزارت دفاع در راستای تقویت ظرفیت‌های راهبردی آمریکا در عرصه تسلیحات نظامی و نیز ارتقای سطح آموزش‌ها باشد.

این کارشناس در تشریح دلایل این تصمیم بایدن گفت: «بخش زیادی از درخواست بایدن در راستای اجرایی کردن و عملیاتی ساختن تشکیل نیروی فضایی است که قانون آن در زمان ترامپ به تصویب رسید و توسط او اعلام شد. کارشناسان آمریکا معتقد هستند علیرغم آنکه آمریکا پایبند به تعهدات مربوط به سلاح‌های اتمی است، روسیه و چین مسیر دیگری را در پیش‌گرفته‌اند.»

غلامی ادامه داد: «در این میان پکن عضو هیچ‌یک از پیمان‌های مربوط به کنترل و محدود کردن سلاح‌های راهبردی نیست و از آزادی عمل بیشتری برای توسعه قابلیت‌های نظامی خود برخوردار است. به این خاطر تاکید دارد که ایالات‌متحده باید ضعف و شکاف موجود در حوزه موشک‌های بالستیک و راهبردی را جبران کند.»

کارشناس مسائل آمریکا با بیان این موضوع که از زمان جنگ سرد برخی پیمان‌های دوجانبه بین آمریکا و روسیه شکل‌گرفته ادامه داد: «طبق آن پیمان‌ها دو طرف متعهد شده‌اند در حوزه برد موشک‌های خود و نیز برخی از کلاهک‌های اتمی مانند سلاح‌های راهبردی میان‌برد این محدودیت‌ها را بپذیرند و درعین‌حال زرادخانه‌های اتمی خود را توسعه ندهند. همچنین دو طرف تعهداتی در ارتباط با موشک‌های بالستیک پذیرفته‌اند.»

وی تأکید کرد: «دولت آمریکا در زمان ترامپ مدعی شد که پیمان‌های موجود دو ضعف اساسی دارد؛ نخست اینکه چین و دولت‌هایی مانند ایران و کره شمالی عضو این پیمان‌ها نیستند و به‌راحتی به توسعه موشک‌های بالستیک خود می‌پردازند. این امر سبب شده که برخلاف چین،‌ ایالات‌متحده در حوزه توسعه موشک‌های بالستیک و قابلیت‌های اتمی خود عقب بماند که این عقب‌ماندگی منجر به خلق تهدیداتی از طرف چین علیه آمریکا می‌شود.»

به گفته این کارشناس، ضعف دوم این است که دولت مسکو علیرغم تعهداتی که در این پیمان‌ها پذیرفته است به مفاد آن‌ها پایبند نیست و به‌صورت مداوم به توسعه قابلیت‌های اتمی و موشکی خود می‌پردازد. ازاین‌رو ترامپ از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد (INF) خارج شد.

غلامی با بیان این موضوع که درخواست برای توسعه قابلیت‌های موشکی و اتمی آمریکا به‌شدت توسط کنگره مطرح می‌شود، گفت: «به این دلیل در بحث بودجه وزارت دفاع زمانی که دولت در اختیار دمکرات‌ها و کنگره در اختیار جمهوری‌خواهان بوده این اختلاف خود را نشان می‌دهد؛ زیرا دمکرات‌ها به تلاش برای کنترل و محدود کردن سلاح‌های اتمی باور دارند. در این رابطه تغییر موضع بایدن یک چرخش اساسی در رویکرد دمکرات‌ها به شمار می‌رود؛ زیرا بایدن همانند ترامپ و برخلاف دولت باراک اوباما به دنبال افزایش بودجه نظامی آمریکا است که بدون شک بخشی از آن در بخش اتمی و موشک‌های بالستیک هزینه خواهد شد.»

غلامی در نهایت تأکید کرد: «ازاین‌رو درخواست افزایش بودجه وزارت دفاع با استقبال کنگره مواجه خواهد شد زیرا آن‌ها همواره نسبت به انعقاد پیمان‌های هسته‌ای با روسیه و تعهداتی در حوزه محدود شدن ظرفیت‌های موشکی و اتمی آمریکا مخالف بود‌ه‌اند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *