جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

راهپیمایی میلیونی یمنی‌ها در همبستگی با ملت فلسطین در نوار غزه

بزرگترین میدان صنعا بعد از ظهر امروز (جمعه) شاهد حضور میلیون‌ها نفر در راهپیمایی «وفاداری یمن به غزه آزاد» برای حمایت از ملت فلسطین و تأیید آمادگی برای ورود به فاز چهارم تشدید تنش توسط نیرو‌های مسلح یمن علیه «مثلث تجاوز» بود.

Loading

دلایل عدم تشکیل کابینه در لبنان

۱۴۰۰/۰۱/۲۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه درباره دلایل تعلل سعد حریری در تشکیل کابینه لبنان گفت: «دولت لبنان در چند سال اخیر به‌خصوص بعد از انتخابات سال ۲۰۱۸ دچار یک بحران داخلی شده است؛ به این صورت که دولت‌هایی که روی کار آمده‌اند در پی برخی مسائل همچون اعتراضات داخلی یا عدم تفاهم سیاسی داخلی نتوانستند کابینه تشکیل دهند یا به ادامه کار بپردازند.»

حسین آجرلو در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «در این خصوص شاهد بودیم که در چند سال اخیر، چه آقای حسان دیاب و چه آقای سعد حریری موفق به تشکیل دولت نشدند که به نظر می‌رسد این مسئله، هم برخی دلایل داخلی و هم برخی دلایل خارجی را شامل می‌شود.»

وی ادامه داد: «نخستین عوامل، عوامل داخلی است؛ زیرا مشکلات اقتصادی لبنان در چند سال اخیر در پی برخی عوامل ازجمله تحریم‌های بین‌المللی علیه برخی گروه‌های لبنانی مانند حزب‌الله و به‌ویژه تحریم‌ دولت سوریه بر اساس قانون سزار تشدید شده است. باید توجه داشته باشیم که بخش عمده تجارت لبنان با دولت سوریه است و به‌جز فلسطین اشغالی تنها همسایه لبنان، دولت سوریه است.»

این کارشناس همچنین به شیوع بیماری کرونا و آثار آن بر اقتصاد لبنان و انفجار بندر بیروت اشاره‌کرده و گفت این عوامل نیز در بحرانی‌تر شدن شرایط لبنان تأثیر داشت.

به گفته آجرلو، افتراق سیاسی در لبنان نیز ازجمله مسائل مهم و اثرگذار در بحران سیاسی این کشور به شمار می‌رود. وی در این رابطه گفت: «بعد از جنگ داخلی، در حال حاضر این افتراق سیاسی به نقطه اوج خود نزدیک شده است.»

این کارشناس با اشاره به اینکه لبنان اکنون تحمل جنگ داخلی را ندارد تأکید کرد: «لذا این افتراق بین جریان‌های سیاسی به سمت یک بحران رفته و به بن‌بست‌های سیاسی منجر شده است.»

آجرلو همچنین توضیح داد: «افتراق سیاسی بین میشل عون و سعد حریری به‌عنوان دو بازیگر اصلی تشکیل دولت که باید با هم همکاری داشته باشند نیز مزید بر علت شده است»

وی عامل مهمی که می‌تواند منجر به تشکیل کابینه در لبنان شود را تفاهم تقریبی اکثر گروه‌های سیاسی لبنان عنوان کرد و گفت: «به نظر می‌رسد سعد حریری نه‌فقط با رئیس‌جمهور بلکه با اکثر جناح‌ها بر سر تشکیل دولت اختلاف دارد و به دنبال این است که از فضا و بن‌بست‌های سیاسی استفاده کرده و مهره‌های مدنظر خود را بدون توافق کلی در کابینه بگنجاند.»

آجرلو ادامه داد: «این در حالی است که اکثریت پارلمان لبنان در اختیار نیروهای طرفدار ۸ مارس است و سعد حریری به‌عنوان یکی از نیروهای ۱۴ مارس از پشتوانه سیاسی برخوردار نیست بلکه تحولات منطقه‌ای باعث شده که ایشان به‌عنوان نخست‌وزیر مکلف انتخاب شود.»

این کارشناس در خصوص دلایل بین‌المللی نیز توضیح داد: «لبنان از دیرباز همواره محل کشمکش قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی بوده است؛ به‌خصوص در شرایط فعلی، بازیگران در این کشور بسیار نقش‌آفرین هستند.»

وی با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد سطح اختلافات بین بازیگران بین‌المللی بر سر لبنان عمیق‌تر شده است ادامه داد: «همین شکاف‌ها و اختلافات مانع از توافق قدرت‌های بزرگ در موضوع لبنان شده است. این در حالی است که درگذشته لبنان در یک نقطه‌ای برای عبور از بحران و تشکیل کابینه به نتیجه می‌رسید اما اکنون شکاف‌ها بیش از آن است که به‌سادگی از این مرحله عبور کنند.»

آجرلو تأکید کرد: «یک نویسنده فلسطینی به‌درستی لبنان را میدان خاورمیانه توصیف کرده است؛ زیرا دعواهای منطقه‌ای و بین‌المللی در لبنان بروز و ظهور پیدا می‌کند.» وی ادامه داد اگر در لبنان دولت تشکیل شود نشان‌دهنده آن است که امکان توافق بین قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی وجود دارد اما اگر برای تشکیل دولت به تفاهم نرسند بیانگر یک بحران عمیق در منطقه است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه اظهار داشت: «کارشکنی‌های شدید عربستان سعودی و امارات متحده عربی از یک‌سو و فعال شدن ایالات‌متحده آمریکا برای جلوگیری از حضور نیروهای نزدیک به جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه حزب‌الله لبنان در کابینه بیانگر عمق اختلافات منطقه‌ای و بین‌المللی است که بحران سیاسی در لبنان را تشدید کرده است.»

وی ادامه داد: «در سطح منطقه نیز تنش‌ها بین تهران و ریاض تشدید شده و اغلب توافقات به بن‌بست رسیده است.»

آجرلو همچنین با اشاره به تلاش‌های دولت فرانسه برای حل بحران سیاسی در لبنان گفت: «البته این تلاش‌ها نیز در راستای اهداف عربی-غربی قرار دارد و دور کردن حزب‌الله از قدرت همچنان در دستور کار است منتها با یک شیوه تدریجی‌تر.»

این کارشناس مسائل خاورمیانه تأکید کرد که به نظر می‌رسد طرح فرانسه نیز مقبول طرفین نیست.

وی در پایان گفت حتی اگر اخباری مبنی بر تشکیل دولت لبنان منتشر شود به دلیل فضای داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی، دولتی ضعیف و بدون ‍پشتوانه خواهد بود. چراکه شرایط لبنان چه در داخل چه در عرصه منطقه بسیار حساس است و همین مسئله، تشکیل دولتی که بتواند چالش‌های عمیق لبنان در عرصه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را حل‌وفصل کند دور از دسترس کرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *