جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

بلومبرگ: «دستیابی قریب‌الوقوع» آمریکا و عربستان به یک توافق امنیتی / این توافق نسخه جدیدی از چارچوبی است که با هدف انزوای ایران تنظیم شده / آمریکا و عربستان قصد دارند به نتانیاهو، پیشنهاد دهند که به عنوان بخشی از توافق عادی‌سازی به این توافق بپیوندد

خبرگزاری بلومبرگ از افزایش سرعت مذاکرات میان آمریکا و عربستان سعودی در دوره اخیر و نزدیک بودن دو کشور به دستیابی به یک «توافق امنیتی» خبر داد. «مقامات مرتبط با مذاکرات» که به نام آن‌ها اشاره نشده، در گفتگو با این رسانه ابراز «خوش‌بینی» کردند که چنین «توافق تاریخی» تا چند هفته آینده بدست آید.

سازمان ملل: بازسازی غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد

گزارشی که پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت، از سوی سازمان ملل منتشر شد، بیان کرد که اگر روند بازسازی نوار غزه مطابق با روند بازسازی‌ها در درگیری‌های قبلی انجام شود، بازسازی منازل در نوار غزه ممکن است تا قرن آینده طول بکشد.

Loading

سناریوی ریاست جمهوری نتانیاهو برای خروج رژیم صهیونیستی از بن‌بست سیاسی

۱۴۰۰/۰۱/۲۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی با بیان اینکه افکار عمومی اسرائیل معتقد است عامل طولانی شدن بن‌بست سیاسی شخص نتانیاهو و قدرت پرستی او است، گفت: گروه‌های سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسیده‌اند که اسرائیل باید بدون نتانیاهو به مسیر خود ادامه دهد.

علی عبدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به شرایط سیاست داخلی در رژیم صهیونیستی و مأمور شدن مجدد بنیامین نتانیاهو به تشکیل کابینه، خاطرنشان کرد: شرایط برای نتانیاهو، شرایط خوبی نیست و با وضعیتی که حاکم شده بسیار بعید به نظر می‌رسد که او بتواند کابینه‌ای را تشکیل دهد.

وی با بررسی آرایی که احزاب مختلف در انتخابات اخیر به دست آورده‌اند، افزود: اگر هفت کرسی حزب «یمینا»، متعلق به نفتالی بنت هم به آرای نتانیاهو اضافه شود او 54 کرسی خواهد داشت و هنوز هفت کرسی برای تشکیل کابینه کم دارد. با این شرایط لیکودی‌ها پیشنهاد داده‌اند که با توجه به پایان رسیدن دوره ریاست جمهوری ریولین، نتانیاهو به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شود و شخص دیگری از جناح راست یا حزب لیکود، به‌جای نتانیاهو کرسی نخست‌وزیری را در اختیار بگیرد.

 

عمر کوتاه دولت احتمالی آتی

این تحلیلگر مسائل رژیم صهیونیستی با بیان اینکه نتانیاهو تا پیش‌ازاین به‌طورجدی این پیشنهاد را رد می‌کرد اما با توجه به شرایط فعلی تاکنون مخالفت عمده‌ای نشان نداده و در حال بررسی آن است، گفت: این شرایط دو وضعیت را پیش رو می‌گذارد؛ حتی اگر نتانیاهو بتواند دولت را تشکیل دهد فرجامی بهتر از کابینه قبلی طول نخواهد داشت و عمر دولتش چند ماه بیشتر نخواهد کشید.

وی تأکید کرد: نتانیاهو شخصیت بسیار دیکتاتور و خودرایی دارد و با هر کس ائتلاف کند بعد از مدتی به خاطر خودرایی و البته دخالت‌های بیش‌ازحد سارا نتانیاهو در امور سیاسی اسرائیل که دیگر محرز شده وضعیت به بن‌بست کشیده می‌شود؛ بنابراین همچنان بن‌بست سیاسی و هزینه‌های آن، فرسایش و تشدید چالش‌های داخلی و سرخوردگی‌ها مطرح خواهد بود که قطعاً نه برای نتانیاهو و نه برای رژیم اسرائیل و مردمش مطلوب نیست.

عبدی با بیان اینکه این شرایط، فشار مضاعفی را برای نتانیاهو به همراه دارد، ادامه داد: عملاً همه هزینه‌ها و مشکلات متوجه نتانیاهو شده است و در افکار عمومی داخلی رژیم این فکر در حال تثبیت شدن است که مقصر این وضعیت و کش‌دار شدن بن‌بست سیاسی شخص نتانیاهو و قدرت پرستی او است.

 

نتانیاهو رو به افول است

وی با اشاره به کاهش مشارکت در این دوره از انتخابات، گفت: جریان راست پله‌پله در حال تنزل است و نتانیاهو با دوران اوجش فاصله گرفته و حتی می‌توان گفت که رو به افول است.

این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی سناریوی دیگر را لغو انتخابات اخیر و برگزاری انتخابات مجدد یعنی پنجمین دوره کنست طی حدود یک سال عنوان کرد و اضافه کرد: اگر انتخابات مجددی در دستور کار باشد بازهم یکی از گزینه‌های محتمل وقوع همین شرایط فعلی است.

عبدی با تأکید بر اینکه این وضعیت معلول شخص نتانیاهو است، به سیاست خارجی او برای حفظ قدرت، خصوصاً ایران‌هراسی اشاره کرد و گفت: نتانیاهو هم این شرایط را می‌فهمد و بالاخره باید توازنی برقرار کند. او نمی‌تواند این وضعیت را به همین شکل رها کند.

 

نتانیاهو مقصر طولانی شدن بن‌بست سیاسی

این تحلیلگر تحولات رژیم صهیونیستی ادامه داد: به نظر می‌رسد انتخاب ایشان برای تشکیل کابینه مسئله‌ای را حل نمی‌کند و با این وضعیت گروه‌های سیاسی و بخشی از اقشار و افکار عمومی داخلی اسرائیل به این نتیجه رسیده که اسرائیل باید بدون نتانیاهو به مسیر خود ادامه دهد و او بیش از این نمی‌تواند باری بر دوش اسرائیل باشد.

به گفته عبدی؛ به‌احتمال بسیار زیاد نتانیاهو با گرفتن این امتیاز که پرونده‌های فسادش بسته شود و تحت پیگرد قانونی قرار نگیرد، چه در دوره ریاست جمهوری و چه بعدازآن، به مسئله ریاست جمهوری رضایت دهد و کنار بکشد تا درنتیجه آن حداقل باعث تداوم حضور جریان و جناح راست و حاکمیت آن در اسرائیل شود.

 

تلاش نتانیاهو برای گرفتن تضمین عدم پیگیری پرونده فسادش

وی با بیان اینکه دستگاه قضایی اسرائیل توان کافی برای مقابله با نتانیاهو حداقل در این شرایط ندارد و به دنبال اهرم فشار است، گفت: دستگاه قضایی تا وقتی ایشان در کنست حضور دارد قطعاً نمی‌تواند کاری از پیش ببرد. باید از قدرت کناره‌گیری کند تا بتوانند با او برخورد کنند. نتانیاهو هم این را می‌فهمد، بنابراین می‌خواهد شرایطی را برای خود رقم بزند تا برخوردی با او صورت نگیرد و در صورت گرفتن تضمین کنار می‌آید.

عبدی افزود: اگر به او تضمین ندهند، این شرایط ادامه خواهد یافت، چراکه او به‌شدت دچار خودشیفتگی است و نمی‌تواند هرگونه برخوردی را تحمل کند، به‌خصوص اینکه دادگاهی برای او ترتیب دادند و او را مکلف کردند که حتماً حضور فیزیکی در آن داشته باشد. بنابراین به نظر می‌رسد در شرایط فعلی گزینه‌ای بهتر از این نخواهد داشت تا هم پرونده‌های فسادش بسته شود و هم کرسی ریاست جمهوری را بگیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *