جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

ابعاد و پیامدهای سفر نخست‌وزیر عراق به عربستان

۱۴۰۰/۰۱/۲۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه نخست‌وزیر عراق تلاش می‌کند بخشی از مشکلات فراوان اقتصادی‌اش را از طریق عربستان و کشورهای عربی حل کند، تأکید کرد: از سوی دیگر عربستان هم خیزی برای عراق برداشته تا از طریق پشتوانه اقتصادی، نفوذش را افزایش دهد.

دکتر سید رضی عمادی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه در سفر مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق، به عربستان چند نکته اساسی وجود دارد، خاطرنشان کرد: آقای کاظمی تلاش می‌کند در سیاست خارجی عراق نقش قومیت، یعنی عربیت، برجسته باشد و با برجسته شدن نقش قومیت، نقش مذهب کم‌رنگ‌تر می‌شود.

وی ادامه داد: آقای الکاظمی به دنبال این است که روابط عراق را با کشورهای عربی تقویت کند. در 11 ماهی که ایشان روی کار آمده بارها تلاش کرده به عربستان سفر کند و خواهان این بود که اولین سفر خارجی‌اش به عربستان باشد که میسر نشد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا مهم‌ترین چالش آقای الکاظمی در عراق را چالش اقتصادی عنوان کرد و یادآور شد: اگر او بتواند این چالش را حل کند یا کاهش دهد بقایش در قدرت تضمین شده است، اما اگر نتواند برای این چالش راهکاری بیندیشد، به نظر می‌رسد باید به‌زودی از قدرت خداحافظی کند؛ بنابراین الکاظمی برای نیل به این هدف دست روی کشورهای ثروتمند عربی مانند عربستان و امارات گذاشته و در سفر به عربستان هم تمام توافق‌هایی که انجام شد، توافق‌های اقتصادی بود.

 

تلاش الکاظمی برای بهره‌گیری از منابع مالی عربستان

عمادی افزود: الکاظمی تلاش می‌کند از منابع مالی عربستان سعودی بهره بگیرد و پیش‌ازاین هم قراردادهایی را با عربستان منعقد کرده بود که در قالب آن زمین‌هایی در غرب و جنوب عراق به عربستان واگذار شد تا در آن‌ها دامداری و کشاورزی کند. در این سفر هم عربستان 3 میلیارد دلار به صندوق مشترک عراق و عربستان واریز کرد. همه این‌ها مؤید این نکته است که آقای الکاظمی تلاش می‌کند بخشی از مشکلات فراوان اقتصادی‌اش را از طریق عربستان و کشورهای عربی حل کند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه عراق حدود 8 میلیون کارمند دارد که اگر همه درآمد نفتی برای حقوق آن‌ها صرف شود بازهم حقوق این افراد پرداخت نمی‌شود، اضافه کرد: از طرف دیگر، عربستان هم انگیزه زیادی برای تقویت روابط با عراق دارد. بااینکه این دو کشور 25 سال رابطه دیپلماتیک نداشتند، اما عربستان کاملاً از سقوط رژیم بعثی صدام ناراضی بود، چراکه آن رژیم را سدی برای نفوذ جمهوری اسلامی می‌دید.

وی تأکید کرد: عربستان سعودی از طریق تقویت روابط در حوزه اقتصادی، یا هر حوزه دیگر، تلاش می‌کند بر نفوذ ایران در عراق تأثیر بگذارد. این موضوعی است که الکاظمی هم آن را می‌داند.

عمادی ادامه داد: علاوه بر مخالفتی که گروه‌های مقاومت با آقای الکاظمی دارند، او از طرف آمریکا نیز تحت‌فشار است. هر میزان نفوذ گروه‌های مقاومت در ساختار قدرت عراق کاهش پیدا کند الکاظمی با فراغ بال بیشتری در عراق حکومت خواهد کرد، بنابراین هم عربستان به خاطر رقابت منطقه‌ای خواستار تقویت روابط است و هم آقای الکاظمی به خاطر مشکلات اقتصادی و تمایل برای تداوم حضور در قدرت، چنین هدفی را دنبال می‌کند.

 

خیز عربستان برای عراق

این کارشناس مسائل غرب آسیا با تأکید بر اهمیت این سفر، در خصوص دستیابی به نتایج آن گفت: نتیجه‌بخش بودن این مذاکرات را گذر زمان مشخص خواهد کرد؛ اما به‌هرحال عربستان خیزی برای عراق برداشته تا از طریق پشتوانه اقتصادی نفوذش را افزایش دهد و موقعیت جمهوری اسلامی را در صورت امکان با چالش مواجه کند.

وی با اشاره به اظهارات الکاظمی مبنی بر اینکه در روابط همزمان با ایران، ترکیه و عربستان موفق بوده ایم، افزود: البته او در این زمینه تا حدودی دستاورد داشته، اما معتقدم او گسترش روابط با عربستان و ترکیه را بیشتر از ایران پیگیری می‌کند، چون از گذشته روابط با ایران در سطح خوبی بوده، اما با آن دو کشور کمی فراز و نشیب‌هایی طی کرده و آقای الکاظمی اخیراً تلاش کرده که روابط با ترکیه و عربستان را تقویت کند.

 

صدور برق عربستان به عراق

عمادی با اشاره به توافق میان ریاض و بغداد در رابطه با تأمین برق عراق، گفت: عربستان توافق کرده بخشی از برق عراق را تأمین کند، البته عراق بدهی زیادی هم در این رابطه به ایران دارد.

در ادامه این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به مواضع گروه‌های مختلف سیاسی در عراق نسبت به سفر نخست‌وزیر عراق به عربستان، اضافه کرد: در این خصوص اجماعی وجود ندارد؛ مثلاً امام جمعه نجف، به پیشینه سیاه عربستان در عراق اشاره کرد، اما مقتدی صدر و جریان صدر از آن استقبال کردند. درواقع مخالفان بیشتر نگاه امنیتی به عربستان دارند و معتقدند عربستان از گذشته تاکنون تلاش داشته ناامنی را در عراق ترویج کند و اکنون نیز با کلیدواژه اقتصاد تلاش می‌کند که پروژه ناامنی و تضعیف دولت را پیگیری کند و نمونه آن‌هم حمایت از تروریسم داعشی است.

عمادی به عنصر نامطلوب نامیدن اولین سفیر عربستان در عراق بعد از 25 سال قطع روابط اشاره کرد و گفت: بخشی از گروه‌های عراقی کاملاً به عربستان بی‌اعتماد هستند، اما در کل در داخل عراق هم اجماعی در این خصوص که مثلاً آقای الکاظمی نباید در راستای روابط با عربستان حرکت کند، نیست و اختلاف‌نظر زیادی در این زمینه دیده نمی‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *