جدیدترین مطالب

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

اسماعیل فروغی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران تا سه هفته پیش از آن هر نوع حملات تحقیرآمیز اسرائیل را تحمل می کرد و فقط از طریق نیروهای متحدش در منطقه در برابر آن رژیم می جنگید، اما این بار برای اولین بار با حمله ی گسترده ی موشکی و پهپادی از خاک خود بر اسرائیل، مستقیماً وارد میدان جنگ شده، اسرائیل را به دوئل و جنگ تن به تن دعوت کرده است.

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

اسماعیل فروغی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران تا سه هفته پیش از آن هر نوع حملات تحقیرآمیز اسرائیل را تحمل می کرد و فقط از طریق نیروهای متحدش در منطقه در برابر آن رژیم می جنگید، اما این بار برای اولین بار با حمله ی گسترده ی موشکی و پهپادی از خاک خود بر اسرائیل، مستقیماً وارد میدان جنگ شده، اسرائیل را به دوئل و جنگ تن به تن دعوت کرده است.
Loading

فرسایش نرم برجام یکی از نبردها در سطح جهانی است

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا (ECFR) در یک بولتن پژوهشی با بیان اینکه 'فرسایش نرم برجام یکی از نبردها در سطح جهانی است'، بر لزوم بازاندیشی اروپا در ماهیت نظام بین المللی و ائتلاف سازی های جدید برای مقابله با دولت آمریکا تاکید کرد.

در بولتن این موسسه اروپایی در ارتباط با وضعیت نظم جهانی آمده است: برخی از نبردها در سطح جهانی آغاز شده که تصمیم دولت آمریکا برای خروج از توافق آب و هوایی پاریس ، حمله به مقررات حل و فصل مناقشه در سازمان تجارت جهانی ، و فرسایش نرم توافق هسته ای ایران از جمله این نبردها هستند.
این موسسه پژوهشی اروپایی می افزاید: تمام این مسائل نشان می دهند که بزرگترین چالش اروپا در سالهای آینده بازاندیشی در روابط دو سوی آتلانتیک و ماهیت نظام بین المللی است.
این گزارش خاطرنشان می کند: هر چند درخصوص قابل اعتماد بودن تضمین های امنیتی آمریکا تردیدهایی ایجاد شده و دولت آمریکا نهادهای جهانی را مورد حمله قرار داده و شخص ترامپ هم غیر قابل پیش بینی است ، اما تغییر ذهنیت اروپایی نسبت به آمریکا از یک جزء نظم جهانی به بزرگترین منبع بی نظمی جهانی ، بسیار دشوار است.
گزارش شورای روابط خارجی اروپا می افزاید: اروپا در بلندمدت نباید آتلانتیک گرایی را رها کند اما در کوتاه مدت باید تلاش کند که با رییس جمهوری آمریکا به نحو دیگری برخورد کند و در درجه اول لازم است که اهرمهای خود را در برابر آمریکا افزایش دهد. اروپایی ها همچنین باید نسبت به ائتلاف سازی با دیگران اقدام کنند و از طریق همکاری با قدرت های دیگر ، به تقویت نهادهای جهانی در برابر سیاست تجدیدنظرطلبی ترامپی کمک کنند.
در ادامه این مطلب آمده است: هر چند اروپایی ها نباید نسبت به انگیزه های چین یا دیگر قدرتها هیچ توهمی داشته باشند اما صرف فرایند ایجاد تنوع در روابط سیاست خارجی اروپا ، می تواند تاثیر مثبتی بر رفتار آمریکا داشته باشد.
به گزارش ایرنا ، هر چند در بولتن شورای روابط خارجی اروپا توضیحی در ارتباط با ‘فرسایش نرم’ توافق هسته ای با ایران ارائه نشده اما مشخص است که منظور سیاست های کارشنی و بهانه جویی دولت ترامپ در روند اجرای برجام است.
این درحالی است که اتحادیه اروپا و قدرتهای بزرگ اروپایی با حمایت قاطع از توافق هسته ای ایران و 1+5 به عنوان سندی بین المللی و مورد حمایت شورای امنیت سازمان ملل، این پیام را به روشنی ارسال کرده اند که هرگونه کارشکنی آمریکا در برجام تنها انزوای بیشتر آن کشور را در پی دارد.
‘فدریکا موگرینی’ مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه گذشته در آغاز کنفرانس سال 2017 سفیران سیاسی کشورهای عضو این اتحادیه دربروکسل، از توافق هسته ای به عنوان یکی از نمونه های شیوه اتحادیه اروپا در سیاست خارجی مبتنی بر گفتگو و دیپلماسی یاد کرد و گفت:این توافقی بین دو کشور نبود؛ بارها این را تکرار کرده ام و احساس می کنم که ناچاریم در ماههای آینده هم بارها این موضوع را تکرار کنیم. ‘آنگلا مرکل’ صدر اعظم آلمان نیز روز شنبه از برجام به عنوان نمونه موفقی از دیپلماسی یاد کرد که باید به عنوان یک الگو مورد استفاده قرار گیرد.
شورای روابط خارجی اروپا یک موسسه پژوهشی اروپایی است که در سال 2007 تشکیل شده و هم اکنون در 7 پایتخت اروپایی دفتر دارد و تحلیلهایی در ارتباط با مسائل مهم جهانی بر اساس خط مشی اروپا ارائه می دهد.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *