جدیدترین مطالب

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

حمله اسرائیل به کنسولگری ایران صلح منطقه را به خطر انداخت

سفیر و معاون نمایندگی پاکستان در سازمان ملل خواستار توقف ماشین جنگی اسرائیل در نسل‌کشی مردم غزه شد و افزود: تلاش رژیم اشغالگر اسرائیل برای گسترش جنگ غزه به ویژه تجاوز به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، صلح منطقه‌ را تهدید کرده است.

وزیر اسرائیلی: کل غزه را نابود کنید

وزیر دارایی رژیم اسرائیل از موساد خواست که تمام سران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را ترور کند و ارتش اسرائیل نیز غزه را به طور کامل ویران کند.

Loading

سیاست منفعت‌طلبانه رژیم صهیونیستی در قبال جنگ اوکراین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اگرچه کابینه رژیم صهیونیستی کمک به اوکراین را ضرورتی اخلاقی می‌پندارد، اما در عین حال، اذعان می‌دارد که همکاری با روسیه برای اهداف امنیتی آن حیاتی است.

وب سایت شورای روابط خارجی آمریکا در گزارشی که الیوت آبرامز آن را تنظیم کرده است، به سیاست رژیم صهیونیستی در قبال جنگ اوکراین پرداخته است که گزیده‌ای از آن در پی از نظرتان می‌گذرد.

 

واکنش اسرائیل به حمله روسیه به اوکراین چگونه بوده است؟

اسرائیل تلاش می‌کند خود را به عنوان یک میانجی بالقوه میان روسیه و اوکراین معرفی کند. نفتالی بنت یکی از معدود رهبران متحد غرب است که همزمان با مسکو و کی‌یف در تماس است و چندین مرتبه با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و زلنسکی رئیس جمهور اوکراین گفت‌و‌گو کرده است. اسرائیل ارتباطات فرهنگی قوی با هر دو کشور دارد. تقریباً 15 درصد از جمعیت اسرائیل، مهاجرانی با ریشه روسی و اوکراینی هستند.

پیام‌های دولت اسرائیل عمدا مبهم بوده است. در حالی که بنت از هرگونه محکوم کردن پوتین یا روسیه اجتناب می‌کند، یایر لاپید، وزیر امور خارجه اسرائیل، مواضع تندتری در قبال مسکو داشته است. اگرچه اسرائیل به اوکراین پیشنهاد کمک‌های بشردوستانه داده است، اما از ارسال کمک‌های نظامی به این کشور یا پیوستن به تحریم‌های غرب علیه روسیه خودداری می‌کند. تعداد ریادی از الیگارش روس، اعم از دو تابعیتی یا یهودی غیراسرائیلی، به اسرائیل پناه برده‌اند. دولت اسرائیل تلاش کرده است تا جایگاه خود به عنوان پناهگاه امن یهودیان، البته بدون تضعیف تحریم‌های متحدان و شرکای خود را حفظ کند. در ماه مارس، اسرائیل به همراه140 عضو دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه‌ای رسماً روسیه را محکوم کرد.

 

آیا اسرائیل برای حمایت شدیدتر از اوکراین تحت فشار است؟

اسرائیل با فشارهای داخلی و خارجی برای حمایت بیشتر از اوکراین مواجه است. اکثریت اسرائیلی‌ها (76 درصد) از اوکراین حمایت می‌کنند. اسرائیل شاهد تظاهرات متعدد طرفداران اوکراین بوده است، از جمله تجمع اوایل ماه مارس در تل آویو که هزاران نفر در آن شرکت داشتند. تظاهرکنندگان همچنین مقابل سفارت روسیه و اقامتگاه نخست وزیر بنت تظاهرات کردند.

در همین حال، زلنسکی از دولت اسرائیل خواسته است برای حمایت از اوکراین اقدامات بیشتری انجام دهد. دولت جو بایدن از تلاش‌های میانجی‌گرانه اسرائیل حمایت کرده است. آمریکا به رغم درک نگرانی‌های امنیتی دولت اسرائیل، آن‌ها را به اتخاذ مواضع قوی‌تر تشویق کرده است. ویکتوریا نولند، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، درباره الیگارش‌های یهودی – روسی که به اسرائیل پناهنده شده‌اند، گفت: «شما نمی‌خواهید به آخرین پناهگاه پول‌های کثیف تبدیل شوید که به جنگ‌های پوتین دامن می‌زنند.»

 

وضعیت روابط اسرائیل با روسیه و اوکراین قبل از جنگ چگونه بود؟

اسرائیل نزدیکترین روابط با روسیه را در میان کشورهای همسو با غرب دارد. از اواخر دهه 1990، اسرائیل روابط دیپلماتیک و اقتصادی قوی با فدراسیون روسیه ایجاد کرد. آریل شارون و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیران اسرائیل، روابط کاری ویژه‌ای با پوتین برقرار کردند. در تبلیغات انتخاب مجدد نتانیاهو در سال 2019 از تصاویر مشترک نتانیاهو و پوتین استفاده می‌شد.

شاید دلیل اصلی عدم تمایل رسمی اسرائیل به انتقاد شدید از پوتین، حمایت روسیه از نظام سوریه باشد، جایی که نیروهای روسیه و ایران در آنجا حضور دارند. اسرائیل تفاهمی با ارتش روسیه داشته است که نیروهای اسرائیلی را قادر می‌سازد با نیروهای روسی درگیری نداشته باشند و بتوانند به مواضع سوری حمله کنند.

دهه گذشته شاهد تقویت روابط اسرائیل و اوکراین و افزایش تجارت دو طرف بود که مهم‌ترین آن به دوران ریاست جمهوری پترو پوروشنکو، رئیس‌جمهور اوکراین بازمی گردد. انتخاب زلنسکی به عنوان اولین رئیس جمهور یهودی اوکراین، روابط دوجانبه را تقویت کرد.

 

چرا سخنرانی اخیر زلنسکی در پارلمان اسرائیل با واکنش‌های منفی مواجه شد؟

سخنرانی زلنسکی در کنست تلاشی برای جلب حمایت مادی و صریح‌تر از اوکراین و خارج کردن اسرائیل از بی‌طرفی رسمی بود. سخنرانی زلنسکی در 20 مارس که از یک الگوی تشبیهی پیروی می‌کرد به دنبال تشبیه هولوکاست با اقدامات پوتین در جنگ اوکراین بود. به نحوی که زلنسکی تلاش‌های روسیه برای از بین بردن جمعیت اوکراین از طریق بمباران بی‌رویه را به راه حل نهایی هیتلر تشبیه کرده بود.

اما بسیاری از اعضای کنست از مقایسه هولوکاست او خشمگین شدند، چرا که از نظر آن‌ها، تاریخچه همکاری اوکراین با نازی‌ها آسیب بیشتری را برای یهودیان به همراه داشته است. با همه این احوال، حمایت افکار عمومی اسرائیل از اوکراین و ضدیت با پوتین همچنان باقی مانده است و احتمالاً با ادامه درگیری‌ها تقویت خواهد شد.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *