جدیدترین مطالب

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

عکس | حضور تک‌تیراندازها بر بام خانه‌های اطراف دانشگاه های بزرگ آمریکا

بنا بر تصاویر منتشر شده و گزارش دانشجویان آمریکایی تک تیراندازان آمریکایی بر بام برخی خانه های مشرف به دانشجویان معترض در آمریکا مستقر شده و منتظر دستور برای هدف قرار دادن دانشجوبان هستند. منبع: خبرگزاری داشنجو

ساختار امنیتی اوراسیا: از ایده تا عمل

روسیه و چین هر دو در حالت رقابت با آمریکا هستند، هرچند در مورد روسیه عملاً وارد فاز باز و آشکار شده است اما در مورد چین هنوز کاملاً خود را نشان نداده ولی حداقل، ایده مقابله مشترک با مهار دوگانه ایالات متحده در مسکو و پکن مورد حمایت قرار می‌گیرد.

Loading
رصد اندیشکده‌های خارجی

کرونا همچنان مورد توجه اندیشکده‌ها

شورای راهبردی آنلاین – رصد: ویروس کرونا همچنان در صدر مقالات اندیشکده‌های خارجی قرار دارد و کارشناسان همچنان ابعاد مختلف شیوع این ویروس را تحلیل و بررسی می‌کنند. علاوه بر این تحرکات ترکیه در سوریه، برخورد اروپا در برابر ارعاب اردوغان، حکم دیوان بین‌المللی دادگستری در خصوص البشیر، ابتکارات دفاعی جدید اروپا از نگاه واشنگتن و توجه دادن به زینب سلیمانی، دختر سردار شهید قاسم سلیمانی به عنوان یک الگو از برجسته‌ترین موضوعات مورد توجه اندیشکده‌های خارجی در روزهای گذشته بودند.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

 

بروکینگز

بحران کرونا برای کشورها چه معنایی دارد: شیوع ویروس جدید کرونا که بیماری کووید-19 را باعث می‌شود چالشی مهم برای سلامت عمومی، اقتصاد بین‌المللی، بازارهای نفت و سیاست‌های ملی در بسیاری از کشورها است. کارشناسان سیاست خارجی بروکینگز آثار و پیامدهای آن را بررسی کردند.

دانش، قدرت است: درس‌هایی که باید از شیوع کرونا در ایتالیا گرفت: در سال 1957 فرانسیس بیکن جمله‌ای نوشت که مشهور شد: دانش قدرت است. این شعار امروز در ایتالیا که با شیوع کووید-19 روبرو است، صدق می‌کند. دانش قدرت است، اما دولت‌ها در زمان اضطرار، دو رویکرد را در قبال دانش و قدرت دنبال می‌کنند.

دیپلماسی ماسک: ویروس کرونا چطور خصومت‌ها میان چین و ژاپن را زیر و رو کرد: ظرف چند هفته بعد از شناسایی ویروس جدید کرونا در ماه ژانویه، ماسک‌های پزشکی به دلیل قدرت محافظتی مفروض‌شان به سرعت به یکی از پرتقاضا‌ترین کالاها تبدیل شد و در فروشگاه‌های آنلاین و قفسه‌های فروشگاه‌ها در سراسر جهان ناپدید شد. در حالی که شیوع این ویروس ادامه دارد، ذخایر تجهیزات پزشکی با کمبود عرضه در جهان روبرو شده است. چین به ویژه، نیاز شدیدی به ماسک داشته است. در حالی که بحران کرونا باعث شد بسیاری از بازیگران دولتی و غیر دولتی در جهت منافع خودشان حرکت کنند و توزیع ماسک و دیگر تجهیزات پزشکی را نوعی بازی راهبردی در نظر بگیرند، دیگران تلاش کردند تجهیزات را به آن‌هایی که نیاز داشتند برسانند و به «دیپلماسی ماسک» وارد شوند. در عوض تبادل ماسک یک معنای جدید حسن نیت را پیدا کرد. شاید این حسن نیت در هیچ جایی به اندازه اهدای ماسک میان ژاپن و چین قابل توجه و غافلگیرکننده نبوده باشد.

سایه کووید- 19 بر دوران آبه در ژاپن : ژاپن دولتی در خط مقدم بحران سلامت جهانی ناشی از ظهور یک بیماری ویروسی به شدت عفونی قرار دارد که از چین آغاز شد و به سرعت به همسایگانش و فراتر از آن‌ها شیوع پیدا کرد. بحران کرونا آماده است ضربه شدیدی را به اقتصاد ژاپن وارد کند، پرسش‌های مهمی درباره توانایی دولت برای مقابله با بیماری‌های همه‌گیر مطرح کرده و پویایی سیاسی داخلی و نیز تقویم دیپلماتیک ژاپن را تغییر داده است. کووید-19 احتمالاً سایه‌ای بزرگ بر روزهای باقی مانده از دوران آبه خواهد انداخت.

ایتالیا و کرونا: تست استرس برای اروپا: ایتالیا با حدود 7000 مبتلا به کرونا ویروس و 366 کشته ناشی از این بیماری، کشوری اروپایی است که شدیدترین ضربه را از شیوع این بیماری خورده است. اگرچه ممکن است انتظار برود در زمان استرس و تردید، روایات ملی‌گرایانه رونق پیدا کند اما ایتالیایی‌ها در واقع بدبینی به اروپا و احساسات ضدجهانی سازی را کنار گذاشتند و در عوض به روی همکاری بین‌المللی آغوش گشودند. آثار بلند مدت این رویداد تا حدودی به این امر بستگی خواهد داشت که اتحادیه اروپا قادر به مدیریت مؤثر و یکپارچه این بحران باشد یا خیر.

 

بلفر

اخلاق، جنگ و سیاست خارجی: آیا اخلاق در سیاست خارجی آمریکا اهمیت دارد؟ نگاه متعارف این است که اخلاق مهم نیست و فقط امنیت ملی مهم است و رهبران آمریکایی باید در مواجهه با جهان بی‌رحم و بی‌اخلاق واقع‌گرا باشند؛ اما جوزف نای، استاد دانشگاه هاروارد در سخنرانی در مرکز روابط بین‌الملل دانشگاه برکلی خلاف این را گفت و استدلال کرد که اخلاق مهم است.

آمریکا آمادگی اتفاق قریب الوقوع را ندارد: حتی با وجود پاسخ قاطع دولت به ویروس جدید کرونا، بسیاری از مردم در معرض خطر قرار دارند و آمریکا اصلاً برای این رویداد آمادگی ندارد.

 

فارین پالسی این فوکوس

باخت اردوغان در قمار سوریه : اردوغان بعد از شکستی دوباره در سوریه، در خارج از کشورش بیش از پیش منزوی شد و در داخل نیز تحت نظارت بیشتر قرار گرفت.

 

بگین سادات

زینب سلیمانی: زن انتقام جوی مسلمان: جهاد در برابر آمریکا و غرب بعد از ترور قاسم سلیمانی چهره‌ای زنانه‌تر پیدا کرد: دختر سلیمانی که وعده انتقام داده است.

 

چتم هاوس

دیوان بین‌المللی دادگستری: صلح و عدالت: دیوان بین‌المللی دادگستری معتقد است که با حکمش درباره اتهامات مربوط به قساوت‌ها در دارفور، عمر البشیر، رئیس‌جمهور سودان را به حاشیه می‌کشد. او در ماه نوامبر تصمیم گرفت در نشست اسلامی استانبول شرکت نکند و پیش از آن برنامه‌های دیدار از کشورهای آفریقایی را لغو کرد؛ اما سیاست عدالت‌طلبی در چنین مواردی که تلاش‌ها برای صلح در حال انجام است عمیقاً مناقشه آمیز است.

هوور

مبارزه با رکود ناشی از کرونا بسیار دشوار خواهد بود: بازارهای جهانی بی‌ثبات هستند. اختلال در زنجیره تأمین در حال افزایش است. سرمایه‌گذاران به‌سوی اوراق ایمن می‌گریزند. بیماری همه‌گیر کرونا یک بحران سلامت عمومی است که در مسیر تبدیل شدن به یک بحران اقتصادی نیز قرار دارد.

 

بروگل

هزینه کرونا در راستای زنجیره‌های مختل شده ارزش جهانی: اثرات شیوع کرونا در چین، تولید را در کشورهای اروپایی تهدید می‌کند. تولید اروپا با زنجیره ارزش جهانی که کالا و خدمات از طریق آن مبادله می‌شود به خوبی ادغام شده است. اروپا از مزایای تجارت آزاد و جهانی بهر می‌برد اما در عین حال در برابر تحولاتی که در خارج از مرزهایش آغاز می‌شود آسیب‌پذیر است. ما به میزان در معرض خطر بودن اروپا نگاهی انداخته‌ایم.

 

کارنگی

ابتکارات دفاعی جدید اروپا از نگاه واشنگتن: آمریکا به لحاظ سنتی درباره شکل‌گیری یک هویت خودمختار دفاعی اروپایی که جدای از ناتو باشد ملاحظات بسیار و نظرات ضدونقیضی دارد.

 

میدل ایست فوروم

اروپا نباید قربانی ارعاب اردوغان شود: رجب طیب اردوغان بارها اروپا را تهدید کرده است که میلیون‌ها پناهنده را روانه اروپا می‌کند. ظاهراً ترکیه تمایل دارد پیشرفت بیشتری را در گفتگوها برای کسب عضویت دائم در اتحادیه اروپا به دست آورد. در حال حاضر این گفت‌وگوها متوقف‌شده است.

 

شورای روابط خارجی اروپا

سوءنیت؛ پوپولیسم و کرونا: ویروس کرونا دیر یا زود خواهد رفت. در حال حاضر این ویروس انعطاف اروپا را نه تنها در برابر بیماری‌های همه‌گیر بلکه در برابر اطلاعات غلط به بوته آزمایش خواهد گذاشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *