جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

چالش با آمریکا در پی لغو استقرار سامانه دفاع موشکی در ژاپن

۱۳۹۹/۰۵/۰۳ | دسته بندی نشده

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اختلاف بین آمریکا و ژاپن امر جدیدی نیست. در دهه 1980، مسائل مربوط به تجارت و ارز سروصدا ایجاد کرد. اختلاف بر سر لغو استقرار سامانه موشکی ایجیس آشور آخرین چالش میان دو کشور نخواهد بود.

جفری دبلیو. هورنانگ در مطلبی که اندیشکده رند آن را منتشر ساخت، نوشت: ماه گذشته ژاپن استقرار دو سامانه دفاع موشکی آمریکا بنام ایجیس آشور در خاک خود را لغو کرد. این خبر تعجب بسیاری را در تشکیلات امنیت ملی واشنگتن و توکیو برانگیخت.

تصمیم ژاپن قابل درک است. استقرار سامانه دفاع موشکی ایجیس آشور گران‌قیمت بوده و مشکلات فنی دارد. البته این امر مشکلاتی را که برای امنیت ژاپن و مناسباتش با آمریکا دارد، نفی نمی‌کند. همانند گذشته متحدان با مشکلاتی مواجه شده‌اند و این مشکل این بار نیز برطرف خواهد شد. اتحاد به‌واسطه این مسئله قوی‌تر یا ضعیف‌تر خواهد شد، باید منتظر ماند و نتیجه را دید.

تارو کونو، وزیر دفاع ژاپن که لغو استقرار سامانه موشکی یادشده را اعلام کرد گفت: «ژاپن دو نگرانی اولیه داشت: هزینه‌ها و مسائل فنی. ژاپن متقاعد نشد که سامانه مذکور می‌تواند مانع از برخورد بوستر راکت مربوط به موشک‌های ره‌گیری با جوامع محلی بعد از جدا شدن از موشک ره‌گیر شود».

بنا به گفته وزیر دفاع ژاپن اگرچه تغییرات نرم‌افزاری می‌تواند جدا شدن صحیح بوستر را تضمین کند، اما تلاش‌ها برای انجام تغییرات موفقیت‌آمیز نبوده است. این امر حاکی از آن است که سخت‌افزار موشک نیاز به بازطراحی دارد. این قبیل تلاش‌ها به‌نوبه خود هزینه‌ای بالغ‌بر 8/1 میلیارد دلار داشته و یک دهه به طول خواهد انجامید. وی همچنین گفت با توجه به هزینه زیاد و زمان طولانی برای رفع ایرادات فنی گزینه‌ای جز لغو استقرار سامانه مذکور نداشتیم و نهایتاً شورای امنیت ملی لغو استقرار سامانه موشکی ایجیس و آشور را تائید کرد.

هزینه پروژه سامانه موشکی ایجیس بیشتر از آنچه ژاپن امضا کرده افزایش پیدا کرده بود. هزینه اولیه خرید، راه‌اندازی و نگهداری در یک بازه 30 ساله این سامانه حدود 15/2 میلیارد دلار برآورده شده بود، اما هزینه نهایی به 1/4 میلیارد دلار افزایش پیدا کرد. این مبلغ علاوه بر 8/1 میلیارد دلاری است که برای بازطراحی جهت رفع ایرادات فنی آن نیاز است. این در حالی است که بودجه دفاعی ژاپن به‌واسطه منابع موردنیاز برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا کاهش خواهد داشت. از این نظر تصمیم به لغو استقرار سامانه موشکی مذکور قابل درک است.

ملاحظات سیاسی نیز وجود داشت. مخالفت‌هایی در جامعه ژاپن برای میزبانی از دو سامانه موشکی مذکور وجود داشته است. به‌عنوان‌مثال در آکیتا مخالفت با استقرار سامانه موشکی به‌واسطه تأثیرات بهداشتی ناشی از امواج الکترومغناطیسی متصاعد از رادار سامانه یادشده خیلی زیاد بوده است. البته مردم شهر آکیتا نسبت به انتخاب این شهر به‌عنوان محل استقرار سامانه موشکی ایجیس خشمگین بودند و وزارت دفاع ناچار بود (قبل از لغو استقرار سامانه مذکور) از این شهر صرف‌نظر کرده و محل دیگری را انتخاب کند. البته شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن قصد دارد از آسیب بیشتر به دولتش درزمانی که نرخ محبوبیتش کاهش پیدا کرده اجتناب نماید.

سامانه دفاع موشکی ژاپن متشکل از دو لایه است. لایه دریایی که توسط نیروی دریایی این کشور فرماندهی می‌شود و متشکل از 7 فروند ناوشکن‌های مجهز به موشک ایجیس است که موشک‌های مهاجم را هدف قرار می‌دهد. لایه دفاع زمینی که توسط نیروی هوایی فرماندهی می‌شود و متشکل از چهار واحد با بهره‌گیری از موشک‌های پاتریوت است که در سراسر ژاپن پراکنده و مستقر است. هدف این چهار واحد ره‌گیری موشک‌هایی است که از لایه دفاعی اول رد می‌شوند.

هدف از استقرار سامانه موشکی ایجیس آشور این بود که مکمل ناوشکن‌های مجهز به موشک رهگیر ایجیس باشد. بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در سال 2017، ژاپن قصد داشت دو سامانه موشکی از آمریکا خریداری کند و تا سال 2025 در یاماگوچی و آکیتا مستقر کند. علاوه بر تقویت دفاع ژاپن، سامانه‌های یادشده برای حمایت از متحدان طراحی شده بود. این سامانه‌ها می‌توانست به حفاظت از 50 هزار کارکنان نیروهای مسلح آمریکا در ژاپن کمک کند. بعلاوه، سامانه‌های مذکور در صورت استقرار می‌توانست ناوشکن‌های مجهز به موشک‌های ایجیس را آزاد نموده و به دیگر مناطق اعزام شوند.

استدلال دولت شینزو آبه این بود که لایه جدید دفاعی حیاتی بود، چراکه زرادخانه کره شمالی متشکل از صدها موشک بالستیک است و سامانه دفاعی فعلی ژاپن فشار زیادی بر ناوشکن‌های مجهز به موشک ره‌گیر ایجیس وارد می‌سازد. بعلاوه، دریای خروشان یا وضعیت جوی نامناسب یا سوخت‌گیری یا عملیات حفظ و نگهداری ناوشکن‌ها بدین معنا است که این ناوشکن‌ها نمی‌توانند کارکرد 24 ساعته در روز و 365 روز در سال داشته باشند. سامانه‌های موشکی ایجیس آشور این نواقص و مشکلات را جبران می‌کرد.

اقدامات کره شمالی به‌طور فزاینده تحریک‌آمیز شده است. گزارش وزارت دفاع ژاپن در سال 2019 حاکی از آن است که کره شمالی موشک‌های بالستیکی در اختیار دارد که قادر است تمامی خاک ژاپن را هدف قرار دهد. روندهای نظامی در کره شمالی همچنان تهدیدی جدی و قریب‌الوقوع برای امنیت ژاپن است.

توکیو در خصوص گزینه جایگزین سامانه‌های موشکی ایجیس آشور توضیحاتی ارائه نکرده و در عوض موضوع را به بحث گسترده‌تر ظرفیت‌های بازدارندگی ژاپن کشانده است.

منتقدین شینزو آبه احتمالاً استدلال خواهند کرد که لغو استقرار سامانه موشکی ایجیس آشور حاکی از واگرایی اهداف راهبردی بین ژاپن و آمریکا است.

ژاپن مبلغ 112 میلیون دلار به‌عنوان پیش‌پرداخت به آمریکا پرداخت‌نموده و باید در خصوص غرامت لغو قرارداد بحث و بررسی صورت گیرد. البته بعید است دولت ترامپ سخاوتمندانه با این قضیه برخورد کند و دست از غرامت بکشد. ترامپ در این خصوص از ژاپن انتقاد نموده و گفت توکیو مفت‌سوار است که کمکی به متحدان نمی‌کند. بعلاوه، ترامپ از ژاپن خواست پول بیشتری (چهار برابر) بابت حضور سربازان آمریکایی در خاک این کشور پرداخت کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *