جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

Loading
پژوهش اندیشکده انگیسی راسی + ترجمه کامل

پهپادهای مسلح در غرب آسیا

۱۳۹۷/۱۰/۰۵ | دفاعی و امنیتی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اندیشکده انگلیسی راسی در پژوهشی به گسترش پرنده‌های هدایت‌پذیر بدون سرنشین یا پهپادها و گسترش بیشتر آن‌ها و تأثیرات گسترده آن‌ها با تمرکز خاص بر غرب آسیا پرداخته است.

این پژوهش که می‌توانید ترجمه متن آن را در این لینک دانلود کنید، دو سؤال اصلی دارد:

  • جریان‌های فناوری پهپادی از و به خاورمیانه چه هستند و استفاده آن‌ها چیست؟
  • چه هنجارها، رویه‌ها و روش‌هایی به خاورمیانه صادر شده یا توسط قدرت‌های این منطقه در توسعه و به‌کارگیری فناوری پهپادی استفاده می‌شود؟

تمرکز این تحقیق بر روی پهپادهایی است که در تعاریف دسته بندی یک و دو رژیم کنترل فن‌آوری موشکی جای می‌گیرند. علاوه بر رژیم صهیونیستی، کشورهایی که در خاورمیانه دارای این پهپادها هستند یا از آن‌ها استفاده می‌کنند عبارت‌اند از: اردن، عراق، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، ایران و ترکیه.

ازاین‌رو، این تحقیق فهرست جامعی از پهپادهای جنگی که در این دو تعریف قرار می‌گیرند، ارائه می‌دهد، اینکه توسط چه کشورهایی خریداری شده‌اند، چه تعداد، چه نوعی، چه زمانی و چگونه به دست آمدند. همین‌طور نشان می‌دهد این کشورهای کجا و چگونه از پهپادهای جنگی خود استفاده کرده‌اند.

نتیجه‌گیری اصلی این مقاله این است که در سال‌های اخیر کشورهای بیشتر و بیشتری در خاورمیانه چه با واردات (اردن، عراق، عربستان سعودی و امارات متحده عربی) و چه به‌وسیله ساخت آن‌ها در داخل (رژیم صهیونیستی، ایران و ترکیه) دارای پهپادهای جنگی شده‌اند. چین به‌عنوان یک صادرکننده بدون طرح هرگونه سؤال، نقش مهمی به‌عنوان یک تأمین‌کننده پهپادهای جنگی در خاورمیانه ایفا می‎کند و احتمالاً به ایفای این نقش ادامه خواهد داد.

به نظر می‌رسد از حیث استفاده و بهره‌برداری، ورود این پهپادها بر به‌کارگیری و فهم قدرت هوایی فقط در مورد ایران، ترکیه و امارات اثر داشته است. در مورد دیگر کشورهای مذکور در این تحقیق، درحالی‌که هنوز داشتن پهپاد جنگی نشان‌دهنده اعتبار است و تشکیلات سیاسی و مردم با دید مثبت به آن می‌نگرند، اما خرید این پهپادها به تغییر چشمگیری در شیوه‌ای که این کشورها در مورد نیروی هوایی خود و نمایش قدرت از طریق حملات می‌نگرند منجر نشده است.

ترجمه سایت شورای راهبردی روابط خارجی از این پژوهش، در این لینک در اختیار شما قرار گرفته است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *