جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

اختصاص کمک یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به لبنان برای مهار موج مهاجران

تهران- ایرنا- اتحادیه اروپا اعلام کرد، یک بسته کمکی یک میلیارد یورویی در اختیار لبنان قرار خواهد داد که بخش زیادی از آن برای کنترل مرزها و متوقف کردن موج مهاجران و پناهجویان به اروپا اختصاص خواهد یافت.

Loading
امريکن کانسروتيو:

بی معنی بودن پیشنهاد وزیرخارجه امریکا

۱۳۹۸/۰۳/۱۴ | سیاسی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: پیشنهاد مایک پمپئو در مورد مذاکره با ایران، پیشنهاد پوچی است که نباید به آن توجه کرد.

دانیل لاریسون در تحلیلی که نشریه امریکن کانسروتیو منتشر کرد، نوشت: مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در مورد گفتگو با ایران اظهاراتی را بیان کرد که خیلی بی معناتر از آن چیزی است که به نظر می رسد. پمپئو روز یکشنبه گفت: «آمریکا آماده است بدون پیش شرط با ایران در مورد برنامه هسته ای آن گفتگو کند، اما آمریکا باید ببیند که این کشور مانند یک کشور نرمال رفتار می کند.»

ایران اظهارات پمپئو را «بازی با کلمات» خواند. پیشنهاد وزیر امور خارجه آمریکا مانند بسیاری از پیشنهادات غلط دولت دونالد ترامپ برای مذاکره، واقعاً چیز جدیدی در خود ندارد. دولت ترامپ هنوز هم بر شروط مضحک پمپئو در سال گذشته اصرار دارد. این چیزی است که پمپئو از «کشور نرمال» مد نظرش است. به عبارت دیگر، دولت ترامپ هنوز هم انتظار دارد ایران تسلیم شود؛ آنها می خواهند با مقامات ایرانی صحبت کنند تا تسلیم شوند.

پمپئو در یک کنفرانس خبری مشترک با ایگنازیو کاسیاس، همتای سوئیسی خود گفت: «زمانی که ایرانی ها بتوانند ثابت کنند می خواهند مانند یک کشور عادی رفتار کنند، ما به طور یقین آماده چنین گفتگویی هستیم.»

البته منظور پمپئو «گفتگویی» نیست که دو طرف در آن از موضع برابر و با احترام متقابل صحبت کنند و در آن بده بستان صورت گیرد. چنین گفتگویی چیزی شبیه شرایطی است که در آن آمریکا به ایران بگوید چه کار بکند و چه کار نکند و سپس از نمایندگان ایران انتظار داشته باشد به علامت رضایت سرشان را بالا و پایین بکنند.

واکنش منفی ایران به این اظهارات پمپئو واکنشی مورد انتظار بود. یک علت این مسئله آن است که بی اعتمادی میان تهران و واشنگتن بسیار عمیق است، بنابراین دولت ایران حتماً هر پیشنهادی را با دیده تردید نگاه می کند. دولت ایران قبلاً گفته است آمریکا باید چه کار انجام دهد تا بتواند در مورد هر موضوعی با ایران گفتگو کند. دولت ترامپ قصد ندارد هیچ کاری انجام دهد. از نظر ایران، برنامه هسته ای این کشور قابل مذاکره نیست، بنابراین، در حالی که دولت ترامپ همچنان خود را به سیاست وقیحانه جنگ اقتصادی و تنبیه جمعی متعهد می داند موضوع دیدار مقامات آمریکا با ایران چه می تواند باشد؟

پمپئو یک جنگ طلب علیه ایران است، اما یک فرد بله قربان گو نیز هست که تمام وقت می خواهد مجیز رئیس جمهور را بگوید. اگر او فکر کند رئیس جمهور از او می خواهد اظهارات دموکراتیک بیان کنید، این کار را می کند، اما با توجه به اهداف و نیات دولت، این کار بی معناست. جنگ طلبان مخالف ایران عادت دارند اینگونه جلوه کنند که به دیپلماسی علاقه دارند، این در حالی است که هر کاری می کنند تا دیپلماسی را تضعیف و مسموم کنند. طبق معمول همیشگی، بر اساس اقدامات دولت ترامپ آن را قضاوت کنید و نه بر اساس اظهاراتی که بیان می کنند. مادامی که آمریکا تحریم های غیرقانونی خود را حفظ کند و بر درخواست های غیرواقع بینانه و بیش از حدش اصرار ورزد، پیشنهاد مذاکره بی‌معناست، زیرا دولت ترامپ قبلاً مذاکرات صورت گرفته را بی اثر کرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *