جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

اسلامی: رفت‌وآمد‌ها و گفت‌وگو‌ها به تقویت روابط با آژانس در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی منجر می‌شود

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در حال حاضر بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز هستند که در ایران برای بازرسی حضور داشته باشند و بازرسی‌های آژانس به‌صورت مستمر از سایت‌های هسته‌ای ایران در حال انجام است.

استقرار هزاران نیروی پلیس در برلین

مقامات امنیتی آلمان که به شدت نگران وقوع ناآرامی‌ها در اعتراضات به مناسبت روز کارگر هستند، هزاران نیروی پلیس را در پایتخت مستقر کرده‌اند.

قدردانی جهاد اسلامی از جنبش‌های دانشجویی برای حمایت از غزه

سخنگوی جنبش جهاد اسلامی با تمجید از جنبش عظیم دانشجویی در حمایت از غزه که از آمریکا آغاز شد و به سراسر جهان گسترش یافت تاکید کرد که جنگ تنها در صورت توقف کامل تجاوزات دشمن صهیونیستی و خروج نیروهای آن از غزه پایان می‌یابد.

Loading

چشم انداز خروج انگلیس از اتحادیه اروپا

۱۳۹۷/۱۲/۲۶ | اقتصادی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اکنون انگلیس بر سر یک سه راهی قرار دارد؛ نخست آنکه بدون موافقت با اتحادیه اروپا طرح برگزیت را عملی نماید، دوم اینکه به دنبال موافقت با اتحادیه اروپا گام بردارد که کار بسیار دشواری است و سوم اینکه یک بار دیگر رفراندوم برگزار کند که البته حزب ترزا می کاملا با برگزاری رفراندوم دوباره مخالف است.

علی بیگدلی – کارشناس مسائل اروپا

برگزیت یا فرایند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا باوجودی که مدتی است کلید خورده اما همچنان با اماواگرهای بسیاری روبرو است. دیوید کامرون نخست وزیر پیشین بریتانیا قبل از انتخابات سراسری سال ۲۰۱۵ قول داد همه پرسی خروج از اتحادیه اروپا را برگزار کند. با اینکه خود او طرفدار خروج نبود، ولی به نظر مخالفان احترام گذاشت و همه پرسی را برگزار کرد.

پس از او، ترزا می‌نخست وزیر بریتانیا وارد پروسه طولانی خروج شد و طی دوسال گذشته، مذاکرات پیچیده، سخت و کم نتیجه‌ای را با اتحادیه اروپا انجام داد. اکنون و پس از توافقات انجام شده، گویی گروهی از موافقان برگزیت از رای خود پشیمان شده اند. این مخالفان شامل برخی از اعضای مجلس عوام انگلیس، مردم رای دهنده و بدنه دو حزب اصلی بریتانیا هستند.

باید توجه داشت زیر بنای تاسیس اتحادیه اروپا از سال 1947 یعنی بعد از جنگ جهانی دوم با مشارکت کشورهای هلند، بلژیک، لوکزامبورگ، فرانسه و آلمان پی‌ریزی شد و با گذشت زمان چندین کشور دیگر نیز به عضویت این اتحادیه درآمدند. ژنرال دوگل یکی از سرسخت‌ترین مخالفان ورود انگلیس به این اتحادیه بود و مخالفت فرانسه با پیوستن انگلیس به جامعه اقتصادی اروپا در طول حیات دوگل یعنی تا 1973 ادامه پیدا کرد. بعد از این دوران، انگلیس وارد اتحادیه اروپا شد اما باز هم نه به شکل کامل و از ابتدا انگلیس بر سر دو موضوع با اتحادیه اروپا سر ناسازگاری داشت، نخست اینکه عضو شینگن نشد و دیگر آنکه پولش همان پوند سابق باقی ماند. از سوی دیگر چون انگلیس خیلی مدافع حقوق سیاسی و اقتصادی آمریکا در اتحادیه بود کشورهای فرانسه و آلمان و سایر کشورهای اتحادیه اروپا خیلی از وجود انگلیس استقبال نمی‌کردند. لذا در طول سال‌ها در نتیجه اختلافاتی که بین این کشورها به‌وجود آمد، مقدمات خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تقریبا از دو سال و نیم پیش آغاز شد و سپس با مراجعه به آراء عمومی و یک رای 53 درصدی بحث خروج از اتحادیه اروپا کلید خورد. همچنین قرار شد که آخرین گزارش و تصمیم انگلیس تا 29 مارس عملی شود و به طور رسمی این کشور از اتحادیه خارج شود. منتها بحث برگزیت در حال حاضر مشکلات بسیار آزاردهنده‌ای برای بریتانیا ایجاد کرده و این کشور هنوز نتوانسته تصمیم قطعی بگیرد.

درواقع اکنون انگلیس بر سر یک سه راهی قرار دارد؛ نخست آنکه بدون موافقت با اتحادیه اروپا طرح برگزیت را عملی نماید، دوم اینکه به دنبال موافقت با اتحادیه اروپا گام بردارد که کار بسیار دشواری است و سوم اینکه یک بار دیگر رفراندوم برگزار کند که البته حزب ترزا می کاملا با برگزاری رفراندوم دوباره مخالف است.

از سوی دیگر خانم می به دنبال این است که پرستیژ حزب محافظه‌کار را حفظ کند زیرا دو حزب اصلی بریتانیا یعنی حزب محافظه‌کار و کارگر کاملا رودرروی یکدیگر قرار گرفته‌اند و این مسائل به طور کلی تا حدی باعث بروز ضعف در فضای سیاسی- اقتصادی انگلیس شده است.

در عین حال موانعی نیز بر سر راه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا وجود دارد که اغلب به خود انگلیس مربوط می‌شود؛ در مقطع فعلی در انگلیس دو نوع تظاهرات و اعتراض برگزار می‌شود؛ عده‌ای به دنبال برگزاری رفراندوم دیگری هستند و گروه دیگر که تعداد کمتری را شامل می‌شود معتقد هستند رفراندوم نخست رای ‌آورده و بر اساس همان رای و احترام به نظر مردم باید این حرکت ادامه پیدا کند.

همچنین مسائل مربوط به ایرلند شمالی که هنوز جز انگلیس است و مسائل مربوط به ایرلند جنوبی که عضو اتحادیه اروپا است برای این کشور مشکلاتی ایجاد کرده است. نباید فراموش کرد که ایرلند شمالی حدود 10، 15 نماینده در پارلمان انگلیس دارد که خانم می نمی‌خواهد این افراد را نیز از دست بدهد. لذا شرایط در انگلیس خیلی درهم پیچیده شده و مشکلات بسیاری بر سر راه دولت این کشور و همچنین تصمیم برای خروج از اتحادیه اروپا وجود دارد.

آثار اقتصادی این مشکلات نیز کاملا مشهود است؛ زیرا انگلیس چیزی حدود 3 میلیون کارگر در سطح اروپا دارد که پول وارد این کشور می‌کنند. همچنین انگلیس به دلیل محدود بودن جغرافیایش ناچار است که بسیاری از مواد غذایی‌اش را از کشورهای دیگر وارد کند. بنابراین اگر انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شود ممکن است بتواند این مواد را وارد کند اما مشمول تخفیف‌های اتحادیه اروپا نخواهد شد.

بنابراین با وجود این سطح از مشکلات، خروج اتحادیه اروپا به خصوص اگر بدون موافقت اتحادیه باشد می‌تواند مشکلات زیادی برای این کشور ایجاد کند.

اما اگر انگلیس و اتحادیه اروپا بتوانند در نقاطی به توافق برسند شاید مشکلات پیش‌روی لندن تاحدودی کاهش پیدا کند.

در نهایت به نظر می‌رسد طی موافقتی با اتحادیه اروپا، انگلیس از این اتحادیه خارج خواهد شد و امکان رسیدن به یک رفراندوم دیگر کمی ضعیف و دور از ذهن است. به این ترتیب، انگلیس و اتحادیه اروپا یک قرارداد کمرنگ‌تری را امضا خواهند کرد تا انگلیس تمام فضای اتحادیه را از دست ندهد و موقعیتش را حفظ کند اما عملا از اتحادیه اروپا خارج شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *