جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

فرانسه: ۱۵۰ هزار سرباز روس در جنگ اوکراین کشته شدند

بر اساس برآوردهای وزیر خارجه فرانسه، از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، حدود ۱۵۰ هزار سرباز روسیه کشته شدند. با این‌‌حال، این تخمین کمتر از برآورد زلنسکی است که شمار آن را ۱۸۰ هزار سرباز روسی عنوان کرده بود.

سفر مدیر سیا به مصر با دستورکار آتش‌بس در غزه

مقام‌های امنیتی مصر روز جمعه خبر دادند «ویلیام برنز» مدیر سیا به منظور برگزاری نشست‌هایی درباره آتش‌بس و تبادل اسرا میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی وارد قاهره شده است.

بریتانیا تحریم‌های جدیدی علیه شهرک‌نشینان خشونت‌ورز اسرائیلی اعمال کرد

دیوید کامرون، وزارت خارجه بریتانیا، جمعه ۱۴ اردیبهشت، طی بیانیه‌ای اعلام کرد بریتانیا تحریم‌هایی را علیه «دو گروه افراطی اسرائیلی» و تعدادی از افرادی که به گفته آن در خشونت ورزی‌ها علیه فلسطینیان در کرانه باختری دست داشتند، اعمال کرده است.

نبرد ایران و اسرائیل و جنگ ژئوپولتیک با ماهیت رولت روسی / اعراب می توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟

برای دولت‌های عربی منطقه که خواستار گفتگو و دیپلماسی جهت خودداری از گسترش جنگ غزه به کل منطقه هستند، یک جنگ تمام عیار بین ایران و اسرائیل آن‌ها را در معرض آتش متقابل طرفین قرار خواهد داد. چنین نتیجه‌ای بدترین سناریوی ممکن خواهد بود که رهبران ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس سال هاست به دنبال اجتناب از آن هستند.

پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» امروز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد کمیته نظامی مشترک با اردن در جریان نشست خود با حضور مقامات دفاعی دو کشور «اثرات بی‌ثبات‌کننده» درگیری‌های جاری در منطقه و نیز موضوع مقابله با گسترش پهپاد‌ها در منطقه را بررسی کرد.

Loading
7 اسفند ماه 1396

رسانه ها ؛ ورود یگان‌های ویژه ترکیه به منطقه عفرین و…

۱۳۹۶/۱۲/۰۷ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: استقرار یگان‌های ویژه ارتش ترکیه در عفرین سوریه،گفتگوی مکرون با اردوغان،پوتین و مرکل درباره آتش بس در سوریه، افشای سند دیپلماتیک طرح آمریکا برای تقسیم سوریه ، افزایش همکاری امنیتی - نظامی مصر و اسرائیل، تاکید موگرینی بر ازسرگیری روند سازش، انتقاد گوترش از جنایات نظامیان میانمار ضد مسلمانان، استقبال چین از مذاکرات دو کره و اعلام آمادگی کره شمالی برای مذاکره با آمریکا ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری فارس:   یگان‌های ویژه‌ای از نیروهای پلیس و ژاندارمری ترکیه برای استقرار در مناطق پاکسازی شده، وارد منطقه عفرین در شمال سوریه شدند. به گزارش خبرگزاری فارس، رسانه‌های ترکیه‌ای از وارد شدن نیروهای ویژه ارتش این کشور به منطقه عفرین در جریان عملیات شاخه زیتون خبر می‌دهند.یگان‌های ویژه پلیس و ژاندارمری ترکیه امروز (دوشنبه) از طریق گذرگاه‌های مرزی «حصه» در استان «ختای» و «گل‌بابا» در استان «کیلیس» به منطقه عفرین در شمال سوریه وارد شدند.

خبرگزاری صداو سیما:  دفتر رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد امانوئل مکرون در تماسی تلفنی با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه ، به وی گفت آتش بس کنونی در سوریه شامل عفرین هم می شود. وی افزود: فرانسه به صورت دائمی بر تلاش ها برای کمک رسانی در سوریه و موضوع سلاح شیمیایی نظارت دارد.

آناتولی ترکیه: سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد که آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور و امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه با ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه در خصوص آتش‌بس در غوطه شرقی سوریه تلفنی گفت‌وگو کردند. اشتفان زایبرت، سخنگوی دولت آلمان طی اطلاعیه ای اعلام کرد که رهبران روسیه، فرانسه و آلمان با انجام تله‌کنفرانس سه جانبه وضعیت بحرانی در غوطه شرقی و مشکلات مرتبط با دسترسی کمک‌های انسان دوستانه به این منطقه مورد بررسی قرار داده و از اجرای آتش بس انسانی یک ماهه در سوریه استقبال کردند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  روزنامه الاخبار چاپ لندن به پیام تلگرافی از سوی سفارت انگلیس در واشنگتن دست یافته که در آن استراتژی آمریکا برای تقسیم سوریه همانگونه که دیوید ساترفیلد، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در نشست ماه گذشته خود در واشنگتن در بین نمایندگانی از “گروه سوریه” وابسته به آمریکا ارائه کرد، می‌پردازد. پس از حمله جنگنده‌های آمریکایی به نیروهای روسی و سوری که هفته گذشته تلاش می‌کردند با عبور از پل‌های شناور از غرب به شرق فرات عبور کنند، آمریکا سعی کرد حد فاصل بین دو سوریه در دو منطقه غرب و شرق رودخانه فرات را تثبیت کند.

 خبرگزاری مهر:   منابع دولتی آگاه اعلام کرده اند که در پی قرارداد گازی اخیر میان مصر و اسرائیل، همکاری های امنیتی مصر و تل آویو بیشتر خواهد شد و ممکن است به عملیات هوایی اسرائیل در مصر هم منجر شود. به گزارش خبرگزاری مهر ، منابع دولتی آگاه مصری اعلام کردند که ارتباطی میان عملیات نظامی ارتش مصر در صحرای سینا، همکاری های نظامی و راهبردی مصر و اسرائیل  و تأمین امنیت خط صادرات گاز از مصر به اسرائیل که از صحرای سینا عبور می کند وجود دارد.

خبرگزاری ایرنا: ‘فدریکا موگرینی’مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپادرآستانه نشست وزرای خارجه این اتحادیه دربروکسل ودرجمع خبرنگاران گفت:با وزاری شش کشور عضو اتحادیه عرب پیرامون رویکردهای مشترک بین دو اتحادیه از جمله از سرگیری روند صلح و وضعیت بیت المقدس به گفت و گو خواهند پرداخت و مساله سوریه نیز در دستور کار قرار دارد. به گزارش ایرنا، اظهارات فدریکا موگرینی در حساب توئیتری ‘خدمات اقدام خارجی اروپا'(EEAS) منتشر شده است.

الکوثرفارسی:  جنایات نظامیان میانمار ضد مسلمانان صدای گوترش را درآورد . به گزارش الکوثر، دبیرکل سازمان ملل متحد در مراسم گشایش سی و هفتمین نشست شورای حقوق بشر گفت: مردم روهینگیا در میانمار در معرض تبعیض آمیزترین اقدامات در جهان قرار گرفته اند. آنتونیو گوترش در مراسم گشایش سی و هفتمین نشست شورای حقوق بشر در شهر ژنو، گفت: مردم روهینگیا در میانمار، شهروندانی هستند که در معرض تبعیض آمیزترین اقدامات در جهان قرار گرفته اند.

العالم:  ارتش سوریه در عملیات علیه تروریست های “جبهه النصره” پیشروی های گسترده ای داشته است. به گزارش خبرنگار العالم از سوریه؛ جنگنده های ترکیه به حملات خود به ناحیه “جندیرس” در اطراف شهر عفرین سوریه ادامه می دهند.  همچنین در ادامه این گزارش آمده است که عناصر کُرد چند روستای مرزی سوریه را بازپس گرفتند .

یورونیوز: برغم قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر برقراری آتش بس در غوطه شرقی در حومه دمشق، بمباران این منطقه روز دوشنبه ۲۶ فوریه نیز ادامه یافت و جان اعضای یک خانواده ۹ نفره را گرفت. همزمان، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد شبه‌نظامیان و مخالفان مسلح حاضر در غوطه شرقی و نیز ادلب که وی از آنها با عنوان تروریست نام برد، مشمول توافق آتش‌بس نیستند.

رادیو چین:  لو گانگ سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که چین امیدوار است که کرۀ شمالی و کرۀ جنوبی از فرصت کنونی استفاده کرده و در یک جهت و با هدف افزایش تعاملات ملایم نسبت به یکدیگر ، برای ادامۀ گفتگو و همکاری استفاده کنند.لوکانگ گفت که چین به عنوان همسایه نزدیک شبه جزیرۀ کره همواره ازبهبود روابط از طریق گفتگو بین دو طرف حمایت می کند تا با اقدامات صلح آمیز، آشتی وهمکاری را پیش برند.

ان .اچ.کی ژاپن:  یک هیات عالی رتبه کره شمالی که به کره جنوبی رفته است می گوید که این کشور بطور کامل آماده مذاکره با ایالات متحده آمریکاست. این هیات که متشکل از هشت عضو است توسط کیم یونگ چول، معاون رییس حزب حاکم کارگران رهبری می شود. وی در حال حاضر مدیریت امور بین دو کره را برعهده دارد.

اسپوتنیک روسیه: کارشناسان نشریه نشنال اینترست The National Interest براین باورند که در سال آینده امکان بروز جنگی بزرگ میان ایران و اسرائیل وجود دارد.به گزارش اسپوتنیک، کارشناسان این نشریه پس از تجزیه و تحلیل اقدامات این دو کشور در خاورمیانه به چنین نتیجه ای دست یافتند.

تی .آر.تی ترکیه:   اسرائیل 350 واحد مسکونی جدید در کرانه باختری رود اردن تاسیس خواهد کرد. هیئت وزیران کابینه رژیم اسرائیل لایحه پیشنهادی ساخت مراکز مسکونی جدید یهودی نشین در کرانه باختری رود اردن را مورد تصویب قرار داد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *