جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

ادعای رسانه آمریکایی: اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد

تهران- ایرنا- روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

Loading

دلایل و اهداف تحرکات دیپلماتیک آلمان

۱۳۹۸/۰۴/۱۵ | سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: باتوجه به موقعیت اقتصادی و سیاسی آلمان در اروپا، اگر بخواهند تحولی در رابطه با برجام رخ دهد، فقط برلین می‌تواند چنین نقشی را ایفا کرده و دیگر کشورهای اروپایی را نیز با خود همراه کند. اما اگر آلمان نخواهد یا نتواند نقشی در این خصوص ایفا کند دیگر کشورها نیز نمی‌توانند نقشی در زمینه حفظ برجام ایفا کنند.

مرتضی مکی/ کارشناس مسائل اروپا

آلمان یکی از کشورهایی است که اخیرا نقش فعال‌تری در عرصه دیپلماتیک برعهده گرفته است. همزمان با سفر هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان به ایران با هدف ایفای نقش در حفظ توافق هسته‌ای، شاهد انتشار خبرهایی مبنی بر آغاز نقش‌آفرینی آلمان برای مذاکرات صلح میان افغان‌ها هستیم. چندی پیش نیز «مارک پوتزل» نماینده ویژه آلمان در امور افغانستان در سفر به کابل با اشرف غنی دیدار و گفتگو و آمادگی کشورش را برای میانجگری با هدف آغاز مذاکرات صلح میان افغان‌ها اعلام کرد. به نظر می‌رسد تحرکات دیپلماتیک آلمان در موضوع تحرکات و تنش‌های بین ایران و آمریکا و در منطقه خلیج فارس به دو مسئله مربوط می‌شود؛ نخست اینکه آلمان یکی از سه کشور اروپایی طرف امضاکننده برجام و سومین قدرت اقتصادی جهان است لذا می‌تواند نقش فعالی در کاهش تنش‌ها بین تهران و واشنگتن و اجرایی کردن تعهداتی که دولت‌های اروپایی بعد از خروج آمریکا از برجام قول آن را داده‌اند ایفا کند.

در حال حاضر موقعیت ضعیف فرانسه در عرصه اتحادیه اروپا و وضعیت متشنج امانوئل مکرون و همچنین وضعیت بی ثبات انگلیس به دلیل مسئله برگزیت، باعث شده است که تحرکات آلمان در مقایسه با دو کشور دیگر تروئیکای اروپایی قوی‌تر باشد.

ضمن اینکه باتوجه به موقعیت اقتصادی و سیاسی آلمان در اروپا، اگر بخواهند تحولی در رابطه با برجام رخ دهد، فقط برلین می‌تواند چنین نقشی را ایفا کرده و دیگر کشورهای اروپایی را نیز با خود همراه کند. اما اگر آلمان نخواهد یا نتواند نقشی در این خصوص ایفا کند دیگر کشورها نیز نمی‌توانند نقشی در زمینه حفظ برجام ایفا کنند.

همچنین آلمان روابط بسیار نزدیک سیاسی، ‌اقتصادی و امنیتی با آمریکا دارد که این مسئله نیز به تبدیل شدن آلمان به یک کنشگر فعال در عرصه تحولات منطقه و کاهش تنش‌ها بین ایران و آمریکا و برخی متحدانش کمک می‌کند.

از سوی دیگر تبعات امنیتی هرگونه ناامنی و بی‌‌ثباتی در منطقه خاورمیانه متوجه کشورهای اروپایی نیز خواهد شد. طی چند سال گذشته و با تشدید ناآرامی‌ها در منطقه، اروپا نیز شاهد بحران‌هایی همچون بحران پناهجویان، تهدیدات و اقدامات تروریستی در برخی پایتخت‌های اروپایی بود.

به همین دلیل نیز آلمان به عنوان سردمدار در میان کشورهای اروپایی و به عنوان یکی از کشورهایی که هم از بحران پناهجویان آسیب دیده و هم شاهد برخی حملات تروریستی بوده، اکنون در منطقه سیاست فعالی را در پیش گرفته و علاوه بر آنکه خواهان حفظ برجام به عنوان یک توافقنامه امنیتی است در رابطه با افغانستان نیز ظاهرا قرار است در صورت امکان نقش میانجیگر صلح بین افغانی‌ها را ایفا کند.

از سوی دیگر در عرصه داخلی نیز آلمان شاهد تحولاتی بوده و خواهد بود. از یک طرف با برگزاری انتخابات پارلمان اروپا شاهد کاهش آرای حزب حاکم بودیم و از طرف دیگر ظاهرا قرار است خانم آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان سال 2021 از قدرت کناره‌گیری کند. در رابطه با انتخابات پارلمانی اروپا باوجود فضاسازی‌هایی که احزاب راست افراطی انجام دادند انتظاری که داشتند در آلمان تحقق پیدا نکرد. هرچند آنها برای نخستین بار موفق شدند یک گروه پارلمانی را در پارلمان اروپا تشکیل دهند. هرچند با توجه به موضع‌گیری احزاب راست میانه، لیبرال و احزاب سوسیالیست درباره مقابله با احزاب راست افراطی انتظار نمی‌رود این احزاب بتوانند چالش جدی در اتحادیه و پارلمان اروپا ایجاد کنند.

اما به هر حال وضعیت سیاسی آلمان و خط مشی مرکل در چهارمین دوره صدراعظمی‌اش می‌تواند تاحدودی منجر به ضعف سیاست خارجی آلمان شود اما این مسائل داخلی در حدی نیست که بتواند نقش آلمان را در عرصه اتحادیه اروپا و جهان تضعیف کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *