جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading
مدیر کل شورای راهبردی روابط خارجی مطرح کرد

سه استراتژی اروپا برای حفظ برجام

۱۳۹۷/۰۳/۰۱ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: مدیر کل شورای راهبردی روابط خارجی با تاکید بر این که ایران براساس توافق برجام می‌خواهد تمام راه‌های اقتصادی گشوده شود، گفت:‌ حفظ برجام، ایجاد فرصت‌های اقتصادی و امتیازگیری از مواردی است که اروپایی‌ها در مشورت‌های خود مد نظر دارند.

عبدالرضا فرجی راد در ارزیابی خود از مذاکرات ایران وطرف‌های اروپایی با توجه به خروج ‌آمریکا از برجام، اظهار کرد: اینکه طرف‌های اروپایی پس از خروج آمریکا خواسته باشند ضمانت دهند بعید می‌دانم کسی به دیگری ضمانت دهد در واقع نه آن‌ها به ایران ضمانت می‌دهند نه این که اگر برجام را عملی نکنند ایران می‌تواند ضمانت کند که در برجام بماند.

وی تصریح کرد:‌ برجام یک توافق بین‌المللی است و همه باید به آن احترام بگذارند. در شرایط فعلی اروپایی‌ها روندی را پیش گرفتند و  بر اساس آن حرکت می‌کنند اما در مرحله مقدماتی بوده و با هم مشورت می‌کنند.

مدیرکل شورای راهبردی روابط خارجی همچنین بیان کرد: نتیجه این مشورت‌ها در سه مولفه قابل بررسی است؛ نخست اینکه برجام را حفظ کنند، مساله دیگر در اختیار قرار دادن فرصت‌های اقتصادی برای ایران است تا ایران از برجام خارج نشود و مساله سوم هم در صورت تحقق ایجاد فرصت‌های شغلی ممکن است خواسته‌هایی را از ایران داشته و بخواهند با ایران در مورد مسائل منطقه و موشکی مذاکره و صحبت کنند.

فرجی‌راد ادامه داد: به همین دلیل فکر نمی‌کنم صرفا به خاطر اینکه آمریکا از برجام خارج شده و آنها متعهد به این توافقنامه بودند، بخواهند هزینه‌هایی را در مقابل متحد بزرگ خود یعنی آمریکا بپردازند برای اینکه اقتصاد ایران راه بیفتد به ویژه اینکه روس‌ها هم به نوعی وارد این بازی شده‌اند.

وی با اشاره به سفر مرکل صدراعظم آلمان به روسیه، گفت: تصورم این است که این سفر صرف بررسی مسائل دوجانبه یا اوکراین نمی‌تواند باشد، بلکه اولویت اول مذاکرات رهبران روسیه و آلمان، مساله همکاری با ایران است و پس از آن می‌تواند در مورد مسائل سوریه، اوکراین و یا روابط دوجانبه هم صحبت‌هایی انجام شود.

مدیرکل شورای راهبردی روابط خارجی همچنین اظهار کرد: روند کار در آینده بهتر مشخص می‌شود که اروپایی‌ها تا کجا پا پیش می‌گذارند. آنچه مسلم است، اینکه آمادگی دارند راه‌هایی را باز کنند و در حدی یک خسارت محدودی را از جانب آمریکا متقبل شوند اما اینکه این را هم بپذیرند به نظر آمادگی لازم وجود ندارد زیرا خسارت بزرگی به شرکت‌های بزرگ اروپایی وارد می‌شود.

فرجی‌راد خاطرنشان کرد: برای ایران در درجه اول فعال شدن سیستم بانکی، فروش نفت حائز اهمیت است و ایران می‌خواهد بر اساس توافق به عمل آمده تمام راه‌های اقتصادی برایش باز باشد. به نظر می‌رسد ایران و اروپا می‌توانند با هم کار کنند اما باید دید چطور با هم کنار می‌آیند.

وی تاکید کرد: ایران نمی‌خواهد به جز برجام درباره مساله دیگری صحبت کند، اما اروپایی‌ها با توجه به حساسیتی که در مسائل موشکی و منطقه‌ای دارند بر این موضوعات هم اصرار می‌کنند تا نهایتا امتیازی که از ایران می‌گیرند را بر دامن ترامپ و کاخ سفید بیندازند و بگویند که شما نتوانستید با ایران کار کنید و حرفی برای گفتن ندارید.

مدیرکل شورای راهبردی روابط خارجی درباره اینکه آیا اروپا می‌تواند در برابر آمریکا ایستادگی کند؟، گفت: اخبار چند روز اخیر نشان داده که آمادگی دارند تا شرکت‌های کوچک و متوسط خود را برای همکاری با ایران تشویق کنند اما اگر آمریکا بخواهد فشار وارد آورد عکس‌العمل نشان می‌دهند.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *