جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

دو دهه «جنگ با ترور» بوش ارتش آمریکا را تضعیف کرده است

دفتر پاسخگویی دولت آمریکا در گزارشی جدید اعلام کرد، عملیات نظامی در سرتاسر جهان که توسط جورج بوش پسر تحت عنوان «جنگ جهانی علیه ترور» به مدت دو دهه پس از حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ آغاز شد، به کاهش آمادگی نظامی ایالات متحده منجر شده است.

نیوزیلند: نگران حضور چین در اقیانوسیه هستیم

تهران- ایرنا- وزیر خارجه نیوزیلند جمعه گفت که تلاش چین برای افزایش حضور امنیتی در جزایر منطقه اقیانوسیه نگران کننده است و ممکن است به بی‌ثباتی یا تضعیف امنیت منطقه‌ای منجر شود.

انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟

در حالی اعتراض دانشجویان در امریکا وارد سومین هفته خود شده که خشونت‌ها علیه دانشجویان شدت گرفته است. اما معترضان چه کسانی هستند و چه انگیزه‌ای دارند و چه خواسته‌هایی را دنبال می‌کنند؟ گزارش خبرآنلاین را بخوانید.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

شورای روابط اسلامی – آمریکایی خطاب به بایدن: کمک به نسل کشی در غزه را متوقف کنید

تهران- ایرنا- شورای روابط اسلامی-آمریکایی از اظهارات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درباره اعتراضات حامیان فلسطین انتقاد کرده و خواستار قطع کمک به نسل‌کشی مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی شد.

گورهای جمعی، مکان‌هایی که ابعاد نقض حقوق شهدای غزه را افشا می‌کند

با کشف تعداد بیشتری از گورهای جمعی در نقاط مختلف نوار غزه و بیرون آوردن پیکرهایی بدون سر، دست، پوست و یا با دست و پاهای بسته و نیز اجسادی که هنوز سرم و وسایل پزشکی به آنها وصل هستند، اجساد کودکان و اجسادی که به شدت متلاشی شده‌اند، ابعاد دیگری از جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی در حملاتش به نوار غزه نمایان شده و مسوولان مختلف آغاز تحقیقاتی بین‌المللی و مستقل درباره این گورها را خواستار شده‌اند.

Loading

از نگاه لندن؛ اهمیت راهبردی پایگاه جدید انگلیس در بحرین

۱۳۹۳/۰۹/۱۹ | موضوعات

پایگاه جدید انگلیس در بحرین مدرکی دال بر توجه فزاینده این کشور به خاورمیانه است، توجهی که با تصمیمات دهه 1960 انگلیس تضعیف شده بود.

دکتر الکساندر کلارک، استاد دانشگاه کینگز کالج لندن در مقاله ای برای روزنامه دیلی تلگراف نوشت: در سال 1968،‌ در اوج جنگ سرد و بحران مالی، انگلیس اعلام کرد از عرصه جهانی عقب نشینی می کند.

برای کشوری که در دو جنگ جهانی جنگیده و پیروز شده بود و بزرگترین امپراطوری را داشت، این صرف نظر داوطلبانه از نفوذ در مناطق مختلف جهان اقدامی بی سابقه بود.

آن تصمیم شاید نشانه عصری جدید برای بازنگری انگلیس در طرحهای آینده اش بود، اما اقدامی کوته بینانه بود که دولتهای پی در پی انگلیس به سرعت آن را اصلاح کردند یا تغییر دادند.

مثلا دولت (ادوارد) هیس پس از ویلسون در مسئله مربوط به شرق سوئز «توافقنامه دفاعی پنج قدرت» را با استرالیا، مالزی، نیوزیلند و سنگاپور امضا کرد.

همچنین نیروهای انگلیسی تا سال 1997 در هنگ کنگ باقی ماندند و انگلیس حضور خود را در برونئی و دیگو گارسیا حفظ کرد و یک ایستگاه سوخت گیری نیروی دریایی انگلیس در سنگاپور هنوز دایر است.

در حقیقت از زمان اتخاذ آن تصمیم، تعهد نظامی انگلیس گسترش داشته است و این امر عمدتا ناشی از نیروهایی بوده است که طی جنگهای اول و دوم خلیج فارس، جنگ افغانستان، گشت زنی های دریایی برای مقابله با دزدان دریایی در اقیانوس هند و غرب آفریقا و نیروهای حافظ ثبات در دوران صلح در نقاط بحران مستقر شده و به حضوری دائمی تبدیل شده است. از جمله مقر نیروی هوایی انگلیس در قطر که در سال دو هزار و پنج تاسیس شد.

بدین ترتیب پایگاه جدید انگلیس در بحرین چه اهمیتی برای انگلیس و امنیت آن دارد؟

باید گفت، بخش بزرگی از تصمیم گیری ها در مسئله مربوط به شرق سوئز بر این اساس بود که هیچگونه پایگاه دائمی ایجاد نخواهد شد و عملیات منظم ناوهای هواپیمابر در شرق سوئز متوقف خواهد شد.

اما پایگاه جدید با تقویت حضور کنونی فرماندهی دریایی انگلیس و اسکادران ام سی ام دابلیو در بحرین، یک کانون دریایی منطقه ای جدید در اختیار انگلیس قرار می دهد.

این پایگاه بخصوص می تواند ناو هواپیمابر جدید از کلاس ملکه الیزابت را نیز در خود جای دهد – بدین معنی که قطعات و تجهیزات لازم نیز در آنجا نگهداری می شود که از اهمیت خاصی برخوردار است، چون با تعداد کافی از کشتی های پشتیبانی مناسب می توان به نیروی دریایی در فاصله ای دور از پایگاه های کشور انگلیس امدادرسانی کرد و این کشتی ها باید به محلی برای تامین قطعات و تجهیزات لازم دسترسی داشته باشند.

بدین ترتیب نقش پایگاه بحرین فقط پشتیبانی از عملیات در خاورمیانه نیست، بلکه از منظر راهبردی جهانی، وجود یک پایگاه در بحرین مسافتی را کشتی های پشتیبانی باید برای انتقال تدارکات لازم به نیروهای ضربت در جنوب شرق آسیا طی کنند، به نصف کاهش می دهد.

این مسافت در مورد کشتی های مستقر در اقیانوس آرام به یک سوم کاهش می یابد. به لحاظ منطقه ای، این پایگاه را می توان یک ابراز تعهد حساب شده به رویدادهای خاورمیانه قلمداد کرد که در تصمیمات دهه 1960 تضعیف شده بود.

حتی می توان گفت انگلیس سعی دارد موقعیت خود را به عنوان یک بازیگر منطقه ای از طریق دستیابی به پایگاه های جدید تقویت کند.

اما سئوال این است آیا انگلیس کشتی های کافی در اختیار دارد تا بتواند از فرصت راهبردی که این پایگاه در اختیار آن قرار می دهد، به طور کامل بهره برداری کند؟ پاسخ به این سئوال در آینده و با توجه به سرنوشت برنامه های دفاعی انگلیس با توجه به کاهش بی وقفه هزینه ها مشخص می شود.

در همین رابطه:

بازنگری سوم در راهبرد امنیت ملی انگلیس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *