جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

تصاویری از درگیری دانشجویان و پلیس در تظاهرات حمایت از فلسطین در آمریکا

در روزهای اخیر دانشگاه‌های معتبر آمریکایی به دلیل تلفات بالای غیرنظامیان در نوارغزه در عملیات نیروهای اسرائیل و کمک های ارائه شده توسط آمریکا به تل آویو، به کانون خشم و اعتراض نسبت به عملیات اسرائیل تبدیل شده‌اند. این گالری اسپوتنیک به اعتراضات دانشجویی در آمریکا اختصاص دارد.

پلیس فرانسه وارد دانشگاه «ساینس‌پو» شد

پلیس فرانسه امروز جمعه دوم ماه مه برای متفرق کردن تظاهرات گروه‌های دانشجویی حامی فلسطین وارد دانشگاه معتبر «مطالعات سیاسی پاریس»، معروف به «ساینس پو» شد.

«جنگ ترکیبی و فعالیت‌های خصمانه‌ روسیه در سراسر اروپا»؛ ناتو زنگ خطر را به صدا درآورد

ائتلاف نظامی غرب تحت رهبری ایالات متحده نسبت به آنچه «فعالیت هیبریدی» مسکو در جمهوری چک، استونی، آلمان، لتونی، لیتوانی، لهستان و بریتانیا خواند، به شدت ابراز نگرانی کرد. سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو ضمن طرح این نگرانی در خصوص «فعالیت‌های خصمانه» روسیه در سراسر اروپا هشدار داده است.‌

افراد مبتلا به ایدز،هپاتیت و سرطان اکنون برای خدمت در ارتش اوکراین آماده محسوب می شوند

وزارت دفاع اوکراین دستور حاوی فهرستی از بیماری هایی منتشر کرد که افراد مشمول خدمت سربازی حتی در صورت ابتلا به آنها برای خدمت در ارتش اوکراین آماده محسوب می شوند – در میان این بیماری ها اشکال خاصی از عقب ماندگی ذهنی و بیماری روانی وجود دارد.

Loading

نگاه اقتصادی به فرصت کاهش قیمت نفت

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین - ترجمه: سقوط قیمت نفت خام که از ژوئن 2014 آغاز شده، توجه همه جهان را به خود جلب کرده و تحلیل‌های ضد و نقیضی را به همراه داشته است؛ برخی سقوط قیمت نفت را به کاهش رشد تقاضاهای جهانی نسبت می دهند، برخی دیگر بر افزایش تولید نفت و گاز آمریکا متمرکز می شوند، عده‌ای نسبت به توافق ضمنی عربستان و آمریکا با هدف تضعیف رقبایی همچون ایران و روسیه مظنون هستند.

کمال درویش، کارشناس موسسه بروکینگز نوشت: صرف‌نظر از اینکه دلایل سقوط قیمت نفت چیست، که احتمالا می تواند ترکیبی از عوامل فوق باشد، پیامد کاهش قیمت نفت شبیه هم است.

کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول اعلام داشت که قیمت پایین نفت می تواند به تقویت رشد اقتصاد جهانی منجر شود و اقتصادهای پیشرفته وارد کننده نفت بیشترین سود را از این کاهش قیمت می برند.

البته تاثیر این کاهش بر تلاش ها برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی می‌تواند مخرب باشد. کاهش قیمت پایدار نه تنها منابع انرژی تجدیدپذیر را کمتر رقابتی می‌سازد، بلکه با خارج ساختن تحقیق و سرمایه‌گذاری از این منابع، ظرفیت رقابتی آنها را در آینده دچار مشکل خواهد کرد.

قیمت پایین نفت، انگیزه برای مصرف کنندگان، شرکت‌ها و دولت‌ها برای اتخاذ رویه‌های بهره‌وری محور مصرف انرژی را کاهش می دهد. این یک نگرانی جدی ناشی از کاهش قیمت نفت می باشد.

به هرحال سقوط قیمت نفت یک فرصت کم نظیر سیاسی برای ارائه یک قیمت گذاری کربنی (مالیات بر کربن) فراهم می نماید. یکی از استدلال ها علیه مالیات بر کربن این بود که بهای انرژی را گران کرده است.

با وجود اطمینان خاطرهایی مبنی بر اینکه این قبیل مالیات‌ها به مالیات‌دهندگان برمی گردد، این امر برای چیره شدن بر مقاومت سیاسی به ویژه در آمریکا کافی نبود.

اما با کاهش قیمت نفت اینک مالیات بر کربن می‌تواند وضع شود بدون اینکه لازم باشد قیمت انرژی را برای مصرف کنندگان افزایش داد. سیاستگذاران به سادگی باید مایل باشند تا از برخی تاثیرات انگیزشی کوتاه مدت انرژی ارزان دست بکشند. در حقیقت با قیمت به اندازه کافی پایین انرژی، مصرف‌کنندگان همچنان می توانند از هزینه های پایین انرژی سود ببرند.

بحث بر سر نحوه قیمت‌گذاری کربنی همچنان ادامه دارد. یک گزینه ارائه سیستم قیمت گذاری کربنی منعطف و وابسته به قیمت نفت خواهد بود. برای مثال برای هر پنج دلار کاهش قیمت در هر بشکه نفت، مالیات بر کربن می‌تواند با یک مبلغ خاصی اضافه شود و با افزایش قیمت نفت به ازای هر پنج دلار در هر بشکه، مالیات مذکور می‌تواند کاهش یابد.

رهبران جهان باید از فرصت کاهش قیمت نفت برای عبور از قیمت غیرمستقیم کربن (مالیات بر کربن) و حصول یک مالیات آشکار بر کربن که می‌تواند جهان را در یک مسیر رشد پایدار قرار دهد، استفاده نمایند.

برای تاثیرگذاری واقعی، طرح های مالیات بر کربن (قیمت گذاری کربن) باید در تمامی اقتصادهای عمده معرفی و ارائه شود.

با توجه به وجود لایه‌های مختلف مالیات، هزینه ها و یارانه ها بر محصولات انرژی در کشورهای مختلف، هم‌تراز ساختن هزینه موثر کربن با سطح اقتصادی کارآمد زمان‌بر خواهد بود.

ارائه سیستم متعادل و منعطف مالیات بر کربن در اقتصادهای عمده اولین گام مهم در این مسیر می باشد. شرایط امروز سقوط و کاهش قیمت نفت جهان را قادر می سازد تا چنین گامی را بردارد.

چنین سیستم مالیات بر کربن باید متعادل باشد تا از نظر سیاسی امکانپذیر و منعطف باشد تا به برقراری قیمت با ثبات انرژی برای مصرف‌کننده کمک نماید و این قبیل مالیات به مرور افزایش یابد تا اقتصاد جهانی را در یک مسیر پایدار قرار دهد. مهم اینکه چنین امری باید سریع اجرایی شود. ناگفته نماند که این قبیل فرصت ها برای همیشه باقی نخواهد ماند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *