جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ظاهر شدن قبرهای مزدوران کشته شده در اوکراین در گورستان های کشورهای بالتیک

در گورستان های کشورهای بالتیک، مانند سایر کشورهای اروپایی، قبرهای مزدوران رژیم کی یف، که توسط سربازان ارتش روسیه در جریان درگیری های مسلحانه کشته شده اند، ظاهر می شود، اما اطلاعاتی در مورد تلفات واقعی در آنجا بیان نمی شود. خبرنگار اسپوتنیک شخصاً در قبرستان نظامی آنتاکلنیو در بخش شرقی ویلنیوس پایتخت لیتوانی در این مورد متقاعد شد.

افغانستان نفت روسیه را به جنوب آسیا منتقل می‌کند

وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان اعلام کرد افغانستان در همکاری با ترکمنستان و قزاقستان، سعی دارد با ایجاد یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات، نفت روسیه را از راه افغانستان به جنوب آسیا انتقال دهد.

سفیر چین: از سرمایه‌گذاری‌ها و پروژه‌های اقتصادی پکن در افغانستان حمایت می‌کنیم

‏تهران- ایرنا- سفیر چین در افغانستان روابط دیپلماتیک و همکاری‌ اقتصادی پکن و کابل را مثبت ارزیابی و تاکید کرد که کشور متبوعش از سرمایه‌گذاری‌ها و پروژه‌های اقتصادی پکن در افغانستان حمایت می‌کند.

Loading

شکست خودبه‌خودی راهبرد اعلامی غرب برای نبرد با داعش

۱۳۹۳/۱۱/۰۸ | موضوعات

شورا آنلاین - ترجمه: رییس جمهور آمریکا به تفصیل راهبرد خود را برای تنزل، شکست و نهایتا نابودی داعش اعلام کرده است. بنیان موفقیت این راهبرد، اقدام نظامی با هدف تنزل ظرفیت‌های رزمی عناصر جنگجوی داعش اعلام شده است، اما بر مبنای تجربیات گذشته، حتی برای یک ناظر معمولی هم روشن است که اقدام نظامی به تنهایی نمی‌تواند موجب موفقیت در "انهدام" داعش به عنوان یک موجودیت شود.

سانو کاینیکارا در شماره ژانویه مجله تحلیل راهبردی انتشارات روتلج نوشت: در واقع، ظاهرا قطعی است که بر خلاف دیگر گروه‌ها، داعش همین حالا هم از امکانات یک دولت مستقر – کنترل بر سرزمین، برخورداری از دستگاه اداری، گردآوری مالیات، فعالیت‌های رفاهی، برقراری نظام آموزشی و نیروی موثر پلیسی، البته از وحشیانه‌ترین نوع آن – برخوردار است.

چنین موجودیت تثبیت شده‌ای صرفا با اقدام نظامی قابل شکست دادن نیست. این گروه تهدیدی مشخص علیه همه کشورهای خاورمیانه، اروپا، آمریکا و متحدان آمریکا در هر کجای جهان است.

این گروه توانست به واسطه جنگ داخلی در سوریه و سوءاستفاده از شکاف فرقه‌ای در عراق قدرت بگیرد. داعش با استفاده از تلفیق تاکتیک‌های شورش، تروریسم و اقدامات نظامی متعارف توانست خود را مستقر کند و با توسل شریرانه به زور و همچنین تسلیحات و منابع طبیعی، به کنترل بخش‌های گسترده‌ای از قلمرو تصرف شده از سوریه و عراق پرداخته است.

موفقیت در مقابله با داعش بستگی به توان تلفیق گسترده قابلیت‌های سیاسی – نظامی دارد. با این حال، اقدام نیروی هوایی “غربی” بیشتر شبیه جنگ با اسلام تصویر شده است – و این موضوعی است که باید با هر هزینه‌ای و به نفع موفقیت در درازمدت، از آن پرهیز شود.

برای پرهیز از چنین تلقی، ضروری است کشورهای منطقه به صورت موثر و نه نمادین، در جبهه نظامی وارد عمل شوند. البته در حال حاضر با چنین چشم‌اندازی فاصله قابل توجهی داریم.

راهبرد اعلامی رهبری ائتلاف ضدداعش چندان اطمینان بخش نیست، به ویژه وقتی که موضوعات اعلام نشده، مورد تحلیل قرار گیرد.

اگر رییس جمهور آمریکا باشید، شاید ایجاد ائتلاف بخش ساده تلاش برای شکست دادن تهدیدی بین‌المللی باشد. اما شکست دادن تهدید فقط این نیست که نیروهای نظامی قدرت خود را به رخ بکشند؛ مساله اصلی، ارایه راهبرد درازمدت و شدنی است تا بتوان به نتیجه مطلوب نهایی– که در این مورد نابودی داعش است – رسید.

آنچه تاکنون اعلام شده، اقدامات تاکتیکی است که هیچ بینشی در خصوص راهبردی که پیگیری خواهد شد، به دست نمی‌دهد.

علاوه بر این، در این راهبرد نشانی از آگاهی از تصمیمات به شدت سخت سیاسی که باید اتخاذ شود، دیده نمی شود. تصمیمات سیاسی خط مبدا هر تلاشی به سوی موفقیت است.

در حال حاضر آمریکا نتوانسته هیچ پیروزی، بیش از کسب تعهد مبهم از متحدان عرب خود، کسب کند و با جدیت هم ایران و هم سوریه را از این معادله دور نگه داشته است.

این امر به بیم‌های عربستان، اردن و امارات دامن زده که تاکنون به صورت مخفیانه از داعش حمایت می‌کردند. آنها بیم دارند که شکست نظامی داعش خلائی ایجاد خواهد کرد که هواداران ایران آن را پر خواهند کرد.

افزایش نفوذ ایران در منطقه چیزی نیست که این کشورها بخواهند در نتیجه حمایت‌شان از جنگ با داعش، شاهد آن باشند.

نقشی که عربستان، ایران و ترکیه در مهار داعش ایفا خواهند کرد، نامشخص خواهد بود. در حال حاضر، فقط می‌شود گفت هیچ راهبرد روشنی وجود ندارد که بتوان از دل همه گفته‌ها و اقدامات محدودی که تاکنون ائتلاف تحت رهبری آمریکا برای نابودی داعش داشته، تشخیص داد.

هیاهو و گزافه‌گویی هیچگاه عامل پیروزی در جنگ نبوده؛ راهبردی روشن که به خوبی اجرا شود و جایگزینی برای آن نباشد، تنها عنصری است که پیروزی را تضمین می‌کند. به نظر می‌رسد اگر قرار است داعش عقب رانده شود، زمان برای اقدام هماهنگ رو به پایان است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *