جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

دیوید کامرون: اوکراین اجازه دارد با تسلیحات بریتانیایی به خاک روسیه حمله کند

دیوید کامرون، دیپلمات ارشد بریتانیایی متعهد شد که کشورش سالانه ۳ میلیارد پوند کمک نظامی به اوکراین خواهد داد و خاطرنشان کرد که این کمک‌ها «تا زمانی که جنگ به درازا بینجامد» ادامه خواهد داشت. به طور جداگانه،‌ کرملین اظهارات اخیر امانوئل ماکرون،‌ رئیس جمهوری فرانسه را «خطرناک» توصیف و آن را محکوم کرد.

آمریکا جنگنده‌های خود را به قطر منتقل می‌کند

وال استریت ژورنال امروز جمعه گزارش داد انتظار می‌رود ایالات متحده جت‌های جنگنده، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماهایش را به قطر منتقل کند تا ظاهراً امکان تغییر موقعیت نیروهای این کشور فراهم شود.

واکنش کنعانی به زدن برچسب «یهودستیزی» به دانشجویان معترض آمریکایی

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: ‏بخش قابل توجهی از یهودیان، از جمله دانشجویان یهودی، از جنایات نفرت‌انگیز رژیم صهیونیستی و حمایت شرم‌آور دولت آمریکا از آن اعلام بیزاری کرده‌اند.

افشای راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت

متون مصر باستان تهدید کرده‌اند که هرکسی که بقایای یک عضو مومیایی‌شده خانواده سلطنتی را بر هم بزند، بر اثر بیماری که هیچ پزشکی توان تشخیص آن را ندارد کشته خواهد شد. با این حال راس فلوز معتقد است که یک دلیل بیولوژیکی پشت این مرگ‌های مرموز وجود داشته است.

وال استریت ژورنال: اسرائیل برای تصمیم‌گیری درباره توافق آتش‌بس یک هفته مهلت داده است

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان مصری گزارش داد تل آویو یک هفته به حماس مهلت داد تا با پیشنهاد ارائه شده درباره آتش بس و تبادل اسرا موافقت کند و در غیر این صورت عملیات رفح را شروع می‌کند.

Loading
نشست تبيين ژئوپليتيکي روابط ايران و فرانسه انجام گرفت

واکاوی روابط ایران و فرانسه

۱۳۹۷/۰۴/۰۶ | دیدگاه

شورای راهبردی آنلاین: تاثیر رسانه‌ها و افکار عمومی بر روابط ایران و فرانسه محور اصلی نشست بعدازظهر گردهمایی تبیین ژئوپلیتیکی روابط ایران و فرانسه بود.

دکتر برنارد هورکاد در سخنرانی خود با موضوع «رسانه ها و گردشگری: ابزاری برای شناساندن واقعیت‌های ایران معاصر و فرانسه» اظهار داشت: با وجود تحولات گسترده اجتماعی و فرهنگی در ایران، عدم ارائه تصویر صحیح از واقعیت های ایران توسط رسانه های غربی و فرانسوی بر  روابط تهران و پاریس اثر گذاشته است.

وی افزود: اصلاح جریان ارسال حقایق ایران می تواند در آینده روابط این کشور با اروپا از جمله فرانسه بسیار ثمربخش باشد. رسانه ها و گردشگری ابزارهای اصلی در شناخت واقعی از ایران  هستند که باید بیش از پیش در روابط ایران و فرانسه مورد توجه قرار گیرند.

دکتر محمدباقر خرمشاد هم در سخنرانی خود با عنوان «واکاوی روابط ایران و فرانسه» اظهار داشت: روابط ایران و فرانسه را می‌توان بر اساس یک اصل مهم بین‌المللی تحت عنوان واقع‌بینانه بودن انتظارات از طرف مقابل مورد بررسی قرار داد. یعنی اگر در روابط دوجانبه انتظارات از طرف مقابل واقع بینانه باشد روابط پایدار خواهد شد و بالعکس اگر نباشد در معرض تهدید قرار خواهد گرفت. این اصل به ویژه می‌تواند در خصوص انتظار طرفین در مسائل منطقه مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: در حال حاضر، فرانسه به دنبال هرچه محدودتر شدن نفوذ ایران در منطقه و حتی به صفر رساندن آن است. اما این انتظار چقدر واقع بینانه است؟ در یک رویکرد خرد می‌توان این انتظارات را در عراق، سوریه و یمن به خوبی مورد تحلیل قرار دارد.

دکتر خرمشاد گفت: در حالی که عراق در دوران صدام به عنوان کانون دشمنی با ایران تبدیل شده بود، اما بعدها اپوزیسیون این کشور اعم از کردها و شیعیان که در ایران پناهنده شده بودند، بعد از سقوط صدام توانستند در دموکراتیک ترین حالت در این کشور به قدرت برسند. در چنین شرایطی ایران به طور طبیعی به نفوذ قابل توجهی در عراق دست می‌یافت. ضمن آنکه ایران از دوران صفوی در عراق نفوذ معنوی داشته است. در چنین شرایطی آیا انتظار فرانسه در  به صفر رساندن نفوذ ایران در عراق می تواند واقع بینانه باشد؟

وی افزود: این رویکرد در خصوص انتظارات غیر واقع بینانه فرانسه از ایران در سوریه نیز صدق می کند. در حالی که ایستادگی ایران در کنار سوریه و حزب الله لبنان در مقابله با داعش، باعث افزایش نفوذ ایران در سوریه شده است، آیا انتظار فرانسه در خروج ایران سوریه صحیح است و تا چه حد با واقعیت تطابق دارد؟

دکتر خرمشاد گفت: در یمن نیز در حالی که مقامات سعودی در برابر تقسیم قدرت با اپوزیسیون در جریان انقلاب این کشور مقاومت کردند و غرب نیز تمام و کمال با سعودی‌ها همراه شده است، به نحوی که تحریم های شدیدی علیه یمنی ها ایجاد شکل گرفت و تمام زیرساخت های آن نابود شد؛ ایران از انصارالله حمایت معنوی می‌کند. به نحوی که می توان گفت آنچه که باعث افزایش نفوذ معنوی ایران در یمن و حتی سوریه شده است اشتباهات سعودی بوده است. در چنین شرایطی آیا انتظار از ایران برای نداشتن نفوذ در یمن معقول است؟

وی حقیقت‌هایی را که باید در تحلیل وضعیت ایران مد نظر داشت، به این ترتیب فهرست کرد: 1. ایران قدرتمند است. 2. ایران به دنبال هژمونی منطقه ای نیست. 3. ایران سایر قدرت های منطقه ای همچون عربستان و ترکیه را به رسمیت می شناسد. 4. ایران قبول دارد که ثبات در منطقه از طریق مذاکره و گفتگو ایجاد می شود. 5. ایران به دنبال ثبات در منطقه است و جنگ را به نفع هیچ کس نمی داند. 6. ایران پایه صلح در منطقه است و نه جنگ.

دکتر خرمشاد این انتظار را که فرانسه مقابل آمریکا قرار گیرد نیز غیرواقع‌بینانه خواند و گفت: باید به سمت واقعی‌تر کردن انتظارات رفت. البته اراده فرانسه در چند قطبی شدن جهان می‌تواند زمینه ای برای نزدیک شدن دو کشور باشد، همچنانکه این موضوع در خصوص مقاومت فرانسه در برابر آمریکا در لغو برجام یا در بحث منافع مشترک امنیتی نیز قابل اشاره است.

دکتر ژان کلود کو سران هم در سخنرانی خود با موضوع «افکار عمومی، رسانه ها و سیاست خارجی: فرانسه و ایران» ضمن مهم شمردن اهمیت نقش افکار عمومی در روابط کنونی ایران و فرانسه بر اهمیت ادراک و تصویر فرانسوی ها و ایرانی ها از یکدیگر تاکید کرد.

وی گفت: به نظر می رسد نقش نخبگان از جمله دانشگاهیان و روزنامه‌نگاران و هدایت کنندگان افکار عمومی در این امر بسیار مهم است و از همین رو تبادل دیدگاه‌ها در قالب برگزاری نشست ها و کنفرانس ها و … برای اصلاح شناخت ها می تواند بسیار حائز اهمیت باشد.

دومین نشست گروه گفتگوی ژئوپلیتیک ایرانی و فرانسوی امروز به میزبانی شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد. این نشست با حضور متخصصان علمی و اجرایی ایرانی و فرانسوی، به میزبانی گروه و قطب علمی جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس و مشارکت شورای راهبردی روابط خارجی، انجمن ژئوپلیتیک ایران، بنیاد خانه علوم انسانی فرانسه و رایزنی فرهنگی سفارت فرانسه در تهران، با هدف توسعه مناسبات علمی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دو جانبه و صلح و ثبات منطقه‌ای از طریق همکاری‌های دو طرف برگزار شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *