جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

تکرار تاریخ عثمانی در ترکیه؟

۱۳۹۴/۰۲/۰۲ | موضوعات

شورا آنلاین - ترجمه:  مردم در چهار گوشه جهان با دلهره و تشویش زندگی می کنند.  تحرکات زیادی در گوشه و کنار اتفاق می افتد، گروهی علیه اسلام هستند و گروهی در برابر غرب و نظم جدید جهانی ایستاده اند. اما عجیب ترین و خونبارترین آنها مربوط به گروه تروریستی داعش و جبهه النصره است که مظهری از بدوی گرایی مکتب وهابیت محسوب می شوند.

امنا سولا در تحلیلی در پایگاه اینترنتی ” رئالیته” نوشت: در عوض برخی تحلیلگران اینطور استدلال می کنند که  در این مکتب هیچ گونه بدوی گرایی وجود ندارد. آنها داعش را جزو مکاتب “مدرن گمراه شده” دسته بندی می کنند که از جهاتی به مدرنیته محافطه گرایانه نوع جنبش پوپولیستی و حزب تی پارتی آمریکا نزدیک است.

اما نیازی به گفتن نیست که داعش از جهاتی محصول کار منظم، کارآیی محوری و فن آوری محوری است که گردانندگان آن واجدش هستند. اداره و سازماندهی حدود 30 هزار نفر از اتباع کشورها و نژادهای مختلف کار آسانی نیست. این درست است که مردم یک روز از خواب برخاستند و دیدند همه جا هرج و مرج شده و گروهی به نام داعش بانی آن است، اما این بدان معنی نیست که این گروه  به ناگهان و بی علت ایجاد شده باشد.

کمیسیون مستقل تحقیق سازمان ملل متحد درباره سوریه فاش کرد که “چند کشور سعی کردند به بهانه حفاظت از نقاب منافع ژئوپلیتیک خود بر روی طرف های درگیری در این غائله اعمال نفوذ کنند”. آنها شرایط را نظامی کرده اند و نیز کمک‌های مالی، نظامی و فنی آنها، این بحران را به یک جنگ منطقه ای تغییر داده است. این دخالت، تنها باعث قدرت گرفتن گروه‌های تروریستی داعش و جبهه النصره شده است.

با وجود این یافته های مهم تحقیق سازمان ملل متحد، ترکیه و آمریکا به منظور تجهیز و سازماندهی به اصطلاح “مخالفان میانه‌رو دولت سوریه” در ترکیه توافقنامه ای امضا کرده اند که در صدر این مخالفان، جبهه النصره قرار دارد. این در حالی است که نیروی هوایی آمریکا اهداف داعش و دیگر نظامیان تروریست را بمباران می کند.

از این مسئله چه چیزی درمی‌یابیم؟ ناظران آگاه می دانند که این مسئله به خاطر نفت و گاز است. به نظر می رسد که مجددا همان ساز و کار قبلی، اما با بازیگران جدید به راه افتاده است. آیا موافقتنامه سایکس- پیکو[1] که موجب تجزیه امپراتوری عثمانی شد و در آن مسائل نفتی غالب بود، بازگشته است؟

واقعیت این است که تجزیه امپراتوری عثمانی، هنوز یک زخم سر باز است. شاید به همین خاطر است که این گروه‌های تروریست ابراز می دارند که این توافق نمادی از خیانت اروپایی‌هاست. همین گروه‌ها (داعش و النصره) خود بدون هیچ عذر و بهانه ای اقرار می کنند که برخی شبکه های جذب نیروی خود را در خاک ترکیه مستقر کرده‌اند و از ترکیه به عنوان پایگاه پشتیبانی خود استفاده می کنند.

از سوی دیگر، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به صراحت در مقابل بمباران این گروه‌ها توسط کشورهای ائتلاف ضدداعش بی تفاوت بود. درباره پیوندهای ترکیه و داعش همین بس که ترکیه تنها قدرتی است که می تواند برای آزاد کردن  نظامیان لبنان از دست گروه‌های داعش و جبهه النصره، به این گروه‌ها فشار بیاورد و موفق نیز بشود.

ترکیه می کوشد به  دوران عظمت عثمانی بازگردد. فراموش نکنیم که در سال 1515 میلادی، ترک‌ها مسیرهای راهبردی را کنترل می کردند. از قفقاز تا شام.

شاید بتوان گفت گروه داعش به عنوان ینگی چریک های[2] جدید مشغول انجام یک پروژه سیاسی- ایدئولوژیک محافظه کارانه هستند. رئیس جمهور اردوغان که می خواهد خود را سلطان سلیمان نشان دهد، هر جمعه به مقبره وی می رود و فاتحه می خواند.

یکی دیگر از اعمال تحریک آمیز ترکیه و داعش، تجاوز به خاک سوریه (در عمق 40 کیلومتری) به منظور محافظت و انتقال جسد بنیانگذار عثمانی بود. آیا این عملیات بدون حتی یک درگیری کوچک، نشان‌دهنده صحت ایده اتحاد بین ترکیه و داعش نیست؟

البته نظریه دیگر این است که این رابطه را باید به مثابه یک توافق عدم تجاوز (جنگ) در ارتباط دو گروه (ترکیه و داعش) فرض کرد. این مسئله با توجه به قاچاق نفت از طریق خاک ترکیه و انتقال به پالایشگاه‌های اروپا و آمریکا توسط گروه تروریستی داعش، بسیار قابل قبول به نظر می رسد.

وزیر امور خارجه مصر که کشورش به شدت توسط گروه داعش تهدید می شود، اردوغان را متهم به این می کند که از طریق حمایت از گروه‌های تروریستی، خواستار تشدید هرج و مرج در خاورمیانه و ایجاد تقسیمات جدید سیاسی جغرافیایی است. باید پرسید آیا اردوغان به دنبال ایجاد یک فتنه جدید بین مسلمانان است؟

[1] موافقت‌نامه سایکس-پیکو توافقی سری میان بریتانیای کبیر و فرانسه بود که در ماه مه ۱۹۱۶ در خلال جنگ جهانی اول و با رضایت روسیه برای تقسیم امپراتوری عثمانی منعقد شد

[2] سربازان زبده ارتش عثمانی

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *